ASU Poli, cu gândul la play-off-ul Ligii 2 înainte de meciul de Cupa României cu Astra. Ce spun Dan Alexa și Ionuț Cioinac despre partida din optimi

Anda DELIU 10 Feb. 2021, 19:43 Cupa
ASU Poli, cu gândul la play-off-ul Ligii 2 înainte de meciul de Cupa României cu Astra. Ce spun Dan Alexa și Ionuț Cioinac despre partida din optimi

ASU Poli începe joi sezonul de meciuri oficiale, cu o partidă în optimile Cupei României pe care o are cu Astra, una dintre echipele pe care Dan Alexa le-a antrenat în trecut. Alb-violeții nu se predau, dar au o perspectivă foarte realistă asupra jocului cu echipa lui Eugen Neagoe, în contextul în care obiectivul principal rămâne promovarea, așadar, campionatul.

Pentru acest meci, ASU Poli nu va putea conta sigur pe atacantul sârb Pavle Radunovic, care nu a fost încă legitimat, fiind extra-comunitar. La Astra, marele absent e Constantin Budescu, transferat în străinătate, jucător despre care Alexa știe că putea face ca meciul să arate cu totul altfel.

”Ne aflăm înaintea unui început de mini-retur, de meciuri. Meciul de cupă de mâine e cu un adversar important al fotbalului românesc, o echipă în a cărei componență sunt jucători de valoare certă, condusă de un antrenor cu o experiență. Budescu a plecat, dar oricum ar fi fost suspendat pentru acest meci. Au jucători care pot să-l înlocuiască. Ceea ce-mi doresc este să arătăm o creștere la nivelul jocului”, a spus Dan Alexa, care vrea ca și acest meci să fie o încununare a pregătirii pentru partidele de campionat.

La Timișoara e anunțată ninsoare, alb-violeții spun că terenul e bun

Alexa a fost în ”inspecție” la stadionul ”Dan Păltinișanu”, și spune că gazonul este într-o stare bună. Joi, vremea se va răci în Banat și prognoza arată chiar că va ninge toată după-amiaza.

”Mă bucur că gazonul arată acceptabil și se poate juca mâine. Întâlnim un adversar de top, care a jucat an de an în play-off-ul campionatului, în cupe europene, au și câștigat campionatul. Cunosc echipa Astrei, sunt jucători care pot face diferența. Mâine îmi doresc să ne ridicăm la nivelul adversarului și să avem o prestație solidă. Un teren greu înseamnă că nu mai există valori atât de mari. Dar Astra are jucători de forță foarte buni. Neagoe sub nicio formă nu este un antrenor naiv. Astra e un mix de jucători cu experiență și tineri, care patru-cinci jucătorid e forță care pot face față pe un teren greu”, a mai spus Alexa.

Ionuț Cioinac, încă nedevenit ”senator” de drept

Alexa a spus că Ionuț Cioinac, poate cel mai bun transfer al iernii făcut de alb-violeți, va fi sigur în lot, dar nu s-a decis dacă va fi și titular, din cauza unui decalaj de pregătire. Mijlocașul speră la o calificare cu ASU Poli în sferturi.

”Întâlnim o echipă de Liga 1. Nu bună, ci foarte bună zic eu, cu jucători foarte buni, care sunt convins că va veni să-și joace șansa și să se califice mai departe. Dar și noi avem o echipă bună și cred că vom juca la nivel maxim pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm în faza următoare. O să fie un teren bun din ce știu eu. Sper să ne avantajeze pe noi și să-i dezavantajeze pe ei”, a spus Cioinac.

Meciul dintre ASU Poli și Astra are loc joi, de la ora 17:45, pe ”Dan Păltinișanu”.

Până acum, în sferturile Cupei României s-au calificat Petrolul Ploiești (3-0 cu Poli Iași), Chindia Târgoviște (2-0 de Farul), Universitatea Cluj (2-1 cu UTA) și Dunărea Călărași (3-0 la ”masa verde” cu desființata Turris Oltul).

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-u-cluj-uta-incepe-la-ora-1715-ardelenii-evolueaza-in-echipament-editie-limitata-19168911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sanse-mari-sa-se-renunte-la-un-proiect-de-stadion-nou-in-timisoara-viceprimarul-cosmin-tabara-a-revenit-cu-precizari-dupa-ce-a-vorbit-de-idei-venite-dinspre-ripensia-si-frf-19168442

Anda DELIU 10 Feb. 2021, 19:43 Cupa
Pe aceeași temă