Suporterii timișoreni organizează un nou marș pentru a deplânge situația infrastructurii sportive. ”Vrem tot ce e normal pentru un oraș cu tradiția Timișoarei în sport”

Anda DELIU 02 Nov. 2022, 16:45 Liga 2
Suporterii timișoreni organizează un nou marș pentru a deplânge situația infrastructurii sportive. ”Vrem tot ce e normal pentru un oraș cu tradiția Timișoarei în sport”

Sâmbătă, Ripensia și Poli se duelează în derby-ul Timișoarei, într-un moment în care ambele ocupă locuri de la coada clasamentului Ligii 2.

Cu acest prilej, fanii alb-violeți organizează un nou marș, în care vor puncta din nou despre starea precară a infrastructurii sportive din oraș.

Un astfel de demers a avut loc și în primăvară, după ce s-a închis stadionul ”Dan Păltinișanu”, fără absolut niciun impact.

Pentru Constanța s-a aprobat finanțarea unui nou stadion, Timișoara încă așteaptă

Probabil și pentru că și Constanța a luat ”fața” Timișoarei în ceea ce privește ridicarea unei arene de mare capacitate, deoarece Compania Națională de Investiții (CNI) a făcut anunțul oficial, dar și pentru că derby-ul cu Ripensia cei din Peluza Sud au decis să mai încerce o dată.

”Cu ocazia «deplasării» de pe Electrica pentru derby-ul cu Ripensia, ne facem simțită prezența în oraș și cerem respectul pe care Timișoara îl merită! Rămasă la urmă de mai bine de 30 de ani în privința infrastructurii sportive, TIMIȘOARA vrea RESPECT! Vrem stadion nou, vrem sală nouă de sport, vrem bazin de înot, vrem tot ce e normal pentru un oraș cu tradiția Timișoarei în sport. Citim în fiecare săptămână despre noi și noi obiective sportive finalizate în țară, în timp ce noi rămânem la urmă, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al rezultatelor”, e mesajul din anunțul evenimentului.

Marșul va porni sâmbătă dimineața, la ora 9:30, din Piața Traian din Timișoara, aflată la trei stații de tramvai de stadionul Electrica, unde se va disputa meciul din etapa a 13-a a Ligii 2.

Marș fără niciun fel de impact în 12 martie

La 12 martie anul acesta, fanii alb-violeți au mai făcut un demers similar. Atunci, după meciul cu FC Hermannstadt, pe atunci în Liga 2, jucat pe Știința, o parte dintre fani au pornit spre Palatul Administrativ, unde se află sediul Consiliului Județean Timiș și al Instituției Prefectului.

Evenimentul nu a fost neapărat gândit prea bine, căci nu a existat niciun banner sau mesaj specific sau concret. 150 de oameni (destul de puțini) au cântat cântecele de la meciuri în fața unei instituției evident goală într-o zi de sâmbătă după-amiază.

Totul s-a făcut după ce la meciul cu Petrolul, nocturna stadionului ”Dan Păltinișanu” a căzut de două ori și partida a fost decisă la ”masa verde” în fața oaspeților. Furioși, fanii l-au înjurat pe Facebook pe președintele CJT, Alin Nica, iar acesta a închis de tot stadionul pentru evenimente, permițând acolo doar antrenamente și amicale.

Desigur, după demersul fără impact al timișorenilor nu s-a redeschis nimic, deși aceasta era speranța.

Și atunci s-a cerut respect pentru sportul timișorean și îmbunătățirea infrastructurii sportive.

Derby-ul nu e evaluat cu grad de risc de autorități

Altfel, la partida de sâmbătă trecută cu Minaur Baia Mare, au avut loc incidente după fluierul final. Fanii s-au îmbulzit și au aruncat cu apă spre arbitri, spre care a mers extrem de furios și directorul sportiv Ioan Mera.

Poli merge foarte prost în acest sezon și o nouă retrogradare pare să se întrevadă. Totuși, la meciul cu Ripensia nu vor veni mai mulți jandarmi. Partida are loc pe arena Electrica.

Reprezentantii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș au spus că nu au evaluat acest meci cu grad ridicat de risc, astfel că se trimit efective dimensionate ca la alte partide de pe Electrica.

Proiectele de infrastructură sportivă din oraș sunt abandonate

Revenind la infrastructură, fanii timișoreni ar avea de ce să se plângă. Pentru viitorul stadion de 30.000 de locuri se face studiul de fezabilitate, iar pentru a face documentația sunt probleme.

De asemenea, și pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri de lângă se lucrează tot la studiu.

Și Universitatea Politehnica are proiecte abandonate. Este vorba de sala de peste 300 de locuri, care este începută de UPT de 12 ani (!!!), dar și de renovarea stadionului Știința, anunțată triumfalist acum 4 ani (!!!) și neîncepută nici azi.

Pentru viitorul stadion-lego s-au făcut trei licitații pentru a găsi executant, iar baza sportivă de tip 1 din Timișoara e blocată, la fel ca multe altele din țară, deoarece CNI nu ar fi onorat graficul de plăți.

Aceste proiecte vor fi detaliate de Liga2.ro pe larg în articole viitoare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/controversa-jucatorilor-stefan-vukoje-si-balsa-rogosic-lamurita-de-cel-care-i-a-adus-la-poli-timisoara-cat-castigau-cei-doi-la-echipa-19251917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/veste-uriasa-pentru-gica-hagi-cum-va-arata-arena-de-cinci-stele-de-la-constanta-guvernul-a-aprobat-construirea-stadionului-19540136

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-politehnicii-au-marsaluit-prin-timisoara-dupa-meciul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-atrage-atentia-asupra-problemelor-majore-de-infrastructura-sportiva-ale-orasului-19222989

Anda DELIU 02 Nov. 2022, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă