Sorin Grindeanu, doză mare de optimism în privința construirii unei noi arene la Timișoara! ”Este un lucru de care ar trebui să ne fie rușine tuturor!” Povestea momentului ratat în 2017, atunci când îndeplinea funcția de premier | VIDEO

Daniel NAZARE 02 Oct. 2023, 16:54 Liga 3

Sorin Grindeanu, al 65-lea prim-ministru al României, actualul ministru al Transporturilor și Infrastructurii, a participat sâmbătă, 30 septembrie 2023, la întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și fanii ai sportivului din Timișoara, discuții în care s-au conturat idei clare vizavi de construcția noii arene de pe Bega.

Sorin Grindeanu, despre un nou stadion la Timișoara!

Întâlnirea de sâmbătă a durat 45 de minute și s-au atins toate punctele necesare deblocării situației actuale din Timiș în care se bate pasul pe loc privind infrastructura sportivă din motive birocratice.

Sorin Grindeanu a acordat un interviu pentru ProSport vizavi de o nouă arenă în Timișoara, în locul actualului stadion ”Dan Păltinișanu”.

”Timișoara este orașul fără stadion, fără sală polivalentă și fără bazin de înot! Ăsta este un lucru de care ar trebui să ne fie rușine tuturor! Și asta este o realitate!

A existat o tentativă în 2017, prima parte a anului, cu primarul de atunci, domnul Robu, președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, eu eram prim-ministru.

La discuție a participat și Prea Sfinția Sa, Ioan. Am încercat în acea perioadă, e adevărat am stat puțin ca premier, să construim Sala Polivalentă.

Din păcate, actele trimise atunci de Primăria Timișoara nu erau libere de sarcini și ne-au dus în situația de a nu putea face nimic. Dar asta ține de trecut. Toți anii trecuți au fost ani pierduți.

Acum sunt optimist urmare a discuțiilor dintre premierul Ciolacu și fanii timișoreni, se fac pași importanți. Sunt dispus să găsesc soluții, inclusiv financiare dacă știu că se va face ceva, dacă acești bani merg țintit către stadionul Poli, să găsesc soluții de la Ministerul Transporturilor

Să zicem că acum am o mai mare formă de optimism. Sper ca în perioada următoare să se termine studiul de fezabilitate pentru a se intra în faza de licitație, apoi proiectare și execuție. Atunci nu se mai poate opri nimic și nimeni acest lucru.

 

N-a mai fost nicio prioritate ulterior, după ce n-am mai fost premier, în ceea ce privește Timișoara. Aceste lucrări n-ar fi numai pentru orașul nostru, Poli este fenomen în regiune.

Mi-a părut rău pentru retrogradare, s-a dus și Ripensia, e un lucru care nu mă face bucuros, dar știu ceva!

Că la Timișoara există academii și școli de fotbal din care ies fotbaliști și valori. Banatul a produs mereu sportivi de clasă”, a declarat Sorin Grindeanu pentru ProSport.

  • Sorin Grindeanu, membru al PSD, este originar din Caransebeș (Caraș Severin), ales deputat al României în circumscripţia electorală nr. 37 Timiş, iar între iulie 2016 și ianuarie 2017 a fost președinte al Consiliului Județean Timiș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-timisoreni-intalnire-cu-premierul-marcel-ciolacu-suntem-singurul-oras-din-tara-fara-infrastructura-sportiva-liderul-druckeria-despre-discutiile-cu-reprezentantii-guvernului-19287238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/special/radiografia-cni-unde-o-sa-avem-stadioane-noi-ce-contestatii-sunt-pe-rol-pentru-arenele-din-constanta-pitesti-si-hunedoara-ce-se-intampla-la-dinamo-harta-salilor-polivalente-si-a-bazinelor-de-inot-19281278

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/fara-patroni-in-locul-lor-orgoliul-editorial-de-radu-paraschivescu-despre-poli-timisoara-19279843

https://liga2.prosport.ro/liga-4/lugojul-isi-modernizeaza-stadionul-din-fonduri-proprii-19284024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

Daniel NAZARE 02 Oct. 2023, 16:54 Liga 3
Pe aceeași temă