Suporterii timișoreni ies din nou în stradă pentru a critica lipsa infrastructurii sportive. Care e situația documentelor pentru noul stadion

Anda DELIU 16 May. 2023, 15:16 Liga 2
Suporterii timișoreni ies din nou în stradă pentru a critica lipsa infrastructurii sportive. Care e situația documentelor pentru noul stadion

Asociația Suporterilor Timișoreni – Druckeria organizează săptămâna viitoare un nou protest pentru a deplânge starea jalnică a infrastructurii sportive din Timișoara, atât în ceea ce privește fotbalul, dar nu numai.

Între timp, procedurile birocratice pentru un nou stadion ”Dan Păltinișanu” decurg foarte lent, astfel că speranțele nu sunt deloc la cote înalte.

Data aleasă de timișoreni pentru protest, Ziua Eroilor!

Protestul va avea loc joi, 25 mai, în ziua de Înălțare, când e, totodată, și Ziua Eroilor. De la 18:30 se va porni pe traseul din zona centrală a orașului: Vasile Alecsandri – Piața Libertății – Alba Iulia – Piața Operei – Primărie – CD Loga – Consiliul Județean Timiș.

”Lipsa infrastructurii sportive e o problemă care afectează toate sporturile și e unul din factorii care contribuie decisiv la mediocritatea în care se zbate Timișoara sportivă a anului 2023. Vedem cum peste tot în țară se construiesc stadioane, săli de sport, bazine de înot și se amenajează terenuri multifuncționale în care oricine își dorește poate practica un sport. Iar noi în Timișoara ne pierdem de 30 de ani în studii de fezabilitate, proiecte neterminate și lăsate de izbeliște și primim aceleași răspunsuri de la edili: «nu se poate»”, se arată în anunțul Druckeriei.

Invită și alte cluburi din oraș la demers

Druckeria speră ca pe lângă cetățeni, căci 1700 au semnat o petițe deschisă online pe același subiect, să li se alăture și echipele sportive din oraș.

”Pe 25 mai ne dorim să ne adunăm cât mai mulți timișoreni și să ne spunem of-ul în stradă, în speranța că împreună, prin vocile noastre, ne putem face auziți și lucrurile să se miște în direcția normală. Invităm toate cluburile sportive din oraș să adere la inițiativa noastră, indiferent de ramurile sportive în care activează și să încurajeze copiii, părinții și antrenorii să ni se alăture îmbrăcați în echipamentul lor, cu steaguri, mesaje sau orice materiale consideră că îi reprezintă. De asemenea, îndemnăm ca fiecare copil/sportiv să aducă o minge sau echipament din sportul pe care îl practică și să transformăm zona centrală într-o mare arenă polisportivă”, mai spun druckerii.

  • Druckeria a organizat în trecutul nu foarte îndepărtat alte două astfel de proteste, unul în primăvara anului 2022, după ce s-a închis stadionul ”Dan Păltinișanu”, iar altul în toamnă, în noiembrie 2022, înainte de jocul cu Ripensia. Niciunul nu a avut vreun impact.

Doar actele pentru demolarea actualului stadion ”Dan Păltinișanu” sunt gata

Liga2.ro a solicitat informații despre stadiul demolării actualului stadion ”Dan Păltinișanu” și ridicarea, pe aceeași locație, a celui nou.

Dacă în februarie nu erau gata actele de demolare, acum proiectul tehnic e finalizat. ”Noi am terminat proiectul tehnic de demolare, are toate avizele. Pentru a începe demolarea, e nevoie de cele doupă hotărâri de Guvern, de demolare și de aprobare a construirii noului stadion. Înainte de licitația pentru demolare, vom solicita și autorizația de demolare”, a transmis, pentru Liga2.ro, Loredana Lungu, purtătoare de cuvânt la Consiliului Județean Timiș.

Problema majoră e că, pentru a se autoriza investiția făcută de Compania Națională, e nevoie ca studiul de fezabilitate să fie gata. Acesta mai are nevoie de patru avize, ale ISU, FRF, Ministerul Sportului și Inspectoratul de Stat în Construcții. Avizat, studiul va trebuie aprobat de comisiile interministeriale ale CNI și abia apoi, Guvernul poate lua marea decizie.

  • Vă reamintim că cele două echipe din Timișoara prezente în ultimii ani în campionatul Liga 2, Politehnica Timișoara și Ripensia Timișoara, au retrogradat în Liga 3 la finalul acestui sezon 2022-2023. În schimb, s-a menținut în acest eșalon a treia echipă din Timiș prezentă în competiție, CSC Dumbrăvița, nou-promovată în premieră în vara trecută.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-terminat-in-genunchi-sezonul-de-liga-2-cu-un-esec-acasa-la-scorul-de-0-5-paul-codrea-nu-mai-eram-echipa-eram-11-baieti-imbracati-in-acelasi-tricou-19269603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-dezmembrarea-stadionului-dan-paltinisanu-tabela-cu-multe-probleme-tehnice-ajunge-pe-o-alta-arena-19262680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-an-de-cand-s-a-inchis-stadionul-dan-paltinisanu-nici-macar-proiectul-tehnic-pentru-demolare-nu-e-gata-si-nu-se-stie-cand-vor-intra-efectiv-buldozerele-pe-arena-19261701

Anda DELIU 16 May. 2023, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă