”U” Cluj a trecut de Steaua la lovituri de departajare și a câștigat Liga Elitelor U17. Cele două echipe se vor întâlni și în Supercupă

Marius ANGHEL 29 May. 2023, 17:18 Diverse

Echipa under 17 a clubului Steaua a ratat câștigarea unui nou trofeu la finalul acestui sezon. După ce zilele trecute se impuseseră cu 3-0 în finala Cupei Elitelor U17, împotriva celor de la FK Miercurea Ciuc, jucătorii antrenați de Constantin Dănilescu au pierdut astăzi, luni, 29 mai, finala Ligii Elitelor U17.

Pe terenul Centrului Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Steaua U17 a ajuns până la lovituri de departajare cu Universitatea Cluj, unde a pierdut.

  • În finala mică, disputată la Buftea, FCSB U17 s-a impus cu 5-1 în fața echipei similare a Universității Craiova.
  • În schimb, ieri, la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”, Universitatea Craiova a câștigat cu scorul de 3-1 în fața celor de la UTA Arad și a devenit prima câștigătoare a Ligii de Tineret, competiție care a luat locul, din vara trecută, Ligii Elitelor U19, pe care în ultimele două ediții o câștigase FK Miercurea Ciuc.

”U” Cluj a câștigat la lovituri de departajare Liga Elitelor U17, în fața Stelei

Atât ”U” Cluj, cât și Steaua au ajuns în finala mare a Ligii Elitelor U17 după ce au încheiat play-off-ul seriilor în care au evoluat pe locul secund. Steaua a fost la 12 puncte în spatele FCSB-ului în play-off-ul din Est, iar ”U” a încheiat play-off-ul din Vest la șapte puncte sub U Craiova și egală cu Poli Timișoara.

În semifinală, Steaua a trecut cu 3-0, acasă, și 1-3, în deplasare, de U Craiova, în timp ce ”U” Cluj a învins-o pe FCSB în ambele manșe, 2-1 acasă și 4-3 în deplasare.

În finala mare, la finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost 1-1 între Steaua și ”U” Cluj, după golurile marcate de Tudor Pojar (69′), pentru clujeni, și Matei Marin (89′), pentru bucureșteni. Astfel, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare, unde clujenii au avut nervii mai tari și s-au impus cu 4-3.

Alin Chinteș, Ionuț Stanciu, Răzvan Călugăr și Nicholas Pop au marcat la loviturile de departajare pentru ”U” Cluj, în timp ce portarul Iustin Chirilă a apărat două execuții ale steliștilor.

”Suntem campioni naționali U17!!!
Băieții noștri s-au impus la lovituri de departajare în finala cu CSA Steaua. Tudor Pojar a deschis scorul pentru echipa noastră în minutul 70, însă bucureștenii au egalat în minutul 89.
Alin Chinteș, Ionuț Stanciu, Răzvan Călugăr și Nicholas Pop au marcat la loviturile de la 11 metri, în timp ce Iustin Chirilă a apărat două penalty-uri ale adversarului.
Ei sunt cei care au câștigat al doilea titlu de campioni naționali cucerit de ”U” în acest final de sezon: Iustin Chirilă, Alin Chinteș, Nicholas Pop, Tudor Pojar, Răzvan Călugăr, Luca Nagy, Thiago Mureșan, Antonio Suciu, Ianis Gorgota, Augustin Dumitrache, Alin Baciu, Răzvan Perju, Luca Estan, Vlad Tudorache, Ionuț Stanciu, Iulian Curcă, Ștefan Opriș, Angelo Crișan, Alin Techereș, Andrei Pop.
Îi felicităm pe băieți și pe antrenorul Alin Albu!”, a transmis Universitatea Cluj.

Steaua vede în mod pozitiv finala pierdută: ”Am câștigat medaliile de argint în Liga Elitelor U17!”

Pentru Steaua au marcat Marin Matei, Andrei Cristea și Răzvan Florea și au ratat Hussein Shehait și Ștefan Bold.

Clubul din Ghencea a prezentat într-o manieră pozitivă această finală pierdută.

”Am câștigat medaliile de argint în Liga Elitelor U17! Steaua București a câștigat medaliile de argint în Liga Elitelor U17, sezonul 2022-2023. În finala de azi, de la Mogoșoaia, Steaua a cedat în fața celor de la Universitatea Cluj, scor 4-5, după lovituri de la 11 metri.
După 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Ardelenii au marcat primii, în minutul 70, iar Steaua a egalat în minutul 89 prin Matei Marin, după o centrare superbă a lui Răzvan Florea.

La loviturile de la 11 metri, pentru noi au marcat: Marin Matei, Andrei Cristea și Răzvan Florea. Au ratat: Hussein Shehait și Ștefan Bold.
Sâmbătă, 3 iunie, cele două echipe se vor întâlni în Supercupa Ligii Elitelor U17. Partida va avea loc pe Stadionul Steaua, de la ora 10:00, și va fi transmisă în direct pe FRF TV. Va fi meciul revanșei pentru formația noastră!, a comunicat Steaua.

La fel ca în finala Cupei Elitelor U17, câștigată cu 3-0 cu FK Miercurea Ciuc, Constantin Dănilescu i-a utilizați și pe David Matei și Răzvan Florea, jucători care au fost și în lotul echipei de seniori din Liga 2 a clubului Steaua. Dacă Florea a apucat să debuteze sub comanda lui Daniel Oprița în ultimul joc din play-off-ul Ligii 2, în 4-2 cu Gloria Buzău, David Matei a fost utilizat în 7 partide din liga secundă în acest an și a înscris un gol.

  • La meci au fost prezenți și antrenorul primei echipe a clubului Steaua, Daniel Oprița, și antrenorul secund Fănel Nofitovici, cât și Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă și Geroge Ogăraru.

Așa cum anunță și Steaua, cele două echipe se vor întâlni în Supercupa Ligii Elitelor U17, programată sâmbătă, de la ora 10:00, chiar pe stadionul din Ghencea.

  • Steaua: Pletea – Puicea, M. Marin, Shehait, M. Radu (D. Andreescu 66′) – D. Matei (Tioreanu 83′), Solomon, Rz. Florea – A. Cristea, Gherasim (R. Radu 83′), Al. Bărbuț (Bold 57′)
    Rezerve: D. Dumitrescu – C. Radu, R. Marin, Brumă, Iordan

    Antrenor: Cătălin Dănilescu
  • ”U” Cluj: I. Chirilă – Chinteș, N. Pop, Pojar, Călugăr – Gorgota, T. Mureșan (Vl. Tudorache 66′), Cr. Dumitrache (Curcă 81′) – Suciu (I. Stanciu 73′), Baciu (Techereș 46′), L. Nagy (A. Crișan 81′)
    Rezerve: Perju – Opriș, A. Pop, Luca Estan
    Antrenor: Alin Albu

Foto: FRF și Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/steaua-castigatoare-a-cupei-elitelor-u17-in-fata-celor-de-la-fk-miercurea-ciuc-doi-jucatori-utilizati-de-daniel-oprita-la-prima-echipa-a-clubului-in-formatia-care-a-ridicat-trofeul-19272641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/senatul-a-aprobat-solicitarea-pentru-dezbatere-in-regim-de-urgenta-a-propunerii-de-modificare-a-legii-sportului-propusa-de-vasile-dincu-se-poate-vota-in-aceasta-vara-exclusiv-19272378

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-bascov-e-nevoita-sa-si-caute-antrenor-adrian-dulcea-promovat-de-frf-din-secund-al-nationalei-u20-la-selectioner-al-romaniei-u18-19273142

Marius ANGHEL 29 May. 2023, 17:18 Diverse
Pe aceeași temă