Steaua, câștigătoare a Cupei Elitelor U17 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc. Doi jucători utilizați de Daniel Oprița la prima echipă a clubului, în formația care a ridicat trofeul

Marius ANGHEL 25 May. 2023, 20:21 Juniori

Echipa Under 17 a clubului Steaua a câștigat joi, 25 mai, pe stadionul CNAF Mogoşoaia, finala Cupei Elitelor U17, ediția 2022/2023, împotriva celor de la FK Miercurea Ciuc.

Cu scorul de 3-0 s-a impus echipa antrenată de Constantin Dănilescu, în care au fost utilizați și David Matei și Răzvan Florea, jucători care au fost și în lotul echipei de seniori din Liga 2 condusă de Daniel Oprița! În schimb, ciucanii nu au utilizat niciun jucător care să fi cochetat cu prima echipă a clubului, cea condusă de Robert Ilyeș.

Steaua U17, 3-0 în finala Cupei Elitelor U17 cu FK Miercurea Ciuc

A fost 1-0 la pauză, după reușita lui Andrei Cristea din minutul 17, și 3-0 la final, după ce în partea secundă au punctat Ștefan Bold (66′) și Robert Radu (76′).

Pentru Steaua a fost integralist Răzvan Florea (16 ani), utilizat în premieră de Daniel Oprița în prima repriză a ultimului joc din play-off-ul Ligii 2, în 4-2 cu Gloria Buzău, cu această ocazie debutând la echipa de seniori a clubului din Ghencea, cât și în eșalonul secund, iar până în minutul 86 a evoluat David Matei (16 ani) mijlocaș care în acest an a fost utilizat în 7 partide din liga secundă, în care a înscris și un gol.

”Am câștigat Cupa!
Steaua București a câștigat azi Cupa Elitelor U17, după ce a dispus, în finala de la Mogoșoaia, de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 3-0 (1-0).
Ambițioși, maturi și extrem de determinați, jucătorii noștri au controlat meciul în totalitate și s-au impus la scor de neprezentare în fața unor adversari care nu au pus aproape deloc în pericol poarta lui Pletea.
Au marcat: Andrei Cristea (17), Ștefan Bold (66) și Robert Radu (75).
Steaua a început în formula: Iannis Pletea – Marius Radu, Roberto Marin, Matei Marin, Giorgio Puicea – David Matei, Andrei Solomon, Răzvan Florea (cpt.) – Andrei Cristea, Ionuț Gherasim, Alexandru Bărbuț.
Rezerve: David Dumitrescu – Favius Chiriac, Ciprian Radu, David Tioreanu, Robert Radu, Ștefan Bold, Mario Brumă, David Andreescu, Alexandru Iordan.
Amintim faptul că, peste patru zile, pe 29 mai, de la ora 11:00, tot la Mogoșoaia, în finala Ligii Elitelor U17, Steaua București va întâlni pe FC Universitatea Cluj.
Totodată, în urma acestui succes de azi, elevii pregătiți de Cătălin Dănilescu și Sorin Călinescu s-au calificat în finala Supercupei României U17, meci care se va disputa sâmbătă, 3 iunie 2023, pe Stadionul Steaua!
FELICITĂRI BĂIEȚI!”, a comunicat Steaua.
  • Steaua: Pletea – Puicea (Andreescu 70′), R. Marin (Bold 46′), M. Marin – Dav. Matei (Iordan 86′), Solomon, Rz. Florea (cpt.) – Cristea (Brumă 86′), Gherasim, Bărbuț (R. Radu 60′)
    Rezerve neutilizate: Dumitrescu – Chiriac, C. Radu, Tioreanu
    Antrenor: Constantin Dănilescu

  • FK Miercurea Ciuc: Simon – Colceriu, Szoke, Ureche (cpt.), Karandi – Bodo (Păcuraru 72′), Leczki, Iordache (M. Ilie 64′) – Jakab (L. Ilie 72′), Balogh, Zelenak (Laszlo 55′)
    Rezerve neutilizate: Deaky – Marosi, Lazar, Torok, Balint
    Antrenor: Tihamer Benko

  • Stadion: CNAF Mogoşoaia (Mogoşoaia – Ilfov). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator de arbitri: Mihail Ionescu (Ploieşti).

Steaua, finală cu ”U” Cluj în Liga Elitelor U17

Echipa U17 a clubului Steaua va evolua luni, de la ora 11:00, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, și în finala Ligii Elitelor U17, împotriva Universității Cluj.

În finala mică se vor întâlni tot luni, de la ora 10:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea, Universitatea Craiova și FCSB.

Foto: FRF / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 25 May. 2023, 20:21 Juniori
Pe aceeași temă