Peluza Sud ’97 și ”FC U” Craiova l-au comemorat pe Cristi Neamțu! Au trecut 19 ani de la decesul fostului portar al Universității Craiova

Autor: Daniel VLAD Publicat: 20 Feb. 2021, 16:05 Diverse

Bănia fotbalistică este în lacrimi! Toți suporterii liderului Ligii 2, ”FC U” Craiova, aprind astăzi, 20 februarie 2021, o lumânare și îl comemorează cum pot și unde pot pe fostul portar al Universității Craiova, Cristian Neamțu.

Fix în urmă cu 19 ani, la 20 februarie 2002, pe un pat de spital din Cipru s-a stins din viață jucătorul Cristi Neamțu, cel care avea să devină idolul suporterilor Universității Craiova.

Cel devenit simbolul Peluzei Sud ’97, galeria Craiovei din Liga 2, a fost comemorat în cursul zilei de astăzi.

Peste 200 de ultrași din PS.97 l-au comemorat pe Cristi Neamțu

În jurul prânzului, peste 200 de ultrași din Peluza Sud ’97 s-au deplasat la cimitirul unde are mormântul Cristi Neamțu.

În ciuda faptului că afară temperatura a fost aproape de 0 grade, atmosfera s-a încins la propriu și la figurat când fanii oltenilor au ajuns la mormântul fostului portar al Universității Craiova și au început să scandeze numele acestuia și să aprindă torțe.

Cristi Neamțu este unul dintre cei mai iubiți foști jucători ai Universității Craiova, iar destinul tragic al acestuia i-a marcat pe viață pe toți iubitorii de sport din Oltenia. Numele fostului goalkeeper este strigat meci de meci pe toate stadioanele din România de către Peluza Sud ’97.

Conducerea ”FC U” Craiova l-a comemorat și ea pe Cristi Neamțu, jucătorii au făcut-o la amicalul de la Roșiori

La rândul ei, conducerea U Craiova 1948 SA l-a comemorat și ea pe Cristi Neamțu.

Directorul sportiv al ”leilor din Bănie”, Robert Săceanu, antrenorul principal Ovidiu Stângă, dar și portarul Sorin Mogoșanu s-au deplasat în jurul orei 11:00 la cimitir și au depus o coroană din partea echipei pentru memoria celui care a fost Cristian Neamțu.

Dacă ar fi trăit, la data de 22 august 2021, Neamțu ar fi împlinit vârsta de 41 de ani.

La rândul lor, fotbaliștii liderului Ligii 2 l-au comemorat și ei, încă de ieri, pe Cristi Neamțu, atunci când, înainte de startul partidei amicale cu Sporting Roșiori, desfășurată la Roșiorii de Vede, au ieșit pe teren cu un banner pe care era chipul fostului portar, dar era scris și mesajul ”Cristi este unul dintre noi!”

U Craiova 1948 SA se află pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 16 etape. Dacă în această rundă din weekend stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Turris Oltul, în etapa a 17-a a fost programată să joace tocmai marți, 2 martie, de la ora 17:30, pe terenul echipei Concordia Chiajna.

Autor: Daniel VLAD Publicat: 20 Feb. 2021, 16:05 Diverse
Pe aceeași temă