Pe „Anghel Iordănescu” cu Steaua și Dinamo! FC Voluntari și-a schimbat denumirea stadionului. În oraș mai există o arenă cu numele lui Tata Puiu

Marius ANGHEL 07 Jun. 2015, 04:36 Special

Nou-promovata FC Voluntari vrea ca prima apariție în Liga 1 să o găsească pregătită din toate punctele de vedere. Lăsând de-o parte latura sportivă, gruparea ilfoveană încearcă să-și câștige respect printr-o serie de schimbări care să o promoveze în primul rând ca imagine.

După ce l-a numit antrenor principal pe cunoscutul Mircea Rădulescu, deoarece Ilie Poenaru nu are licență PRO, și-a schimbat emblema veche cu una mai arătoasă, copiată după sigla lui FC Torino, formația din orașul de lângă Capitală a început să-și modernizeze propriul stadion pentru a-și disputa acasă cât mai repede jocurile de pe teren propriu, nu la Chiajna. Mai mult, arena din Pipera, denumită până acum „Niță Pintea”, a fost rebrănduită în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local și va purta numele de „Anghel Iordănescu”. Actualul selecționer al naționalei de seniori a României va da numele stadionului unde FC Voluntari urmează să-și dispute meciurile din Liga 1.

„Consiliul Local al orașului Voluntari a hotărât ca arena sportivă de pe strada Niță Pintea să poarte numele marelui antrenor Anghel Iordănescu”, este anunțul făcut de FC Voluntari pe site-ul oficial.

Performanțele lui „Tata Puiu'” ca jucător și antrenor nu au fost trecute cu vederea de fostul său coleg de partid, Florin Pandele, actualul primar al orașului Voluntari.


Coregrafie 3D a galeriei echipei FC Voluntari la un meci din Liga 2 pe fostul stadion „Niță Pintea”, actualul „Anghel Iordănescu”. Foto: Alexandru Hojda

În Voluntari există deja un stadion cu denumirea de „Anghel Iordănescu”

Interesant este faptul că Anghel Iordănescu și-a „împrumutat” deja numele unui alt stadion, tot în Voluntari. O confirmă chiar site-ul FRF (foto jos), deși arena din orașul ilfovean nu deține nicio pancartă la intrare unde să-i fie trecută denumirea actualului selecționer.

Pe primul stadion „Anghel Iordănescu”, aflat pe străzile Mihai Viteazu și Gheorghe Dincă, denumit în trecut stadionul Central sau „Plischi Dumitru”, își dispută meciurile echipele de juniori ale clubului FC Voluntari, dar se antrenează și Viitorul din Liga 1 al lui Gheorghe Hagi.


Juniorii A ai clubului FC Voluntari jucau pe vechea arenă „Anghel Iordănescu”


Tribuna stadionului Central sau „Anghel Iordănescu”

Noul „Anghel Iordănescu” va face parte dintr-un complex multifuncțional

Altfel, site-ul oficial al nou-promovatei în Liga 1 mai anunță că în cadrul ședinței Consiliului Local s-au aprobat fondurile necesare modernizării noului „Anghel Iordănescu”, cel care urmează să fie dotat cu o tribună modernă, turnicheți, instalație de supraveghere video sau instalație de nocturnă. Totul pentru a primi omologarea de a organiza meciuri unde să vină să joace Steaua, Dinamo sau Petrolul.

Autoritățile locale anunță că au planuri mari cu arena din Pipera. Aceasta va deveni în scurt timp un complex multifuncțional care va cuprinde o clădire cu trei nivele în care vor fi cuprinse sediul clubului, grădiniță, teatru și o lojă cu locuri VIP, alături urmând a se mai construi un minihotel și un restaurant ultramodern.

„Consilierii orașului Voluntari au aprobat în aceeași ședință fondurile necesare modernizării arenei din cartierul Pipera. Suprafața de joc se află într-un amplu proces de refacere, au fost demarate procedurile pentru achiziția unei instalații de nocturnă iar în aceste zile se construiește o tribună modernă cu 2100 de locuri, care odată finalizată va duce la 4600 de locuri capacitatea arenei noastre. Tot în aceste zile se vor monta turnicheții și instalația de supraveghere video.

Principala investiție va fi un complex multifuncțional cu destinație cultural – sportivă – educațională. Astfel în spatele noi tribune până la sfârșitul anului va fi construită o clădire pe trei nivele ce va avea ca destinație sediul clubului, o gradiniță, un teatru și o loja oficială cu 180 de locuri VIP.

Pe data de 1 iulie va fi inaugurat noul corp al clădirii din peluza nord, construcție ce conține o sală de forță, o bucătărie, sală de mese, bazin de recuperare, saună, vestiar și 10 camere duble la standardul unui hotel de 5***** pentru cantonamentul din inaintea meciurilor.

Anul viitor va aduce în cadrul complexului „Anghel Iordănescu” un minihotel de 25 de camere și un restaurant ultra modern.

Consiliul Local Voluntari și primarul orașului, Florentin Costel Pandele acordă o atenție deosebită dezvoltării insfrastructurii activităților educaționale – cultural – sportive”, se arată pe site-ul voluntarifc.ro.

Alte stadioane din România cu nume de foști fotbaliști:

denumire – oraș – echipă

Dan Păltinișanu – Timișoara – ACS Poli Timișoara (Liga 1)
Ilie Oană – Ploiești – Petrolul Ploiești (Liga 1)
Marin Anastasovici – Giurgiu – Astra Giurgiu (Liga 1)
Giulești – Valentin Stănescu – București – Rapid București (Liga 2)
Nicolae Dobrin – Pitești – Academica Argeș Pitești (Liga 2)
Iuliu Bodola – Oradea – FC Bihor Oradea (Liga 2)
Viorel Mateianu – Baia Mare – FCM Baia Mare (Liga 2)
Michael Klein – Hunedoara – FC Hunedoara (Liga 3)

Marius ANGHEL 07 Jun. 2015, 04:36 Special
Pe aceeași temă