După Târgoviște, și la Alexandria au început lucrările de demolare a actualului stadion. Anunțul primarului și cum va arăta nouă construcție

Marius ANGHEL 11 Jul. 2019, 13:16 Special

În aceste zile, nu doar la stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște au început demolările pentru a trece, mai apoi, la lucrările de construcție a unei tribune, pentru început. De marți, inclusiv la Alexandria au demarat lucrările de punere la pământ a stadion Municipal, aici însă a întregii construcții. În municipiul reședință a județului Teleorman se va face o nouă arenă cu o capacitate de 5.496 de locuri, parte a unui complex sportiv.

Autoritățile locale din Alexandria și Compania Națională de Investiții (CNI) au anunțat pe 15 februarie 2019 că au semnat contractul pentru modernizarea complexului sportiv din municipiul județului Teleorman. Construcția se preconizează că va fi încheiată în timp de 18 luni și că va costa aproape 50 de milioane de lei. Pe acest stadion a jucat până acum echipa CSM Alexandria, care în ultimul sezon a încheiat pe locul 4 în Seria a 3-a a Ligii 3, acolo de unde a promovat în Liga 2 o altă echipă din Teleorman, Turris Turnu Măgurele.

De marți, 9 iulie 2019, au început lucrările de demolare a stadionului, pentru ca terenul să fie predat apoi Companiei Naționale de Investiții.

Primarul Victor Drăgușin a făcut anunțul:

„Pe locul vechiului stadion construim un nou complex sportiv.

De ieri au început lucrările de demolare a actualului stadion din Alexandria în vederea eliberării locației pentru construcția noului complex sportiv din Alexandria.
Noua arenă va avea o capacitate de 5.496 de locuri.
Complexul va beneficia de următoarele terenuri de sport:
– teren de fotbal înierbat cu dimensiunea de 68×105 m;
– pista de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1.22 metri, prevazută cu pista pentru sprint cu lungime totala de 130 metri la care se adaugă terenuri pentru săritură în lungime / triplu salt, săritură în înălțime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul / ciocanul.
Complexul va dispune de următoarele facilități:
– spații pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping, etc);
– spații pentru oficiali;
– spații pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.);
– spații pentru presă (masa presei, boxă presă, cameră fotografi, platforme camere TV, studiouri TV, etc);
– sală de forță;
– sală antrenament atletism;
– spații recuperare sportivi;
– spații de cazare pentru sportivi (36 de camere);
– sală de mese pentru sportivi (96 de locuri);
– parcări pentru spectatori și autocare sportivi;
– sistem de nocturnă.
Complexul va găzdui evenimente de fotbal și atletism după cum urmează:
– Fotbal: antrenamente, meciuri amicale, meciuri de fotbal cu public din cadrul Ligii 1 de fotbal a României precum și meciuri de fotbal din cadrul cupelor europene – faze preliminare.
– Atletism: antrenamente curente de atletism, competiții locale de atletism, competiții de atletism cu public de nivel național”
.

Marius ANGHEL 11 Jul. 2019, 13:16 Special
Pe aceeași temă