Montarea sinteticului pe „Motorul” încă nu a început. Liderul suporterilor: „Dacă știam că vom sta un an și jumătate la Șiria, era timp să-l plantăm manual, cu un măgar și un plug”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2018, 16:45 Diverse
Montarea sinteticului pe

Vremea bună la Arad nu a transformat stadionul „Motorul” în șantier. Deocamdată, angajații primăriei au fost preocupați cu împrejmuirea terenului cu sârmă, însă la nivel de gazon nu s-a înaintat deloc. Conform înțelegerii semnate cu ISCHIA Sport SRL, autoritățile locale din Arad s-au angajat să facă ele partea de compactare a suprafeței pe care firma din Galați urmează să monteze suprafața sintetică. Când se va trece exact la această „operațiune” nimeni nu știe cu exactitate.

Pe de altă parte, reprezentanții ISCHIA susțin că termenul de 30 de zile din momentul recepției poate fi scăzut în caz de vreme bună, respectiv existența a cel puțin 10 grade Celsius la nivelul solului. Obiectivul ar fi revenirea UTA-ei pe „Motorul” pentru derby-ul cu ASU Poli, de pe 25 aprilie, dar, la felul cum (nu) înaintează lucrările, e greu de crezut că acesta va fi atins.

În cadrul emisiunii Glasul Tribunei, de la TV Arad, președintele Suporter Club UTA și-a manifestat și el neîncrederea în termenele înainte de administrația orașului în cazul stadioanelor „Motorul” și „Francisc Neuman”.

„În primul rând, exilul la Șiria nu trebuia să aibă loc, trebuia să jucăm pe Gloria. Apoi, la recomandarea primarului, > trebuia să fie gata în martie anul trecut. Și atunci care este termenul optimist la care poate să spere suporterul de rând? În ceea ce privește suprafața sintetică, a fost o decizie a clubului, a domnului Meszar, bazându-se pe faptul că un sintetic poate fi folosit în secunda doi după montarea sa. Atunci se discuta de câteva luni, până în vară, când se va promova cu domnul Roșu antrenor și s-a luat decizia pe considerentul rapidității. În fine, dacă știam că vom sta un an și jumătate la Șiria, era timp să-l plantăm manual. Cu un măgar și un plug ca în Evul Mediu și cred că era gata. Apoi, cu > cred că vom ajunge în cartea recordurilor, ca cel mai mic stadion construit în cel mai mult timp posibil. Poate asta este și intenția, este de domeniul absurdului. În plus, avem un stadion care se tot modifică. Nici nu știm dacă proiectul văzut pe internet este cel real. Au fost 18.000 de locuri, apoi au devenit 13.000, apoi 12800, poate vor fi doar 11.000 sau în final – 5000. Nocturna era prevăzută să fie pe stâlpi, mai nou se suplimentează cu lămpi pe coronament. Atunci ce rost au reflectoarele din colțuri? De ce nu s-a renunțat la stâlpi și să se închidă tribunele? Cine poate răspunde la aceste întrebări? Sunt doar 100 de locuri de parcare, probabil s-au prevăzut și locurile libere de pe Calea Victoriei, Calea Aurel Vlaicu, chiar și parcarea de la Atrium Mall, ca să facem haz de necaz. Dar, poate, domnul Ionuț Popa are informații mai corecte, căci dânsul este într-o relație mai legată cu domnul primar decât noi”, au fost cuvintele lui Daniel Proca, citate de Sport Arad.

Astăzi, Gheorghe Falcă a susținut o conferință de presă la primărie și, printre altele, a fost întrebat și de stadionul „Motorul”. „O să primiți informații directe, eu nu știu. Toată lumea își va îndeplini obiectivele. Suntem printre puținele administrații din țară care realizăm baze sportive din banii noștri. După ce ne-a luat guvernul 16 milioane de euro, noi, ușor, ușor ne finalizăm proiectele. După noi vor rămâne aceste proiecte frumoase și bune”, a spus primarului Aradului.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Mar. 2018, 16:45 Diverse
Pe aceeași temă