Gică Popescu a fost în vizită la șantierele stadioanelor Steaua, Giulești și Arcum de Triumf. Când crede că vor fi gata | GALERIE FOTO

Autor: Bogdan SAVIN Publicat: 29 Apr. 2020, 15:15 Diverse

Gheorghe Popescu (52 de ani), consilier al prim-ministrului pentru EURO 2020, a efectuat, marți, alături de Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, o vizită de lucru la arenele din București ce vor fi incluse în cadrul turneului final, decalat pentru anul viitor.

Șantierul stadionului Giuleşti are întârzieri faţă de celelalte două proiecte, Steaua şi Arcul de Triumf, dar există garanții că totul se va recupera și totul va fi gata în octombrie.

„În februarie 2018, când am preluat funcția de consilier al Prim-ministrului pentru Euro 2020, nu se bătuse vreun țăruș la vreunul dintre cele 3 stadioane: Ghencea, Giulești, Arcul de Triumf.
Ieri, am făcut o vizită pe toate cele trei arene destinate competiției devenită între timp, din păcate, Euro 2021. Ele nu vor dispărea după turneul european, ci vor rămâne aici spre folosirea lor de către echipele din fotbalul românesc.
M-am bucurat să văd că lucrurile stau bine. Fotografiile o demonstrează. Sigur, după instituirea stării de urgență, operațiunile au încetinit. Înaintea acelui moment datorat bătăliei cu inamicul numit COVID – 19, se lucra în trei schimburi. De exemplu, cel puțin la Ghencea și la Arcul de Triumf, în acest moment se putea începe montarea gazonului. Cu reprogramarea competiției pentru anul viitor și cu dificultățile ivite din instituirea stării de urgență, aceste operațiuni au fost amânate.
Chiar și așa, sper că în luna octombrie cele trei stadioane vor fi gata.
Să ne revedem sănătoși!”, a anunțat Gică Popescu pe pagina sa de facebook.

Fostul fundaș al naționalei spune, despre stadionul Giulești, cu totul altceva față de ceea ce transmitea pe 23 aprilie ministrul Ionuț Stroe. Și anume, că noua viitoare arenă a Rapidului nu va fi gata în 2020, ci în 2021.

  • Turneul final al Campionatului European, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021 din cauza pandemiei COVID-19.
  • Bucureşti va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului din Liga Naţiunilor, echipa naţională va juca cel puţin două partide în Capitală.
  • UEFA a solicitat ţărilor organizatoare să pună la dispoziţie stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Arene alese pentru acest turneu sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid, în program fiind şi Dinamo, însă din motive juridice lucrările în „Ștefan cel Mare” nu au început.
  • România a solicitat UEFA să îi acorde mai multe meciuri pentru Campionatul European.
Autor: Bogdan SAVIN Publicat: 29 Apr. 2020, 15:15 Diverse
Pe aceeași temă