Stadionul Arcul de Triumf, gata la sfârșitul lunii iulie. Gică Popescu: ”Va fi finalizat cel mai repede, pentru că e cel mai mic.” Când vor fi terminate arenele Steaua și Giulești

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 12:54 Liga 2
Stadionul Arcul de Triumf, gata la sfârșitul lunii iulie. Gică Popescu: ”Va fi finalizat cel mai repede, pentru că e cel mai mic.” Când vor fi terminate arenele Steaua și Giulești

Gheorghe Popescu (52 de ani), consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, a dat asigurări că stadioanele Arcul de Triumf, Steaua și Giulești vor fi finalizate până cel târziu în luna noiembrie a anului 2020. Singurul care prelungește termenul este cel pe care va evolua Rapid, acolo unde lucrările rămăseseră puțin în urmă, dar totul s-a reglat și poate fi gata până la finalul anului.

Stadionul Arcul de Triumf va fi finalizat primul

Fostul căpitan al Barcelonei recunoaște că România a avut noroc cu amânarea Campionatului European, pentru că, pe lângă cele trei stadioane care trebuie să fie puse la punct, este vorba și de alte lucrări. Referitor la arene, prima care va fi gata este cea amplasată lângă Arcul de Triumf, la finele lunii iulie, în timp ce stadionul Steaua va fi finalizat în luna octombrie.

”Lucrurile merg foarte bine. Această amânare cu un an a Campionatului European ne dă posibilitatea să terminăm și calea ferată și celelalte lucrări pe care trebuie să le facem. Lumea când vorbește de EURO 2020 se raportează doar la stadioane, dar sunt și alte aspecte. România s-a angajat să respecte anumite condiții. Toate cele trei stadioane vor fi gata în 2020.

Cel mai dereme va fi finalizat Arcul de Triumf, pentru că e și cel mai mic. Am vorbit cu cei de acolo și au zis că pe 31 iulie va fi gata. Al doilea care va fi terminat este stadionul din Ghencea, în octombrie, și în noiembrie stadionul Giulești”, a declarat Gică Popescu la Pro X.

Gică Popescu: ”Stadionul Steaua trebuie administrat cu atenție, pentru că trebuie să fie un centru de profit” 

Referitor la stadionul Steaua, fostul internațional este de părere că acolo trebuie să se dispute și alte meciuri, nu doar cele ale Stelei. În caz contrar, investiția poate să nu fie profitabilă, iar România poate trece construcția la capitolul pierderi. Orice echipă plătește chiria pentru închiriere trebuie să joace acolo, crede Popescu: ”Administrarea unui astfel de obiectiv e foarte costisitoare. Eu cred că proprietarul stadionului, Ministerul Apărării, trebuie să găsească soluții să nu scoată din buzunare mai mulți bani.

Dacă se vor organiza doar meciuri din Liga 3 sau Liga 2, nu știu dacă se vor fi acoperite costurile. Trebuie administrat cu mare atenție, pentru că trebuie să fie un centru de profit. Nu văd rostul acestor ambiții. O echipă care aduce bani, nu văd de ce nu ar juca acolo. Poate și echipa națională va juca acolo.”

Stadionul Arcul de Triumf poate fi folosit și pentru meciurile de fotbal, dacă decide Ministerul Tineretului și Sportului 

În ultimele zile au apărut mai multe păreri cu privire la modul în care va fi folosit stadionul Arcul de Triumf. Deși anumite echipe de fotbal și-au manifestat interesul de a juca acolo, Gică Popescu a subliniat că decizia aparține în totalitate Ministerului Tineretului și Sportului. Până acum, doar naționala de rugby a disputat partidele pe arenă, dar după ce a fost reconstruită, beneficiază de toate normele pentru organizarea meciurilor de fotbal.

”Stadionul Arcul de Triumf a fost mereu casa Federației Române de Rugby, iar organizarea unor meciuri de fotbal acolo este posibilă, pentru că respectă termenii unui stadion de fotbal. Din punctul de vedere al posibilităților se poate, dar vedem ce decide Ministerul Tineretului și Sportului. Probabil că acolo se va juca doar rugby, dar se poate juca și fotbal, pentru că anumite naționale care vor veni la București la EURO, se vor antrena acolo. Ar fi normal să se poată disputa meciuri de fotbal, dar ține de proprietarul stadionului, de Ministerul Tineretului și Sportului. Nu știm ce va fi”, a mai precizat Gică Popescu, care a recunoscut că România își va da acordul să organizeze mai multe meciuri la EURO, în cazul în care anumite orașe se vor retrage din cursă.

”Nu știu dacă trebuie să mă bucur. Pentru suporteri ar fi minunat dacă la București se vor organiza mai multe meciuri de la Campionatul European. UEFA trebuie să împartă meciurile în alte orașe în cazul în care anumite locații se retrag. Dacă vom fi aleși, pentru suporteri și pentru oraș, ar fi foarte bine, dar nu m-aș hazarda. Până acum, nu s-a retras nimeni de la organizare”, a încheiat Gică Popescu.

Bucureștiul se numără printre cele 13 orașe care vor găzdui meciuri la Euro 2020. Pe Arena Națională se vor juca 3 meciuri din faza grupelor și o optime. Sferturile competiției se vor juca la Munchen, Roma, Baku și Sankt Petersburg. Semifinalele și finala vor fi găzduite de Londra. Deși EURO 2020 a fost amânat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus, România se află printre primele țări care confirmă că poate găzdui turneul final la anul.

Naționala antrenată de Mirel Rădoi nu s-a calificat încă la Campionatul European. România are de disputat barajul cu Islanda și, dacă învinge, va juca împotriva învingătoarei dintre Ungaria și Bulgaria, pentru un loc la turneul final.

Foto: Compania Națională de Investiții 

https://liga2.prosport.ro/special/brasovul-pierde-inca-un-stadion-de-fotbal-a-inceput-demolarea-arenei-carpati-decebal-campeanu-mi-se-rupe-sufletul-cand-vad-de-ce-se-intampla-aici-ce-se-va-construi-in-acel-loc-19133239

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detinatorul-drepturilor-tv-pentru-liga-1-a-fost-in-inspectie-la-stadionul-francisc-neuman-a-fost-rezolvata-in-sfarsit-si-problema-de-la-tribuna-a-ii-a-19133118

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-va-juca-pe-stadionul-ion-comsa-daca-promoveaza-in-liga-2-consiliul-judetean-calarasi-si-a-dat-acordul-19133020

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/suporterii-rapidului-au-fost-in-vizita-la-stadion-intepaturi-pentru-stelisti-si-detaliul-de-care-se-va-tine-cont-in-giulesti-cum-se-va-numi-noua-arena-exclusiv-prosport-live-19029561

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă