Gică Popescu, noi declarații despre fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța: ”Când două forțe se unesc, rezultanta este mai puternică”

Andreea VISU 28 May. 2021, 13:07 Liga 2
Gică Popescu, noi declarații despre fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța: ”Când două forțe se unesc, rezultanta este mai puternică”

Gică Popescu, președintele clubului Viitorul, a vorbit la finalul partidei cu Chindia Târgoviște, barajul pentru Conference League, și despre posibilitatea unei fuziuni cu Farul Constanța, dar și despre ceea ce urmează pentru echipa pe care o reprezintă.

Chindia Târgoviște și Viitorul, din play-out-ul Ligii 1, s-au întâlnit la Buzău, joi, iar constănțenii au învins cu scorul de 3-2 și și-au asigurat prezența în finala barajului de Conference League, unde Sepsi OSK, din play-off-ul Ligii 2, era deja calificată.

Gică Popescu, despre viitorul clubului Viitorul și posibila fuziune cu Farul

În ceea ce privește viitorul echipei lui Gheorghe Hagi și posibilitatea numirii unui alt antrenor, Gică Popescu a fost destul de reținut și a explicat că așteaptă să treacă și ultimul meci din acest sezon, cel cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

De asemenea, oficialul clubului a explicat că Viitorul nu se va mai abate de la principiile cu care echipa a pornit la drum, și anume promovarea tinerilor din academie.

”Vrem să ne bazăm în continuare pe tinerii care fac parte din academie, să reveim la același sistem de joc. Nu știu, așteptăm să terminăm acest sezon.

(n.r. despre fuziunea cu Farul) Deocamdată este la nivel de proiect. noi am dori să ne concentrăm doar pe acest final de sezon. De luni încolo vom discuta șia ceastă posibilitate care există. eu cred că atunci când două forțe se unesc rezultanta este mai puternică.

Deocamdată, nu am discutat despre noul antrenor sau noul sezon, pentru că nu am terminat acest sezon”, a spus Gică Popescu după meciul cu Chindia.

Viitorul, mai insistentă pe această temă a fuziunii decât Farul

Nu este prima dată când Gheorghe Popescu vorbește despre o fuziune între Viitorul și Farul. Clubul lui Gheorghe Hagi a anunțat printr-un comunicat că e de acord cu formarea unei singure echipe în Constanța, iar Cristian Bivolaru, directorul general al echipei din Liga 1, spunea că varianta îi surâde lui Hagi. În schimb, din partea Farului nu s-a comunicat nimic oficial până în acest moment, despre această posibilă unire cu Viitorul.

Inclusiv președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a avut o întâlnire cu Gheorghe Hagi pe această temă, a fuziunii dintre Farul și Viitorul. Ulterior, CJ Constanța a avut un comunicat în care și-a expus cât se poate de clar dorința.

Gică Popescu, despre posibilitatea ca noul antrenor să fie Costel Gâlcă

În contextul despărțirii dintre Edi Iordănescu și CFR Cluj, Gică Popescu a vorbit despre posibilitatea ca noul antrenor al campioanei să fie Costel Gâlcă.

”Costel este un antrenor care atunci când a antrenat FCSB a făcut un lucru extraordinar, a câștigat trei trofee într-un an. A antrenat în Spania, nu oricine ajunge acolo, a antrenat și în Danemarca, e un antrenor pe care oricine și l-ar dori”, a spus Gică Popescu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ciprian-marica-si-tatal-sau-intalnire-cu-ianis-zicu-la-un-local-select-din-bucuresti-cum-au-fost-surprinsi-cei-trei-cand-se-discuta-despre-o-fuziune-intre-farul-si-viitorul-foto-19187077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-pas-spre-fuziunea-dintre-farul-si-viitorul-gica-hagi-s-a-intalnit-cu-presedintele-consiliului-judetean-constanta-mihai-lupu-sustin-ideea-de-formare-a-unei-singure-echipe-de-fotbal-19186891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fuziune-intre-farul-si-viitorul-clubul-lui-gheorghe-hagi-comunicat-pe-aceasta-tema-suntem-de-acord-sa-existe-o-singura-echipa-19186427

Andreea VISU 28 May. 2021, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă