OFICIAL | EURO 2020 se va disputa în anul 2021. Decizia luată de UEFA în privința campionatelor din Europa

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 15:20 Special
OFICIAL | EURO 2020 se va disputa în anul 2021.** Decizia luată de UEFA în privința campionatelor din Europa

Campionatul European de fotbal 2020 a fost reprogramat pentru anul 2021, din cauza pandemiei de coronavirus izbucnite la finalul anului 2019 și care a creat haos în întreaga lume. Decizia a fost luată marți, în urma unei videoconferințe organizate de către UEFA, la care au luat parte președinții celor 55 de federații naționale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum și conducerile European Club Association și The European Leagues.

Având în vedere criza produsă de pandemia COVID-19, UEFA a decis ca turneul final european să se amâne cu un an. EURO 2020 nu va mai avea loc în această vară, ci se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

Va fi pentru prima dată în istoria competiției când se va desfășura într-un an impar.

În ceea ce privește campionatele din Europa, inclusiv ligile inferioare din România, UEFA a anunțat că acestea vor avea timp să se încheie până în vară, iar pauza dintre sezoane va fi scurtată.

Din partea României, la videoconferință a participat președintele FRF Răzvan Burleanu.

Cei care au fost însă mai rapizi și au anunțat prin intermediul rețelelor sociale această amânare a Campionatului European 2020 au fost oficialii Federației Norvegiene de Fotbal.

„UEFA a decis ca EURO să fie amânat pentru 2021. Acesta va fi jucat în perioada 11 iunie – 11 iulie anul viitor. Mai multe informații în curând”, au scris norvegienii pe Twitter.

 

România încă luptă pentru a se califica la EURO

Naționala România nu a obținut calificarea directă la EURO 2020, însă mai are șanse să ajungă la competiția europeană. Pentru început, trebuie să treacă de Islanda într-un meci de baraj disputat în deplasare, ca, după aceea, să întâlnească învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria. Câștigătoarea va obține, astfel, biletul pentru EURO 2021, de această dată.

Islanda – România ar fi trebuit să se joace pe 26 martie, de la ora 21:45, pe stadionul „Laugardalsvöllur” din Reykjavík. Barajul va fi mutat însă în luna iunie 2020.

Această decizie de amânare a competiției îi dă timp României să încerce să termine și cele patru stadioane pe care promisese că le va contrui până în această vară pentru a le pune la dispoziție pentru antrenamente echipelor care vor juca la EURO 2020 în țara noastră.

Stadionul Steaua este cel mai avansat în privința construcției, apoi urmează stadionul Arcul de Triumf. Progrese se fac și la stadionul Giulești, în timp ce la noul stadion Dinamo nici măcar n-au început lucrările.

La EURO 2021, România va găzdui patru meciuri pe Arena Națională, trei din Grupa C și o optime de finală.

Foto principal: Octav GANEA / Inquam Photos

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 15:20 Special
Pe aceeași temă