Gabriel Tamaș revine pe teren, la peste 40 de ani. ”E ultima noastră achiziție”

Gabriel IONIȚĂ 10 Dec. 2023, 12:04 Diverse
Gabriel Tamaș revine pe teren, la peste 40 de ani. ”E ultima noastră achiziție”

Gabriel Tamaș și-a anunțat la finalul lunii octombrie a acestui an, cu 13 zile înainte să împlinească 40 de ani, încheierea carierei de fotbalist, la divizionara secundă Concordia Chiajna. Fostul internațional român nu poate sta, însă, departe de fenomen.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, Tamaș juca un meci în campionatul de ”old-boys” organizat de Asociația Județeană de Fotbal Ilfov, în tricoul celor de la Athletico Floreasca.

Gabi Tamaș, ”transferat” de echipa de ”old-boys” Athetico Floreasca

Transferul lui Tamaș la echipa de amatori Athletico Floreasca a fost confirmat oficial de către Dinu Todoran, fost fotbalist, antrenor principal la FCSB, în prezent antrenor în Liga 3 la FC Voluntari 2 și, în același timp, jucător la formația din campionatul ”old-boys” din Ilfov.

”Am semnat cu Atletico Floreasca, o echipă de old-boys. Jucăm în competiția din Ilfov la old-boys, pe teren mare, 80 de minute durează meciul. Suntem pe locul 3, la 4 puncte de primul loc și la unul de locul care ne duce în semifinală. Noi jucăm în seria din Nord, mai e și cea din Sud.

Ultimul transfer este Gabi Tamaș, care a împlinit 40 de ani. Condiția e să ai peste 40 de ani. Sunt coleg cu Toni Petrea, Daniel Chiriță. Ne aducem aminte de tinerețe. Jucăm două reprize de 40 de minute, pe teren mare. La început a fost greu, parcă lua barca apă. Cu cât am jucat mai mult, m-am obișnuit.

E o echipă cu niște băieți senzaționali, s-a creat un grup. Mai sunt și jucători de 50 de ani, aleargă. Se dau cartonașe roșii, sunt faulturi, avem și probleme cu arbitrajul. În martie începe returul, sperăm să ne calificăm în semifinale”, a spus Dinu Todoran, potrivit GSP.ro.

Ieri, 9 decembrie, Gabriel Tamaș a participat la un turneu memorial organizat la Săcele și a terminat pe locul 3 cu echipa Prietenii lui Mauță, în care au mai făcut parte și alți foști fotbaliști cunoscuți, precum Tiberiu Ghioane și Marian Constantinescu.

Tamaș și-a încheiat cariera de fotbalist la Concordia Chiajna, în Liga 2

În cariera sa, campionul cu FCSB în 2015 a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

În 2023, Gabriel Tamaș a evoluat în Liga 2, la Concordia Chiajna. În partea secundă a sezonului trecut de Liga 2 a evoluat în toate meciurile rămase de disputat, nouă la număr, și a înscris 1 gol pentru Concordia, iar în campionatul actual al ligii secunde a jucat în nouă din totalul de zece partide disputate în campionat de trupa din Chiajna, până la momentul anunțului încheierii carierei de fotbalist.

  • Ultimul meci în care Gabriel Tamaș a jucat în cariera sa de fotbalist este Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 2-2, joc disputat la data de 7 octombrie 2023, în etapa a 9-a a Ligii 2, când a fost integralist.

”Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani. Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu ești bine. Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești fizic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului. Am sub 86 de kilograme. Eu sunt un rebel, dar sunt și emotiv. Pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă, într-o perioadă a vieții în care ajungi acasă și te gândești ce nu ai făcut bine, e greu să mai continui”, spunea Tamaș în cadrul conferinței în care și-a anunțat încheierea carierei de fotbalist profesionist.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/turneu-in-memoria-fostului-fotbalist-marian-mauta19295813-19295813

Gabriel IONIȚĂ 10 Dec. 2023, 12:04 Diverse
Pe aceeași temă