10 ani fără ”Mau”! Kids Tâmpa Brașov a câștigat ediția a 5-a a Memorialului ”Marian Măuță”. Marian Constantinescu, golgheterul turneului

Adi MARICA 09 Dec. 2023, 23:58 Diverse

UPDATE: Kids Tâmpa Braşov a câștigat ediția a 5-a a Memorialului „Marian Măuță”.

Familia și prietenii lui Măuță au organizat sâmbătă, 9 decembrie 2023, a cincea ediție a Memorialului ”Marian Măuță”, turneu care a avut loc la Sala de Sport a Liceului ”George Moroianu” din Săcele. La eveniment s-au înscris opt echipe care au fost împărțite în două grupe.

În prima grupă au jucat CSM Săcele, AFC Hărman, Moroieni Săcele și Prietenii lui Măuță, iar în grupa a doua au fost repartizate Claly Brașov, Cetate Râșnov, Casa Țărănească și Kids Tâmpa Brașov.

Kids Tâmpa a câștigat finala cu Cetate Râșnov din ediția a 5-a a Memorialului „Marian Măuță”

După meciuri aprig disputate, AFC Hărman și Prieteni lui Măuță s-au calificat în semifinale din grupa A, iar Cetate Râșnov si Kids Tâmpa au acces în careul de ași din grupa B.

Prima semifinală, Cetate Râșnov – AFC Hărman, a fost extrem de spectaculoasă, 3-3 în timpul regulamentar, iar la loviturile de departajare câștig de cauză au avut râșnovenii.

În cea de-a doua semifinală, Kids Tampa a trecut cu 2-0 de echipa Prietenii lui Mauță, la care au jucat Tibi Ghioane, Gabi Tamaș sau Marian Constantinescu.

Finala mare a turneului, Kids Tâmpa – Cetate Râșnov, a fost câștigată de brașoveni cu scorul de 4-2. Pentru Kids Tampa Brașov, la acest turneu, au jucat Aby Popa, Dragoș Popa,
Nicolas Antone, Răzvan Iorga, Teodor Argăseală, Țolu Vlad, Filip Garvalov, Fabian Dumitraș, dar și Mihai Ion, atacantul echipei CSM Slatina.

Prietenii lui Măuță, locul 3 la turneu!

În final mică a turneului de la Săcele, echipa Prietenii lui Măuță s-a impus cu 5-2 în fața celor de la AFC Hărman.

La finalul turneului, organizatorii au acordat trofeul echipei câștigătoare, dar și premii individuale.

Astfel, Marian Constantinescu (Prietenii lui Măuță) a fost premiat pentru titlul de golgheter al turneului, cu 9 goluri marcate. Alex Tudor (AFC Hărman) a fost declarat cel mai bun portar al turneului, iar Paul Isac (Prietenii lui Măuță) a primit premiul pentru cel mai bun jucător.


Textul inițial:

Au trecut zece ani de la moartea fostului fotbalist Marian Măuță. Familia și prietenii lui ”Mau” organizează sâmbătă, 9 decembrie, a 5-a ediție a Memorialului ”Marian Măuță”, turneu care va avea loc la Sala de Sport a Liceului ”George Moroianu” din Săcele.

Turneul este organizat de Aurel Bărbuță, managerul echipei CSM Săcele, liderul Ligii a 4-a Brașov, și familia regretatului Măuță. ”Nu se va percepe nicio taxă. Va așteptăm la un spectacol fotbalistic de excepție în memoria regretatului „Mau“. Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul organizatorilor.

Gabi Tamaș, Mugurel Buga și Tibi Ghioane, vedetele ediției a 5-a a Memorialului ”Marian Măuță”

La ediția a 5-a a turneului de la Săcele vor participa opt echipe care vor fi împărțite în două grupe.

Astfel, în prima grupă vor evolua CSM Săcele, AFC Hărman, Moroieni Săcele și Prietenii lui Măuță. În grupa a doua au fost repartizate Claly Brașov, Cetate Râșnov, Casa Țărănească și Kids Tâmpa Brașov.

La Memorialul „Marian Măuță” vor participa mai multe vedete din fotbalul brașovean, printre care și foștii internaționali Gabi Tamaș, Mugurel Buga și Tibi Ghioane.

Dan Bona: ”Măuță a fost ca și copilul meu”

Antrenorul echipei CSM Săcele, Dan Bona, a fost coleg un sezon cu regretatul Marian Măuță (1994), dar l-a și antrenat în mai multe rânduri la Precizia Săcele (2004-2006), Unirea Tărlungeni (2006-2007) și Corona Brașov (2010-2011).

Timp de două sezoane (2011-2013), Marian Măuță a fost secundul lui Bona la Corona. ”Nu-mi vine să cred că au trecut 10 ani de la moartea lui Măuță, un caracter și un om deosebit. Ultima oară l-am văzut în ziua când avea să moară. L-am vizitat la spital, am discutat cu el, iar după câteva ore am aflat tragica veste…A fost ca și copilul meu. Am fost colegi la Tractorul, l-am antrenat la Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni și Corona Brașov și cu mine Marian a început și cariera de antrenor. Acest turneu de la Săcele este pentru el. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Dan Bona.

10 ani fără Măuță!

Fostul fotbalist al FC Braşov, Marian Măuță, a decedat în data de 24 noiembrie 2013 la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov. Avea doar 37 de ani.

În 2001, pe când juca pentru FC Brașov, Măuță a suferit o intervenție chirurgicală pe cord, în urma căruia i s-a montat un stent cardiac. A continuat apoi să joace fotbal pe propria semnătură la echipe din eșaloane inferioare. ”Eu am fost foarte atent cu inima mea. În 2001, mi s-au descoperit niște probleme cardiace și nu am stat pe gânduri. Cu ajutorul celor care erau la FC Brașov, am fost programat la o operație în Israel. Acum fac controale la fiecare șase luni, iar rezultatele le trimit clinicii din Israel unde am fost operat. Peste 5 ani va trebui să merg din nou în Israel, pentru schimbarea stentului cardiac”, povestea Marian în aprilie 2011.

De-a lungul carierei de fotbalist, Măuță a evoluat la Sportul Studențeasc, Tractorul Brașov, FC Brașov, FC Bihor, Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni, CSM Făgăraș, SCM Brașov (vechea denumire a Coronei), Corona Brașov și Înfrăţirea Hărman.

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-roman-a-marcat-golul-anului-in-cehia-19295440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-a-deschis-seria-plecarilor-de-la-csm-slatina-nu-a-fost-sa-fie-am-decis-ca-este-mai-bine-sa-ne-despartim-19295749

Adi MARICA 09 Dec. 2023, 23:58 Diverse
Pe aceeași temă