FOTO | Se fac progrese la Arad! La noul „Francisc Neuman” se montează instalația de nocturnă

Marius ANGHEL 04 Sep. 2019, 18:28 Diverse

Toamna a început cu multă forfotă pe șantierul arenei „Francisc Neuman”. În ultimele două-trei săptămâni chiar s-a înregistrat numărul record de muncitori prezenți în același timp în Calea Aurel Vlaicu din istoria de cinci ani de zile a construcției noului stadion din Arad, scrie Sport Arad. E semn tot mai clar că arena se dorește a fi finalizată în luna aprilie 2020, înainte ca UTA să împlinească 75 de ani (18 aprilie).

În paralel cu montarea scaunelor și lucrărilor la zona vestiarelor, firma Elba încearcă să rezolve problema iluminatului pe cei patru stâlpi. Chiar s-a închis circulația în zonă pentru a se putea coborî în siguranță panourile pe care se montează cele 37 de leduri. Sunt patru niveluri de intensitate la care va putea funcționa noctura și, teoretic, până la finalul acestei săptămâni toți cei patru stâlpi ar trebui să fie funcționali.

Dar, se lucrează în continuare și la montarea podului de acces la viitoarea instalație de nocturnă, de pe coronamentul tribunei a doua. Aici vor funcționa 13 leduri dreptunghiulare, de asemenea, cu intensitate a luminii reglabilă. Va fi instalată și o scară de acces ce le va perminte muncitorilor să nu mai utilizeze suprafața de teren pentru a avea acces la nocturna de pe coronament, iar din acel moment urmează să intre în scenă firma responsabilă cu montarea gazonului. Se aude că firma giurgiuveană va relua lucrările de săptămâna viitoare și, dacă vremea o va permite, teoretic, în maxim trei săptămâni, ar trebui să fie covor verde pe arena „Francisc Neuman”. Până una alta, au fost montate cele două porți.

În fine, s-a obținut în sfârșit avizul de dezafectare al turnului TV. „Operațiunea” nu va fi deloc simplă și necesită aparate de sudură cu autogen, pentru că turnul trebuie tăiat în bucăți și nu dărâmat pur și simplu.

Mai multe fotografii cu stadiul lucrărilor de la stadionul din Arad puteți vedea AICI.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 04 Sep. 2019, 18:28 Diverse
Pe aceeași temă