FOTO | Lucrări pe mai multe planuri la noul stadion „Francisc Neuman”. Autoritățile locale arădene vor să finalizeze arena până la aniversarea de 75 de ani a clubului UTA

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 11:34 Diverse

Autoritățile locale arădene nu doresc să rateze și ultimul termen dat pentru inaugurarea noii arene „Francisc Neuman”, adică luna aprilie 2020. Vorbim despre o dată apropiată de 18 aprilie, când UTA împlinește 75 de ani, iar cadoul cel mai de preț ar fi întoarcerea acasă, după cinci ani de pribegie la Motorul, în Aradul Nou, Șiria și, din nou, Motorul, acolo unde își desfășoară acum meciurile de pe teren propriu în campionatul Ligii 2.

Sport Arad scrie că lucrurile parcă se mișcă mai cu „talent” ca de obicei, lucrându-se chiar pe mai multe planuri la arena din Calea Aurel Vlaicu. Florin Bălan și angajații săi de la Fed Spiel Sport SRL s-au apucat de montarea scaunelor și la Peluza Sud, cea opusă fiind „îmbrăcată” în totalitate, și va fi gata după 29-30 de zile.

În sfârșit, la fața locului au apărut și balustradele ce vor fi montate în marginile celor patru corpuri construite, dar și în interiorul acestora, așa cum prevede proiectul. Mai timid se lucrează și la vestiare și toaletele publice, deși, din informațiile noastre, este una dintre zonele în care se așteaptă noile licitații pentru achiziționarea grupurilor sanitare și electrice pentru finalizarea lor.

Legat de partea electrică, s-a început montarea podului de acces de pe coronamentul tribunelor și peluzelor în vederea fixării instalațiilor de nocturnă. La nivel de gazon se fac ultimele preparative pentru ca firma din Giurgiu să „atace” în sfârșit și partea verde a arenei. Deocamdată, pe margini au apărut doar covoarele sintetice ce delimitează suprafața de joc.

Vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, primarul Călin Bibarț a afirmat că e chestiune de zile până când caietele de sarcini cu licitațiile pentru lucrările sau achizițiile finale la arena din Francisc Neuman vor fi urcate pe SEAP, menționând – totodată – că se va putea munci și pe timp de iarnă atâta timp cât „obiectivele” nu sunt din beton. Totuși, edițul-șef nu a dorit să dea un termen pentru finalizarea arenei arădene.

Mai multe fotografii cu stadiul lucrărilor de la stadionul din Arad puteți vedea AICI.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 11:34 Diverse
Pe aceeași temă