Florin Iacob se pregătește cu echipa suporterilor brașoveni după ce s-a despărțit de ASA Târgu Mureș. „Mi s-a făcut pielea de găină când fanii au cântat imnul”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 15:57 Diverse

Portarul brașovean Florin Iacob a avut o vară agitată. Împrumutat de Concordia Chiajna la FC Brașov, Iacob a jucat sezonul trecut la Brașov, iar în vară a fost atras de proiectul celor de la ASA Târgu Mureș, echipă ce își propunea la începutul sezonului promovarea în Liga 1.

Iacob (24 de ani) a fost convins de antrenorul brașovean Laszlo Balint să meargă la Târgu Mureș, doar că proiectul s-a dovedit a fi unul neserios, la un club cu multe frământări. Primul care a anticipat problemele de la ASA a fost Balint, care avea să renunțe după doar șase etape, deși echipa se afla pe locul 3 în clasament. Săptămâna trecută, Florin Iacob nu a mai suportat nici el situația de la clubul mureșean și a decis să-și rezilieze contractul. „Am mers cu planuri mari la Târgu Mureș, doream să promovăm echipa în Liga 1, însă lucrurile care s-au întâmplat în ultimele două săptămâni m-au făcut să cred că nu se dorește acest lucru. Au fost multe promisiuni neonorate, sunt probleme mari la club, astfel că am decis să închei conturile. Era mult amatorism în conducerea clubului. S-a dovedit încă o dată că, în România, fotbaliștii sunt tratați ca niște sclavi”, spunea Florin Iacob la despărțirea de ASA. Odată cu el, și Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb și Alexandru Neagu își reziliau contractul cu fosta prim-divizionară.

„Mi s-a făcut pielea de găină când fanii au cântat imnul”

Sâmbătă, Florin Iacob a fost prezent la meciul celor de la AS „SR” Brașov de la Cristian pentru a-i susține pe elevii lui Petre Lucian și Andrei Șanta. A trăit intens meciul de pe marginea terenului, a suferit la golul încasat de Mutu din penalty în debutul jocului, dar a avut și momente de fericire la golurile marcate de Damian, Vîrlan și Bodean.

La final, Florin Iacob a sărbătorit alături de jucătorii brașoveni pe teren și a cântat împreună cu fanii veniți de la Brașov. „Mărturisesc că mi s-a făcut pielea de găină când fanii au cântat imnul la începutul meciului. Având alături acești fani extraordinari, echipa nu are cum să rateze promovarea. Cred în acest proiect, astfel că susțin din tot sufletul echipa suporterilor și sunt convins că sloganul «Steagu nu moare» este cât se poate de adevărat”, spune Florin Iacob pentru Monitorul Expres.


Echipa AS „SR” Brașov și galeria ei la finalul meciului de sâmbătă de la Cristian, câștigat cu 4-1 cu Inter. Foto: Liga Suporterilor Stegari

Se pregătește cu AS „SR” Brașov

Încă de luni, „Pensionarul”, așa cum este poreclit Iacob, a început antrenamentele sub comanda lui Andrei Șanta, iar de ieri s-a prezentat la antrenamentul echipei suporterilor brașoveni. „Până în iarnă nu pot semna cu o altă echipă, deși sunt jucător liber de contract. Vreau să mai joc câțiva ani la nivel înalt și sper ca din iarnă să-mi găsesc un angajament la un club fără probleme. Până atunci trebuie să mă pregătesc, iar Andrei Șanta m-a primit cu brațele deschise”, a încheiat Florin Iacob.


Florin Iacob a fost prezent la meciul de la Cristian, iar la final a sărbătorit victoria alături de jucătorii și fanii brașoveni. AS „SR” Brașov e pe locul 2 în clasamentul Ligii a 4-a Brașov după desfășurarea a cinci etape. Foto: Cătălin Ignat

Între timp, chiar astăzi, ASA Târgu Mureș și-a numit un nou antrenor principal, pe Marius Popescu, asta după ce în ultimele două etape interimar a fost Carol Fekete.

Articol scris de Adrian MARICA (Monitorul Expres)
Foto principal: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 15:57 Diverse
Pe aceeași temă