ASA Târgu Mureș și-a pus antrenor principal. Demis de la „U” Cluj, Marius Popescu a fost ales de conducătorii clubului mureșean

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 11:53 Campionat

Rămasă fără antrenorul principal Laszlo Balint după meciul din etapa a 6-a, victoria cu 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, ASA Târgu Mureș a continuat în următoarele două jocuri cu interimarul Carol Fekete, antrenorul cu portarii. Gruparea mureșeană a obținut în această perioadă o victorie și un egal, 2-1 la FC Argeș și 0-0 acasă cu Chindia, acest din urmă rezultat obținut chiar luni, iar de astăzi, miercuri, echipa are un nou antrenor principal.

Alegerea conducătorilor grupării mureșene este Marius Popescu (47 de ani), antrenor care în weekendul trecut a fost demis de la Universitatea Cluj, echipă pe care a promovat-o în Liga 3 și care sâmbătă a pierdut, surprizător, la Unirea Tășnad, scor 0-2. Se poate constata astfel că șutul în fund primit de la U Cluj i-a prins bine lui Marius Popescu, antrenor care acum face pasul din Liga 3 în Liga 2.

„ASA Târgu Mureș îi urează bun venit noului antrenor principal, Marius Popescu”, e anunțul scurt de prezentare făcut de clubul ASA Târgu Mureș.

Fost mijlocaș la U Cluj, în trei rânduri, CFR Cluj, Gloria Bistrița, Olimpia Satu Mare, Apulum Alba Iulia și UTA Arad, albaiulianul Marius Popescu a antrenat în scurta sa carieră echipe precum FC Botoșani, U Cluj, CSM Sighetu Marmației și noul U Cluj, reînființat în vara lui 2016.

Perioadă nedeterminată și fără obiectiv

Directorul general al ASA Târgu Mureș, Cristian Cherteș, confirmă numirea ca antrenor a lui Marius Popescu, spune că acesta a semnat un contract de muncă pe o perioadă nelimitată și că nu are niciun obiectiv impus. Oficialul spune că club are ca obiectiv promovarea, însă mai întâi trebuie să-și rezolve problemele financiare.

„Da, l-am numit pe Marius Popescu antrenor principal. A semnat pe o perioadă nedeterminată, că e contract de muncă. Nu are limită contactul… doi ani, cinci ani, atât timp cât funcționăm și cât dânsul este… Ce poate să fie la un antrenor, să aducă rezultate, nu? Nu are niciun obiectiv. Noi, clubul, avem obiectiv promovarea, dacă suntem în stare să ne rezolvăm problemele financiare”, a spus, pentru Liga2.ro, Cherteș.

ASA și celelalte cluburi din oraș s-au unit cu primăria împotriva Prefecturii

Conducătorul echipei mureșene e mai preocupat în această perioadă de soarta clubului. „Chiar acum merg la o conferință de presă a orașului. Mă duc, pentru că cele patru cluburi ale orașului (n.r. – ASA Târgu Mureș, BC Mureș, ACS Universitar Târgu Mureș și CS City Us Târgu Mureș) au fost atacate de către Prefect în contencios administrativ, bugetele alocate pe 2016/2017 fiind blocate. Sunt suspendați toți banii până se termină un proces în contencios administrativ. Sperăm să fie de bine, dar… Toate cluburile s-au unit, împreună cu primăria, și ne reprezentăm în proces. Sperăm să se închidă cât mai repede. Din ce ne spune primăria, s-au respectat toate procedurile, au de partea lor toate hotărârile locale și speră să câștige cât mai repede să ne deblocheze banii ca să putem continua. Este vorba despre ASA, futsal, volei, baschet, cele mai reprezentative echipe ale orașului. În această perioadă sperăm să supraviețuim din sponsorizări și din mila conducerii”, a mai declarat Cristian Cherteș.

În ciuda nenumăratelor probleme financiare și, mai nou, de lot, doar săptămâna trecută cinci jucători luând decizia de a pleca de la echipă, ASA Târgu Mureș se menține bine în acest start de sezon al Ligii 2, după opt etape desfășurate aflându-se pe locul 3, cu 17 puncte, tot atâtea câte are și ocupanta locului 2, Ripensia Timișoara. Lider este AFC Hermannstadt, cu 21 de puncte.

În etapa a 9-a, cea care va reprezenta și debutul lui Marius Popescu pe banca echipei mureșene, ASA va juca în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus (locul 14 cu 8 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Sep. 2017, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă