Lovitură pentru AS SR Brașov: a rămas fără principalul finanțator chiar după promovarea în Liga 3. „Este un moment foarte greu”

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 10:55 Stiri

Zvonurile în ceea ce privește retragerea lui Simon Maurer din acționariatul lui ACS SR Municipal Brașov s-au adeverit. Anunțul oficial a fost făcut de către Petruț Pricop, managerul firmei de imobiliare pe care o deține afaceristul.

„Ne retragem din acționariat, dar vom rămâne, în continuare, parteneri ai clubului. Maurer este un om care iubește fotbalul, dar religia nu-i permite să fie proprietarul clubului. Avem în derulare trei noi proiecte imobiliare, la Cluj, Târgu Mureș și Timișoara în care trebuie să investim foarte mult în acestă perioadă. Nu ascundem faptul că, în viitorul apropiat, ne vom implica din nou în acest proiect fotbalistic al Brașovului. Până atunci vom rămâne parteneri ai clubului în calitate de sponsori. În cel mai scurt timp vom achita și restanțele salariale”, declara Petruț Pricop, managerul companiei Maurer Imobiliare.

Dochița caută soluții

ACS SR Municipal Brașov a promovat în Liga a 3-a, dar finanțarea echipei este principala problemă a șefilor clubului. Așa cum s-a întâmplat și în ultima parte a returului campionatului trecut, greul cade pe președintele Vasile Dochița, însă, singur, acesta nu poate asigura bugetul echipei.

Dochița spune că a demarat discuții cu autoritățile locale, dar și cu mai mulți oameni de afaceri. „Este un moment foarte greu, însă îl vom depăși. Sunt convins că Maurer va rămâne în continuare partenerul nostru. Am început discuții cu reprezentanții autorităților locale (CL Brașov și CJ Brașov), iar primele semnale sunt pozitive. Sunt discuții și cu alți oameni de afaceri brașoveni, iar în acest sens, Paul Enache a venit cu câteva soluții concrete. Acest club este al brașovenilor, și doar împreună putem reuși. Steagu” nu moare!”, a precizat Dochița pentru Monitorul Expres.

Șase luni cu finanțare directă de la Maurer

La sfârșitul lunii decembrie, AS SR Brașov a fost preluată oficial de către Maurer Imobilare, firmă condusă la acea vreme de americanul Bruce Snead, cel care anunța că va prelua și pachetul majoritar la firma de imobilare. După doar trei luni, la sfârșitul lunii martie, americanul a fost îndepărtat de la firmă pentru că acesta nu a plătit suma negociată pentru preluarea companiei. În tot acest timp, finanțarea echipei AS SR Brașov a fost asigurată de către firma brașoveană.

„Bruce Snead nu mai conduce firma. El avea un termen până la finalul lunii martie în care putea prelua controlul deplin. Cum nu s-a realizat acest lucru, am decis ca Petruț Pricop să preia conducerea companiei. Banii care au venit până acum la echipă de la preluarea clubului au venit de la firma nostră. Eu nu mă pot implica direct la club datorită religiei mele”, spunea Maurer, la începutul lunii aprilie, pentru Monitorul Expres.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 11 Jul. 2018, 10:55 Stiri
Pe aceeași temă