ACS SR Brașov a debutat cu dreptul în Liga 3, cu o victorie cu emoții în fața Pucioasei

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 11:22 Stiri
ACS SR Brașov a debutat cu dreptul în Liga 3,** cu o victorie cu emoții în fața Pucioasei

ACS SR Brașov a debutat, sâmbătă, cu o victorie în Seria a 3-a din Liga a 3-a, scor 1-0 cu FC Pucioasa.

După cum a început meciul se părea că elevii lui Florin Stîngă vor obține o victorie la scor. Cel puțin în prima jumătate de oră, stegarii au dominat autoritar jocul, au pus presiune pe careul advers, însă au ratat ocazii pe bandă rulantă prin Ema Popa (2), Boția, Răchișan, scăcat singur cu portarul, sau Leonte (bară!). Pe finalul primei reprize, cei de la Pucioasa au echilibrat jocul și au avut o șansă de a marca prin Marina, care însă nu a profitat de o ieșire neinspirată a lui Abi Popa pe o centrare.

Suprinzător, în partea secundă, stegarii au părut dintr-un alt film. Chiar dacă prima mutare a lui Stîngă s-a dorit a fi una ofensivă, Avram în locul lui Țuțu, brașovenii nu au mai pus presiune pe careul advers, iar odată cu scurgerea timpului a apărut precipitarea. Vlad Boția a făcut diferența în minutul 75, atunci când atacantul brașovean a reluat imparabil la colțul lung, centrarea perfectă a lui Răduțoiu.

Emoții pe final

Pe final, brașovenii au tremurat serios pentru cele trei puncte. Stegarii s-au retras imediat după gol, iar elevii lui Cristi Bălașa au riscat totul pe cartea atacului. Adi Popa a avut intervenția meciului, la lovitura liberă executată perfect de Calofir de la marginea careului. Ultimul cuvânt l-au avut gazdele, însă Carlo Danciu a ratat din câțiva metri, după o centrare a lui Boția.

La finalul jocului, fanii brașoveni au scandat numele lui Petre Lucian, cel care a urmărit meciul de la oficială. Și Florin Stîngă a avut parte de un tratament asemănător din partea suporterilor. S-a terminat 1-0, prima victorie, iar etapa viitoare, pe Tineretului, va sosi o contracanditată la promovare: Craiova lui Mititelu.

Stîngă: „Bine că am câștigat”

La final, Florin Stîngă era bucuros pentru obținerea celor trei puncte, însă este conștient că mai sunt multe lucruri de reglat în jocul echipei.

„Felicit jucătorii pentru rezultat și pentru jocul din prima repriză când am avut foarte multe ocazii. Am întâlnit o echipă care s-a apărat bine, care a fost agresivă. Cei de la Pucioasa au avut și multă șansă, iar noi am ratat ocazii mari în prima repriză. Dacă am fi marcat repede sunt convins că altfel ar fi decurs jocul. Orice debut este greu, pentru că încă nu sunt reglate toate lucrurile. Apare tracul, unii jucători au jucat pentru prima oară în tricoul «galben-negru». Sunt copii care au debutat la seniori. Oamenii de gol fac diferența într-o echipă. Emanuel Popa și Avram pot să marcheze, dar astăzi nu a fost ziua lor. Bine că am câștigat. După ce am înscris, am încercat să păstrăm rezultatul și ne-am retras. Mă bucur pentru Abi Popa, ne-a scos cu intervenția lui. El s-a pregătit foarte bine, a fost serios și sunt convins că va ajunge un portar mare. Important este că am obținut cele trei puncte și că am început campionatul cu dreptul. Pentru noi, importante sunt punctele. Mai avem mult de lucru, dar sunt convins că ușor, ușor, lucrurile se vor regla. Sper că această victorie le va da încredere jucătorilor, iar sâmbătă, la meciul cu Craiova, vom fi și mai inteligenți. Obiectivul este promovarea în Liga 2, iar noi trebuie să câștigăm meciurile”, a declarat antrenorul Florin Stîngă, citat de Monitorul Expres.

De cealaltă parte, Cristi Bălașa, antrenorul celor de Pucioasa, a spus că „a fost un meci frumos, care eu cred că a plăcut spectatorilor. După aspectul jocului nu meritam victoria, dar cu puțină șansă puteam scoate un punct. În primele 20 de minute am fost dominați autoritar, după care am echilibrat jocul”.

ACS SR BRAȘOV – FC PUCIOASA  1-0 (1-0)
Vlad Boția 75′

A. Popa – Răduțoiu, Poverlovici , R. Damian, Voicu – Leonte, Țuțu (Avram 50′), Burlacu – Răchișan (C. Danciu 55′), E. Popa (Cocan 80′), Boția
Antrenor: Florin Stîngă

Agachi – Grigorescu, Marina , Blas, Dita – Lungeanu, Calofir, Iamandache (Leotescu 79′) – Călinescu, Codroiu (Lețu 46′), Nedelea (Niculăescu 58′)
Antrenor: Cristian Bălașa.

Arbitri: Ionela Pesu (Craiova) – Alexandra Petrea (Bacău), Marilena Nan (Alexandria)

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 11:22 Stiri
Pe aceeași temă