AS SR Brașov, învinsă de SC Oțelul. „Ibra” Popa cu ratările, Matei cu golul

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 11:51 Pregătiri, amicale

După doar cinci zile de pregătire, AS SR Brașov a disputat sâmbătă, la Tărlungeni, primul amical al verii, cu SC Oțelul Galați. În ciuda înfrângerii cu 1-0, stegarii au avut momente bune de joc, însă imprecizia la finalizare a dus la acest eșec. În acest meci s-a văzut clar diferența de pregătire, cei de la Oțelul având deja trei săptămâni de antrenamente.

Invinși de Matei

Brașovenii au controlat prima repriză, Boția a fost extrem de activ în flancul stâng și a avut primele ocazii la poarta lui Udeanu, prin șuturi de la marginea careului. Emanuel Popa a ratat ocazia primei reprize, atunci când servit ideal de Leonte, „Ibra” a șutat în plasa laterală. De cealaltă parte, gălățenii au pus în pericol poarta lui Albert Popa, doar în minutul 13, atunci când Antohi a reluat peste tranversală.

La pauză, Stîngă a făcut mai multe modificări în primul 11, dar pe parcursul jocului, cei înlocuiți au revenit pe teren. Doar Răduțoiu și Poverlovici au rămas pe teren toate cele 90 de minute. Emanuel Popa a ratat incredibil în minutul 50, când a fost servit ideal de un jucător al Oțelului, și a ratat singur cu portarul oaspeților! Intrat la pauză, Sorin Strătilă a avut o mare poftă de joc timp de 15 -20 de minute, perioadă în care acesta a făcut legea în flancul drept.

Pe final, Strătilă s-a ales cu pometele spart, după un duel cu un adversar, astfel că mijlocașul a fost nevoit să părăsească terenul cu cinci minute înainte de final. Cei de la Oțelul au ieșit mai mult la joc în partea secundă, iar cei doi atacați, Marius Matei și Alexandru Avram, au pus probleme defensivei brașovene. Avram a reluat spectaculos din mijlocul careului o centrare a lui Matei (60), iar un minut mai târziu, Marius Matei a deschis scorul profitând și de o mare greșeală în defensiva stegarilor. Până la final, brașovenii au căutat golul egalizator, dar Rareș Enceanu, servit ideal de Răduțoiu, a reluat slab din câțiva metri.

Stîngă: „Muncă și răbdare”

La final, antrenorul Florin Stîngă, s-a declarat mulțumit de jocul echipei ținând cont că acest joc a venit după doar câteva zile de la reluarea antrenamentelor.

„Sunt mulțumit de cum au jucat băieții, chiar dacă au fost și greșeli, inclusiv la golul primit unde a greșit un copil de doar 17 ani. Nu acesta este problema, cu toții greșim, important este că ne-am creat multe ocazii. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, mai ales că venim după doar cinci zile de antrenamente. Este adevărat că suferim la finalizare, dar, cu muncă și răbdare, la începutul sezonului vom arăta bine. Cred că cei care au venit să vadă acest meci au văzut un joc bun, care este dătător de speranțe. Sunt câțiva juniori care au avut probleme. Eu trebuie să-i ajut să depășească acestă probleme, să prindă încredere, iar atunci când voi apela la ei să joace cât mai bine. Jucătorii au înțeles situația dificilă a clubului, dar eu sper să se așeze lucrurile, să am parte de liniște să pun practică ceea ce am învățat, iar atunci când vom începe campionatul să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru a câștiga fiecare meci. În acest moment important este să reușesc să capacitez jucătorii să fie concentrați pe pregătire. Trebuie să rămânem modești, avem jucători valoroși, avem suporterii în spate, iar tradiția acestui club ne obligă să câștigăm meci de meci”, a spus Florin Stîngă.

La meci a fost prezent și managerul sportiv al stegarilor, Paul Enache. „Echipa mi-a lăsat o impresie bună, mai ales că acest joc a venit după doar câteva ședințe de pregătire. Am avut ocazii, iar cei de la Oțelul au profitat de o greșeală mare în defensivă. Este clar că mai avem nevoie de jucători, în special, de doi atacanți”, a spus Enache.

Enceanu se antrenează cu AS SR Brașov

În meciul cu SC Oțelul, la AS SR Brașov a jucat timp de 20 de minute și mijlocașul Rareș Enceanu. Cum fotbalistul barșovean nu a încheiat litigiul cu FCSB, este greu de crezut că acesta va putea juca la Brașov.

„Enceanu m-a rugat să se antreneze cu noi, mi-a spus că nu a mai jucat de mult timp. I-am dat posibilitarea să joace 20 de minute. Eu tot timpul am sprijinit jucătorii, el este și brașovean… Personal mi l-aș dori pe Enceanu la echipă, dar nu am discutat acest aspect cu el, mai ales că are o situație contractuală complicată”, a explicat Stîngă.

AS SR Brașov – SC Oțelul Galați 0-1
Marius Matei 61′

AS SR Brașov: A. Popa (Maxim 46′) – Răduțoiu, Poverlovici, R. Damian (Toader 62′), Voicu (Rusu 46′) – Burlacu (Leonte 70′), Țuțu (Ștefan Nicolau 60′), Leonte (Cocan 46′) – Răchișan (Strătilă 46′, Carlo Danciu 85′), E. Popa (Boția 65′), Boția (Carlo Danciu 46′, Enceanu 68′)
Antrenor: Florin Stîngă

SC Oțelul: Udeanu – David, Gîță, Ghiocel, Manau – V. Alexandru, Sălăgeanu, Moglan, Munteanu – Marius Matei, Antohi. Au mai jucat: Iliescu – Maftei, Itoafa, Puțanu, Sevastian, A. Bordieanu, Chiriac, Stoian, Avram și Vasile
Antrenor: Stelian Bordieanu

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto și video: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 23 Jul. 2018, 11:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă