Dănănae s-ar întoarce la Craiova: „Sigur că aș veni la CSU. Nu am nimic împotrivă”

Marius ANGHEL 23 May. 2014, 15:45 Diverse

Fundașul craiovean Ovidiu Dănănae a revenit de câteva zile în Bănie după un an petrecut în campionatul cipriot și s-a declarat încântat după experiența avută la Apollon Limassol. Acesta a afirmat, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud”, de la Radio Sud și alege tv, că fotbalul din Insula Afroditei este într-un vizibil progres și că, la fel ca și la noi, cluburile au început să pună mare preț pe centrele de copii și juniori.

„A fost o experiență foarte frumoasă. Am avut rezultate foarte bune, am jucat în grupele Ligii Europa, o premieră pentru clubul meu. Oferta lui Apollon a venit în cel mai potrivit moment pentru mine. Sunt foarte bine văzut acolo. Cât despre campionat, l-aș compara cu cel din Liga I fără probleme. Au crescut mult în ultimii ani. În plus, ca și la noi, se investește mult în tineri. La echipa la care am activat am văzut că oamenii se străduiesc să le asigure condiții foarte bune și au adus antrenori capabili. Dacă sunt tentat să încep și eu meseria de antrenor după ce o închei pe cea de fotbalist? Da! M-am gândit și mi-ar plăcea să lucrez cu copii, dar ceva mai mari. Mai am ceva de spus în fotbal și este prematur să mă gândesc la antrenorat”, a spus Ovidiu Dănănae (28 de ani), care în prezent este liber de contract, dar nu exclude să-și continue activitatea în Cipru: „Sunt discuții cu Apollon pentru prelungirea contractului și aș vrea să rămân acolo, dar am o ofertă și din altă parte. Nu sunt decis ce voi face. Aș vrea să joc la un club serios, cu stabilitate financiară, dar și cu pretenții la cupele europene”.

„Nu vreau să mă gândesc că FCU va porni din Liga VI-a”

Întrebat dacă este la curent cu tot ce s-a petrecut în Bănie, Ovidiu Dănănae a afirmat că regretă dispariția FC Universitatea și crede că a venit timpul să fie susținută cealaltă echipă, CSU. „A fost o perioadă destul de grea. Neavând fotbal după dezafilierea FCU, orașul a suferit mult. Sunt la curent cu ce s-a întâmplat și acum, că a rămas doar CSU Craiova, cred că lucrurile s-au liniștit, ușor, ușor vor intra pe un făgaș normal. În vară au fost niște discuții cu unii dintre foștii colegi să vin și eu la FCU, dar nimic mai mult. Am auzit că vor să repornească echipa din Liga a VI-a sau a IV-a, dar nici nu vreau să mă gândesc la asta. Nu m-aș simți bine să văd un meci de-al său, pentru că eu am trăit momente frumoase la FCU și mi-ar fi greu. Pe mulți dintre cei care au jucat la FCU îi cunosc foarte bine și știu că au venit cu entuziasm la echipă, dar, din păcate, lucrurile nu au stat cum ar fi trebuit. Vă rog să mă credeți că mi-a părut foarte rău când citeam că se antrenează pe unde apucă. Nu a dat bine pentru orașul Craiova să se întâmple astfel de lucruri, însă jucătorii au făcut tot ce a depins de ei și merită felicitați, au încercat să-și facă datoria cât mai bine. Nu pot să acuz pe nimeni. Poate au greșit cei care au finanțat clubul, pentru că s-au implicat prea mult. Toată lumea știe ce s-a întâmplat și nu vreau să mai dezvolt subiectul. Mi-ar plăcea să se rezolve cumva problemele cu FCU”, a spus Dănănae, amintindu-și și de perioada petrecută la Severin: „La Severin, a fost altceva. Lipsa de experiență a celor care s-au ocupat de echipă a condus la dispariție. Cu o mai bună organizare și cât de cât o stabilitate financiară, rămâneam liniștiți în Liga I. Puteam să ne salvăm de la retrogradare… Păcat că un oraș precum Severin nu a reușit să susțină echipa, pentru că sunt mulți iubitori de fotbal și acolo”.

„Sunt jucător profesionist, joc unde sunt dorit”

Considerat trădător atunci când a semnat cu Steaua, Ovidiu Dănănae a afirmat că nu se poate pune așa problema, pentru că el este un jucător profesionist și joacă acolo unde este dorit și plătit. Acesta a mai spus că Mădălin Ciucă și ceilalți jucători ai FCU care se pregătesc cu echipa a doua a CSU nu ar trebui considerați trădători dacă ar semna cu trupa lui Gabi Balint, pentru că ei și-ar exercita doar meseria, în plus ar lupta pentru orașul Craiova.

Dănănae a mai spus că și el ar fi tentat să joace pentru CSU, dacă i s-ar propune acest lucru. „Eu nu mă consider un trădător pentru că am jucat la Steaua. Sunt jucător profesionist și merg unde sunt dorit și unde mi se propune un contract avantajos. Nu știam că o parte dintre jucătorii de la FCU se pregătesc cu «satelitul» lui CSU, dar nu am ce să comentez, este alegerea lor. Dar cred că ar fi o alegere bună pentru ei să meargă la CSU, pentru că am auzit că sunt oameni profesioniști acolo și încearcă să reactiveze fotbalul în Craiova. Da, sigur că aș veni la CSU. Nu am nimic împotrivă, dar vom vedea ce va fi. Dacă se gândesc la mine, sunt acasă și am telefonul deschis”, a punctat Dănănae, fiind de părere că nu se pune problema ratării promovării de către Pleșan și compania. „Aceste meciuri cu Gloria și cu Târgu Mureș vor fi foarte grele, dar sunt convins că se vor motiva foarte mult și vor obține rezultate bune. Eu cred că sunt șanse foarte mari să promoveze”.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 23 May. 2014, 15:45 Diverse
Pe aceeași temă