Un nou început pentru un fost simbol al Chindiei. Cristian Cherchez, la prima experiență ca antrenor

Bogdan ISTRATE 10 Jan. 2024, 16:58 Diverse
Un nou început pentru un fost simbol al Chindiei. Cristian Cherchez, la prima experiență ca antrenor

Fix în urmă cu un an, Cristian Cherchez (32 ani) se despărțea de Chindia Târgoviște, după un conflict cu antrenorul de atunci al echipei care juca în Liga 1, Anton Petrea.

Lui Cherchez i se reproșase, printre altele, că nu a respectat programul de pregătire, respectiv că nu a fost prezent la reunirea lotului. Conducerea i-a reziliat contractul, se pare că i-ar fi achitat și unele compensații, iar atacantul s-a orientat repede și a ales tot în județ, tocmai la Roberto Ziduri, candidată la promovarea din Liga 4 Dâmbovița, după ce avusese o ofertă clară și de la FC Pucioasa (Liga 3). Cei din Ziduri n-au mai câștigat însă campionatul județean, ca în 2022, și deci nu au mai ajuns la baraj.

Cristian Cherchez, antrenor în Liga 6 Dâmbovița, la Valahii Târgoviște

Cu Cherchez om de bază, echipa botezată după prenumele fiului patronului a terminat sezonul Ligii a 4-a Dâmbovița pe locul 2, iar la barajul de promovare a ajuns Gura Șuții. Ulterior, finanțatorul de la Ziduri a avut unele probleme de ordin financiar, s-ar părea că și cu legea, iar echipa a stat, în actualul sezon, în umbra liderului Urban Titu, care are toate șansele să câștige campionatul.

În aceste condiții, cu salarii întârziate chiar și la Liga 4, Cherchez și-a căutat altă destinație, a absolvit și cursul de antrenori licența C, iar marți a semnat primul său contract de antrenor din carieră, cu Valahii Târgoviște, formație care evoluează în Liga 6, denumită în Dâmbovița ”Promoție”, practic ultimul eșalon din fotbalul dâmbovițean.

”Bine ai venit, Mister! Cristian Cherchez este noul antrenor al echipei Valahii 1456 Târgoviște! Nu cred că antrenorul nostru are nevoie de prezentări speciale, având ăn vedere că suflarea fotbalistică dâmbovițeană îl cataloghează ca fiind cel mai iubit jucător al Chindiei din istoria recentă a clubului! De asemenea a fost șef de promoție la cursul organizat în vederea obținerii licenței UEFA C! Sperăm ca împreună să avem rezultate cât mai bune! Domnul să ne însoțească și să ne dea putere de munca! Mult succes pe banca tehnică!”, sună prezentarea lui Cherchez.

Rămâne de văzut dacă Cherchez va continua din postura de jucător la Ziduri, dar șansele sunt reduse la acest moment.

  • 203 meciuri a strâns Cristian Cherchez în tricoul Chindiei, din 2011 până în decembrie 2022
  • La trei cluburi a evoluat atacantul în întreaga sa carieră, până să semneze cu Roberto Ziduri: Petrolul Târgoviște, FCM Târgoviște, Chindia Târgoviște.

Cine este clubul Valahii Târgoviște

Echipa preluată de Cristian Cherchez, la debutul său ca antrenor principal, își dispută meciurile de acasă pe stadionul Petrolul Târgoviște, aflat în paragină aproape totală în ultimii ani.

Echipa Valahii este pe locul 6 în Liga a 6-a, la 10 puncte de liderul Voința Buciumeni, după 14 etape din actualul sezon. Coordonatorul grupării este Ștefan Richard (30 ani), fost component al Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul AJF Dâmbovița în urmă cu un an și jumătate.

Jucător la FCM Târgoviște, pe vremuri, Richard este și managerul Edge Sports Târgoviște, proiect care se autointitulează ”organizație creștină internațională”. Pagina sa de Facebook e plină de mesaje religioase, dar și de postări nostalgice legate de trecutul fotbalului dâmbovițean.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marcel-ghergu-s-a-intors-la-chindia-19297039

https://liga2.prosport.ro/liga-4/viitorul-arad-domina-liga-a-4-a-arad-in-acest-sezon-19295665

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-cinci-intrebari-grele-in-ancheta-pariurilor-pe-meciuri-de-judet-si-juniori-ajunsa-in-lucru-la-politie-frf-si-onjn-dialog-incredibil-cu-presedintele-ajf-dambovita-ciprian-prisacaru-19284825

https://liga2.prosport.ro/liga-4/inca-un-stadion-nou-in-judetul-dambovita-19288473

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dosarul-curacao-am-descoperit-primul-nume-legat-direct-de-pariuri-pe-juniori-si-fotbal-judetean-un-jucator-legitimat-nu-in-caraibe-ci-in-dambovita-reportaj-savuros-de-la-fata-locului-l-am-19284165

https://liga2.prosport.ro/liga-4/din-prima-liga-la-judet-cum-a-ajuns-cristian-cherchez-la-roberto-ziduri-echipa-unui-sat-de-langa-titu-dupa-11-ani-petrecuti-la-chindia-ultimii-trei-ani-si-jumatate-pe-prima-scen-19258720

Bogdan ISTRATE 10 Jan. 2024, 16:58 Diverse
Pe aceeași temă