Daniel Tudorache, acuzat că vrea să transforme baza Pro Rapid în centru de afaceri. Care e Planul Urbanistic Zonal și cum îl apără pe primarul Sectorului 1 un reprezentant al clubului Rapid

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 14:38 Liga 2
Daniel Tudorache, acuzat că vrea să transforme baza Pro Rapid în centru de afaceri. Care e Planul Urbanistic Zonal și cum îl apără pe primarul Sectorului 1 un reprezentant al clubului Rapid

Baza Pro Rapid ar putea să dispară, din cauza unui Plan Urbanistic Zonal luat în calcul de primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. Din câte se pare, zona care cuprinde și baza de pregătire a echipei Rapid s-ar putea transforma în centru de afaceri. Mai exact, acolo ar urma să se ridice, conform schiței, mai multe hoteluri, dar și alte clădiri de birouri și ansambluri de apartamente.

Acțiunea este una ilegală, iar în acest sens trei asociații din București au început să ia primele măsuri, pentru ca procesul să fie blocat.

Primarul Daniel Tudorache spune că vrea să construiască o sală polivalentă 

Clotilde Armand, europarlamentar, a fost cea care a sesizat ilegalitatea care se poate face și a spus totul în spațiul public printr-o postare de pe conturile personale de socializare. Recent, a venit cu alte noi completări. Primarul Tudorache a declarat că se are în vedere construirea unei săli polivalente, dar Armand a precizat că este imposibil ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat, din pricina altor construcții din zonă.

Primarul Daniel Tudorache se încurcă în neadevăruri, surprins se pare de dezvăluirile mele referitoare la distrugerea Bazei Sportive Pro Rapid și transformarea ei prin PUZ de Sector în zonă de birouri. Nu se mai poate opri din brașoave.

Iată cum a răspuns la acuzațiile mele: ‘Lângă ea (Baza Pro Rapid) se va face o Sală Polivalentă. Este vorba de o persoană care vrea să facă această construcție. Acea zonă ar trebuie să fie o zonă sportivă, cu baza Pro Rapid, un parc și o Sală Polivalentă’.

Fals! Vă spun eu: N-are cum. Fizic este imposibil. De ce? Pentru că lângă Baza Pro Rapid avem așa: un cimitir, o întreprindere privată, o altă bază sportivă și lacul Grivița. Unde vrea să facă o sală polivalentă ‘lângă baza sportivă’?! Și daca o face ‘lângă’, de ce în PUZ-ul PSD baza sportivă, respectiv terenul de fotbal, terenurile de tenis, tot ce este acolo, va fi zonă centru de afaceri?!

Continuăm.

Acum fix un an de zile, într-un interviu la DC News, primarul Tudorache zicea că dl Copos îi dă gratis Baza Pro Rapid: ‘Îi mulțumesc pe această cale celui care ne face această donație, mă refer la George Copos. O spun pentru că, vă dați seama, când cineva îți donează 5 hectare, știți cum e, eu o iau gratis ca primărie, nu dau niciun ban.’

Fals. Primarul a uitat că Baza Pro Rapid este proprietatea Ministerului de Finanțe care l-a executat pe ‘mecena’ Copos.

Știți de ce îmi aduce aminte această frază? La fel zicea Tudorache despre PUZ-ul Coordonator al Sectorului 1 donat de firma VEGO și elaborat gratis. Și uite ce ni se întâmplă acum. Un tun imobiliar de miliarde de euro, cu Pădurea Băneasa distrusă, Parcul Herăstrău distrus, baze sportive transformate în centre de afaceri, haos urbanistic. Numai distrugeri și furăciuni. ‘Gratis’ pentru noi, cetățenii!

Aaa, și am uitat să vă mai spun, domnu’ primar și prietenii lui își aștern foarte bine: au prevăzut și un pod, investiție publică, bineînțeles, peste lacul Grivița, lângă viitorul centru de afaceri construit pe locul terenului Pro Rapid”, se arată în postarea Clotildei Armand.

Andrei Nicolescu: ”Tudorache e singura persoană care s-a zbătut să treacă Pro Rapid în circuitul sportiv” 

Potrivit reglementărilor, Planul Urbanistic Zonal încalcă Spațiile Verzi și Legea Sportului. Andrei Nicolescu, avocatul Rapidului, a avut o intervenție în cadrul emisiunii ProSport LIVE, în cadrul căreia a vorbit despre situația bazei Pro Rapid. I-a luat apărarea primarului Sectorului 1, spunând că în ultimii ani a încercat, fără succes, să treacă baza în circuitul sportiv al României.

”Dan Tudorache, în ultimii trei ani, cred că este singura persoană care în mod public s-a zbătut, a declarat, a chemat televiziunile și a făcut cereri oficiale, ca și primar al Sectorului 1, să primească această bază în administrare, ca să o redea circuitului sportiv”, a punctat Nicolescu.


https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/lovitura-pentru-rapid-formatia-giulesteana-din-liga-2-trebuie-sa-imparta-sigla-clubului-cu-o-echipa-din-liga-4-19131735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-afc-rapid-exulta-dupa-ce-instanta-a-decis-ca-si-echipa-sa-poate-utiliza-sigla-rapid-o-echipa-infiintata-in-2018-nu-poate-avea-intaietate-in-fata-unei-echipe-din-2001-e-ca-in-ca-19131751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-pandurii-se-teme-de-ce-e-mai-rau-dupa-reluarea-ligii-2-calin-cojocaru-daca-apare-un-focar-la-echipa-ce-faci-le-retragi-si-pe-celelalte-cu-care-a-jucat-ce-faci-cu-compe-19131761

Răzvan STÎNGĂ 07 May. 2020, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă