Cel mai vechi fotbalist brazilian din fotbalul românesc se retrage în vară. „Mi-aș dori să promovăm, dar nu cred că mai prind eu Liga 1”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Mar. 2018, 17:16 Actualizat: 16 Mar. 2018, 02:31 Diverse

Căpitan la CS Mioveni, Roberto Ayza (36 ani) joacă de 12 ani în România. S-a îndrăgostit de țara noastră, de culorile galben-verzi ale echipei de lângă Pitești, aceleași ca ale naționalei carioca, și de Gabriela, o frumoasă voleibalistă cu care are doi copii.

„Motivația mea zilnică este pasiunea pentru fotbal. Sunt de 9 ani la Mioveni și mi-a intrat în suflet echipa asta și de aici mă retrag. Mi-aș dori să promovăm, dar nu cred că mai prind eu Liga 1. Cea mai mare frumoasă amintire a carierei este promovarea cu Mioveni, iar pe plan personal când mi-am întâlnit soția”, spune atacantul brazilian.

Roșu mai pariază pe el

În vară, cel mai vechi brazilian din fotbalul românesc vrea să agațe ghetele în cui și să devină antrenor. Laurențiu Roșu încearcă să îl convingă să pună, însă, umărul la o nouă promovare a argeșenilor în Liga 1. „Mister a venit cu o mentalitate nouă la echipă, care nu se regăsește la prea mulți antrenori din România”, mărturisește Ayza despre relația cu Laurențiu Roșu.

Venit în România în 2006 la Cetate Suceava (a mai evoluat pentru Ceahlăul, FC Bihor Oradea și Gloria Bistrița) și ajuns ulterior la Mioveni în 2009, Roberto Ayza a evoluat pentru galben-verzi în Liga 1 în sezonul 2011-2012.

„E un jucător foarte important pentru noi și sper să poate rezista cât mai mut timp. Dacă îl ajută fizicul și nu apar accidentări, eu îl sfătuiesc să continue”, afirmă Laurențiu Roșu.

Președintele executiv Telu Stancu a dezvăluit care este secretul lui Ayza. Rețeta este simplă: s-a impus și a câștigat respectul fanilor. „Este un jucător foarte iubit la noi, care a avut evoluții foarte bune și este unul dintre jucători importanți pentru istoria clubului din Mioveni”.

În acest sezon al Ligii 2, Roberto Ayza a evoluat în 18 meciuri pentru CS Mioveni, dintre care în 15 ca titular, și a înscris 4 goluri.

Articol scris de Ștefan GĂ‚VAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Mar. 2018, 17:16 Actualizat: 16 Mar. 2018, 02:31 Diverse
Pe aceeași temă