A făcut istorie în Europa cu Pandurii şi acum dezvăluie care a fost secretul: ”Aveam prime mai mari decât salariile de acum din Liga 1”

Cosmin STAICU 15 May. 2020, 17:40 Diverse
A făcut istorie în Europa cu Pandurii şi acum dezvăluie care a fost secretul: ”Aveam prime mai mari decât salariile de acum din Liga 1”

Alin Buleică (28 de ani) a făcut parte din echipa celor de la Pandurii care a fost vicecampioana României şi a ajuns în grupele Europa League, în 2013 şi spune acum care a fost unul dintre secretele acelui parcurs istoric. Pe lângă jucătorii importanţi de care beneficia atunci gruparea gojeană antrenată de Cristian Pustai, primele de joc erau unele foarte mari, comparabile cu salariile care se dau acum jucătorilor din Liga 1. Alin Buleică a dat de înţeles că el şi colegii încasau circa 3-4 mii de euro la fiecare victorie.

„Nu mi-a lipsit nimic la Pandurii, jucam pe prime mari, luam mai mulţi bani prime decât salarii. O primă era mai mare ca un salariu din Liga 1 acum, pe la Dinamo sau alte echipe. Erau prime foarte mari la fiecare victorie şi chiar se dădeau. De aceea eram foarte motivaţi. Eu de la toate echipele la care am evoluat am pierdut bani, dar la Pandurii a fost cel mai bine financiar, ţinând cont de acele prime. Marin Condescu era aproape de noi, nu aveam nicio problemă cu banii. Bine, eram şi foarte uniţi, ieşeam mereu la masă cu familiile, făceam grătare. Erau jucători buni, Nistor, Eric, Anton, Breveld, Momcilovic, Ciucur”, a povestit Alin Buleică, la Oltenia TV.

Declarațiile făcute de Buleiră îi ridică mingea la fileu primarului din Târgu Jiu, în ”războiul” declarațiilor cu Marin Condescu. Actualul edil-șef spune că la Pandurii a fost hoție pe față și că din această cauză clubul a ajuns acum în insolvență și să se lupte pentru evitarea retrogradării în Liga 3.

Golul carierei lui Buleică, la Braga

Jucătorul oltean îşi aminteşte şi cel mai important gol din cariera sa, cel prin care a deschis scorul la Braga, în victoria cu 2-0 a oltenilor, care i-a dus în grupele Europa League.

„La meciul cu Braga am dat cel mai important gol, am rămas în mintea multora cu acea reuşită. A fost o calificare istorică, Braga era echipă mare, jucase finala Europa League cu un an sau doi în urmă, am jucat degajaţi şi de aceea am câştigat. Eder, care a intrat pe parcurs atunci, a dat golul decisiv în finala Euro 2016. Portarul lor era la naţională. Nu am avut nimic de pierdut şi de aceea ne-am calificat”, spune „Bule”.

Jucătorul născut la Craiova are şi un regret legat de colaborarea cu Pandurii: faptul că nu a fost lăsat să se transfere când avea cotă şi putea juca la un alt nivel şi pe contracte superioare.

„Ludogoreţ m-a vrut, din Turcia am avut oferte, din Arabia, unde s-a dus Eric. Şi de la Craiova am avut două oferte şi nu m-a lăsat Pandurii să plec. Şi peste un an m-am dus gratis la Chiajna. Acolo m-am accidentat grav şi acolo s-a cam şi terminat pentru mine”, a declarat Buleică.

Ajuns la 28 de ani, Alin Buleică este legitimat acum în Liga 2 la Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă pentru care are 11 meciuri și cu care vrea să promoveze în prima ligă. Trupa teleormăneană va participa în play-off-ul pentru determinarea echipelor promovate. În primele etape ale sezonului, Buleică a fost jucătorul echipei Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-sageti-intre-condescu-si-romanescu-primarul-e-asasinul-clubului-pandurii-vs-acolo-a-fost-hotie-pe-fata-19132185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-condescu-socheaza-contributia-mea-la-pandurii-a-fost-de-17-milioane-de-euro-printr-o-scrisoare-publica-adresata-primarului-din-targu-jiu-fostul-presedinte-incearca-sa-faca-l-19132465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-vazut-luminita-de-la-capatul-tunelului-si-s-a-salvat-calin-cojocaru-in-culmea-fericirii-13-este-numarul-meu-norocos-tot-timpul-a-fost-si-numarul-la-casa-tot-13-este-a-iesit-bi-19132506

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

Cosmin STAICU 15 May. 2020, 17:40 Diverse
Pe aceeași temă