Noi săgeți între Condescu și Romanescu, acum cu vârf otrăvit. ”Primarul e asasinul clubului Pandurii” vs. ”Acolo a fost hoție pe față”

Mircea OGLINDOIU 11 May. 2020, 17:45 Liga 2
Noi săgeți între Condescu și Romanescu, acum cu vârf otrăvit. ”Primarul e asasinul clubului Pandurii” vs. ”Acolo a fost hoție pe față”

După ce primarul Marcel Romanescu a solicitat încheierea contractului de comadat prin care Pandurii avea drept de folosintă asupra Stadionului Municipal din Târgu Jiu, între Marin Condescu și edilul-șef au apărut o serie de acuze în spațiul media.

”Edilul-șef și-a făcut un scop în viată din a fi asasinul Pandurilor, cu ghilimelele de rigoare. Nimic nu a făcut în favoarea clubului, de 3 ani de zile. Noi am hotărât să primim entități private în club, iar el a fost singurul care s-a opus. Din 2017, administratorul special Marin Golea, dar și Adunarea Creditorilor, încearcă să scoată acest club din insolvență”, a spus, la Radio Infinit, Marin Condescu (foto, în dreapta), principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu.

Replica a venit la același post de radio, iar primarul Marcel Romanescu a fost mult mai vehement în declarații. ”Nu eu am participat la jefuirea acestui club. Din punctul meu de vedere, Pandurii a fost cel mai finanțat club din România de către entitățile de stat (n.r. – peste 50 milioane de euro). Nu eu sunt vinovat că a ajuns în faliment. Responsabili sunt toți cei care au furat acest club în ultimii 15 ani. Chiar dacă organele competente nu au făcut și poate nici nu vor face vreodată lumină la modul în care au fost gestionate sumele, cert e că acolo a fost hoție pe față. Domnul Condescu se erijează în purtătorul de cuvânt al acestui club, dar are doar calitate de creditor, așa cum o au și ceilalți peste 100 de creditori”, a tunat Romanescu (foto, în stânga).

Acesta a vorbit și despre cele zece societăți private care au vrut să intre în acționariatul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Actualii acționari: Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia nu au mai virat de ani buni sumele stabilite în contract, astfel că au fost acționate în instantă și au de plătit peste 3,3 milioane euro.

”Cu o parte dintre acei oameni de afaceri despre care spune Condescu, am discutat şi eu ulterior. Nu a existat din partea lor nicio declaraţie de intenţie de a finanţa într-un anumit fel clubul Pandurii Târgu Jiu. Pe acele declaraţii pe care le-am primit şi eu, scrie doar că ei sunt de acord să fie alături în relansarea acestui club, fără să spună care sunt condiţiile pe care le pun sau condiţiile pe care le acceptă. Nu putem să introducem în club 10-15 oameni de afaceri fără să ştim cu ce ne ajută acei oameni. Oamenii de afaceri care vin alături de reprezentanţii unui club trebuie, în primul rând, să aibă încredere că banii lor vor fi folosiţi strict în direcţia dezvoltării acelui club”, a încercat să explice Romanescu.

Fost lider de sindicat, Condescu a fost președinte la Pandurii între 2004 și 2014, după care a fost îndepărtat din club, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Între 2014-2017, Pandurii a fost condus de Eugen Pîrvulescu, Mihai Prunariu, Mihai Stelescu şi Narcis Răducan, după care a întrat în insolvență. Din acel moment, drept de semnătură în club a avut doar Marin Golea, în calitate de administrator special.

În prezent, Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, cu doar 8 puncte acumulate, și vrea ”înghețarea” sezonului pentru a evita retrogradarea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-pandurii-se-teme-de-ce-e-mai-rau-dupa-reluarea-ligii-2-calin-cojocaru-daca-apare-un-focar-la-echipa-ce-faci-le-retragi-si-pe-celelalte-cu-care-a-jucat-ce-faci-cu-compe-19131761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-din-targu-jiu-a-respins-prelungirea-contractului-de-comodat-a-stadionului-romanescu-a-explicat-si-motivul-nu-am-garantia-ca-pandurii-are-o-strategie-pentru-viitor-cum-va-19130981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-obtinut-suspendarea-deciziei-de-faliment-condescu-jubileaza-e-fireasca-atata-timp-cat-clubul-are-de-primit-peste-3-milioane-de-euro-de-la-actionari-ulterior-vor-trebui-sa-plat-19131231

Mircea OGLINDOIU 11 May. 2020, 17:45 Liga 2
Pe aceeași temă