Dinu Gheorghe spune care trebuie să fie adevăratul obiectiv la Dinamo în acest sezon: ”Altceva este foarte important. Nu e un capăt de țară dacă nu promovează!” Răzvan Zăvăleanu l-a aprobat și a dezvăluit strategia noilor acționari | VIDEO

Andreea VISU 01 Mar. 2023, 17:35 Liga 2

Dinu Gheorghe, fost președinte de club al mai multor echipe din prima ligă, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre obiectivul lui Dinamo în acest sezon din Liga 2.

Dinu Gheorghe, despre ce obiectiv ar trebui să aibă Dinamo în acest sezon

După cele 17 meciuri disputate până acum în Liga 2, Dinamo ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 27 de puncte, la egalitate cu Gloria Buzău, echipa de pe locul 7.

Dinu Gheorghe este de părere că promovarea nu ar trebui să reprezinte principalul obiectiv la Dinamo în acest sezon, dar este convins că o clasare pe loc de play-off ar aduce mare bucurie în rândul suporterilor. Acesta consideră că principalul obiectiv al clubului ar trebui să fie rezolvarea problemelor financiare.

”Accederea în play-off-ul ligii secunde va crea o emulație, o să vedeți. Dacă Dinamo va fi în primele șase, va fi o emulație în jurul echipei mai mare decât se așteaptă mulți. (n.r. Steaua nu are drept de promovare) Da, și rămân cinci echipe, măcar de un baraj să se poată agăța, ar fi fantastic. Deși eu spun că nu este un capăt de țară dacă echipa nu promovează în acest an. Foarte importantă este latura asta financiară, societatea să se așeze cel puțin pe termen mediu sănătos, pentru că așa se poate construi ceva. Dacă financiar lucrurile nu merg, degeaba termină ei pe locul 3 și promovează automat”, a spus Dinu Gheorghe, la ProSport LIVE, în acest timp Răzvan Zăvăleanu aprobând din cap.

Dinu Gheorghe, sceptic în privința noilor acționari de la Dinamo

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, pachetul majoritat de acțiuni al clubului Dinamo a fost preluat de firma Red&White. Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar, dar și suporterii au renunțat la o parte din acțiuni. Compania Red&White deține acum aproape 81 la sută dintre acțiuni.

Dinu Gheorghe a lansat un avertisment cu privire la zvonurile care circulă în lumea fotbalului despre noii acționari ai lui Dinamo și strategia pe care o au pregătită aceștia.

”Optimiști trebuie să fim, că nu avem altă soluție, dar pentru mine mai departe rămâne această nebuloasă care planează asupra clubului Dinamo. Eu nu înțeleg. Nimeni nu știe… Oamenii ăștia au venit și bani nu aduc, ne-au anunțat că nu vin cu bani, nu spun nimic, adică eu nu știu ce vor să facă, de unde vor să o apuce, pentru că în momentul ăsta societatea are nevoie de bani în clipa de față urgent. Urgent! Societatea care e acționar majoritar la Dinamo acum nu are această forță financiară că se vede din datele financiar-contabile. Nu știu ce se va întâmpla, este un mister total.

În lumea fotbalului, circulă fel și fel de variante. De fapt, ei, în clipa de față, ar căuta să înstrăineze aceste 80 de procente pe care le au către terți, către alte persoane fizice care vor să vină să investească la Dinamo, deci ei vor să fie un fel de administratori ai acestor acțiuni să le vândă, să le cumpere, să facă ceva cu ele. Este foarte greu în momentul ăsta. Nimeni nu vine cu o infuzie de capital cât de mică. Societatea are nevoie în clipa asta. De un milion de euro ar fi nevoie musai ca să își continue activitatea, și pentru licențiere, și pentru activitatea de zi cu zi, pentru că un club consumă în fiecare zi oricât de strâns ai fi cu cheltuielile. A fugit Cortacero, a apărut Șerdean, ne-a dus cu vorba cât ne-a dus și acum au venit oamenii ăștia care nu spun nimic. Sigur, sună frumos așa, cine sunt ei, cu ce se ocupă, dar nimic pentru Dinamo deocamdată”, a mai spus Dinu Gheorghe.

Răzvan Zăvăleanu a făcut dezvăluiri despre strategia noilor acționari de la Dinamo

Prezent în emisiunea ProSport LIVE, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, a explicat cum omul de afaceri Eugen Voicu și avocatul Andrei Nicolescu, acționarii Red&White, plănuiesc să pună la punct cheltuielile clubului. Zăvăleanu susține că noii acționari majoritari ai grupării din ”Ștefan cel Mare” au o abordare ”corporatistă”.

”Există, totuși, o strategie de comunicare. Sunt convins că o să apară pe piață în scurtă vreme ceea ce și-au propus ei să facă. De la bun început, aceasta a fost gândirea, una de natură corporatistă. Ideea a fost să se creeze o companie la care să se atragă diverși investitori, companie care la rândul ei să gestioneze Dinamo.

Astea sunt discuții care au avut loc încă de acum câteva luni. Ei și-au stabilit strategia în jurul acestui lucru. N-aș putea să vă spun astăzi, deși evident am anumite informații, cine vor fi investitorii, dar nu cred că acești oameni, în acest moment, care e foarte dificil, s-au aruncat cu capul în față fără să aibă back-up”, a specificat Răzvan Zăvăleanu.

Florin Prunea trage semnale de alarmă cu privire la noii acționari majoritari

Fostul internațional Florin Prunea este de părere că noii acționari majoritari ai clubului Dinamo au început cu stângul și susține că ceilalți acționari, despre care au vorbit la multiple posturi de televiziune, nu contribuie defapt cu nimic la fondul trupei din ”Ștefan cel Mare”.

”Au început cu stângul și să îți spun de ce. În momentul când ieși și dai un comunicat și faci, ieși în față… L-am văzut pe domnul Vlad Iacob că e pe la toate televiziunile, face el turul televiziunilor deodată, așa… și după aceea, ceilalți acționari despre care se vorbea spun: «Nu avem nicio treabă, să nu mai vorbească despre noi»… Din punctul meu de vedere, lucrurile nu sunt serioase.

Dintre persoanele care sunt acolo, eu cunosc una singură, pe Nicolescu. Mi se pare o persoană care a făcut ceva în fotbal, în sensul că a pus serios umărul la promovarea Rapidului, împreună cu Burcă, din poziție de conducători amândoi. În rest, pe ceilalți nu îi cunosc. De asta, mi s-a părut așa… Păi, dai un comunicat și ceilalți spun: «să nu mai rostească numele nostru, noi nu avem nicio treabă»”, a declarat Florin Prunea, la ProSport LIVE.

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/anunt-crucial-in-contextul-ultimelor-evenimente-de-la-dinamo-ce-a-spus-razvan-zavaleanu-despre-datoriile-clubului-din-stefan-cel-mare-video-exclusiv-prosport-live-19603791

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/razvan-zavaleanu-naste-un-nou-conflict-cu-nicolae-badea-in-contextul-investitiilor-facute-la-dinamo-19603783

https://www.prosport.ro/video/prosport-live/cum-se-poate-intoarce-dinamo-in-superliga-potrivit-lui-razvan-zavaleanu-video-exclusiv-prosport-live-19603806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-despre-situatia-pe-care-o-are-cu-dinamo-club-caruia-i-a-cerut-falimentul-totul-depinde-de-avocatul-meu-razvan-zavaleanu-raspuns-pentru-antrenorul-ceh-video-19261722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-radu-s-a-saturat-sa-si-astepte-banii-si-ameninta-dinamo-cu-falimentul-reactia-lui-vlad-iacob-19261716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-de-parere-ca-dinamo-va-fi-din-ce-in-ce-mai-bine-19261705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-marcatorii-lui-dinamo-in-meciul-cu-unirea-constanta-luat-prin-surprindere-de-un-suporter-a-primit-o-prima-chiar-pe-gazon-19261693

Andreea VISU 01 Mar. 2023, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă