Dinamo are joc decisiv cu rivala Poli Timișoara pentru accederea în play-off. Ovidiu Burcă: ”N-aş vrea nici să vorbesc despre meciul ăsta ca fiind meciul meciurilor. E un moment important al clubului.” Ce spune despre situația financiară

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 14:31 Liga 2
Dinamo are joc decisiv cu rivala Poli Timișoara pentru accederea în play-off. Ovidiu Burcă: ”N-aş vrea nici să vorbesc despre meciul ăsta ca fiind meciul meciurilor. E un moment important al clubului.” Ce spune despre situația financiară

Dinamo și-a început perfect meciurile oficiale din 2023 și înainte de ultima etapă a sezonului regular de Liga 2 stă la mâna sa pentru o accedere miraculoasă în play-off, ținând cont de modul dezastruos în care a început prima sa participare în eșalonul secund, după primele șapte etape avea doar șase puncte și era pe locul 16.

Duminică, de la ora 13:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, Dinamo o întâlnește pe Poli Timișoara, pe care trebuie să o învingă pentru a-și îndeplini primul obiectiv. Victoria îi asigură accederea în play-off fără a mai aștepta și alte rezultate favorabile din meciurile contracandidatelor.

Ovidiu Burcă

Dinamo, la o victorie de accederea în play-off. Ovidiu Burcă: ”Am reușit să ajungem la momentul ăsta şi ar fi extraordinar să putem să bifăm acest moment”

După 6-0 cu Unirea Constanța, pe ”Arcul de Triumf”, și 2-1 la Sibiu cu CS Comunal Șelimbăr, băieții antrenați de Ovidiu Burcă au moralul ridicat înainte de partida cu Poli Timișoara, o rivală tradițională a clubului din ”Ștefan cel Mare”. Dinamo pornește cu prima șansă la victorie nu numai datorită rezultatelor din acest start de an, ci și a pozițiilor ocupate de cele două echipe în clasament. Trupa bănățeană este pe penultimul loc, la egalitate cu ”lanterna roșie” Unirea Constanța și are șanse mici să se salveze de la retrogradarea sportivă pentru al doilea an consecutiv.

Chiar și în condițiile în care diferența de valoare, exprimată atât prin punctele obținute în acest an, cât și prind clasarea celor două echipe, Ovidiu Burcă spune că meciul cu Poli e greu!

”Ne aşteaptă un meci dificil, ultima finală din partea asta de campionat. De când am venit aici ne-am dorit foarte mult să ajungem la momentul ăsta. Poate că foarte puţini au crezut că putem realiza lucrul ăsta, acum suntem în faţa unui meci de accedere în play-off şi asta ar fi cumva pentru noi un obiectiv intermediar pe care ar trebui să-l bifăm.

Pe de altă parte, jucăm cu un rival clasic, de asta și meciul va avea și altă încărcătură, dincolo de miza efectivă a accederii în play-off, e o rivalitate binecunoscută în fotbalul românesc. Eu am avut privilegiul să joc și de o parte și de alta, și prin prisma asta va fi un meci care va avea o încărcătură aparte. Cred că suntem pregătiţi, așa îi simt pe băieți. De când am venit aici am jucat foarte multe meciuri cu încărcătură. N-aş vrea nici să vorbesc despre meciul ăsta ca fiind meciul meciurilor, meciul de care depindem. E un moment important al clubului, împreună cu băieții am reușit să ajungem la momentul ăsta şi ar fi extraordinar să putem să bifăm acest moment”, a spus Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă organizate înainte de acest meci.

Burcă nu e surprins că ”Arcul de Triumf” va fi plin

Partida va avea loc pe stadionul ”Arcul de Triumf” și se va desfășura cu tribunele pline. Suporterii dinamoviști au cumpărat toate biletele în doar câteva ore de la scoaterea lor la vânzare.

Ovidiu Burcă spune că se aștepta la acest lucru, în special după ceea ce a simți la meciul de la Sibiu, unde Dinamo a avut un număr important de suporteri în tribuna rezervată oaspeților.

”După meciul de la Sibiu, mă așteptam. Am văzut ce emoții și ce energii a descătușat acel meci. Cumva, de când am venit aici, ne-am propus să ne reconectăm cu fanii, să readucem la viaţă spiritul lui Dinamo. La Sibiu am simțit lucrul ăsta și, prin prisma asta, în mod natural, Arcul de Triumf a devenit în stadion sold-out și poate neîncăpător pentru cererea de bilete care este meciul meciul acesta.

Băieții sunt liniștiți. Cred că și cu venirea noilor acționari s-au mai lămurit cumva din nebuloasa care învăluia clubul în ultimul timp. Dar noi am fost liniștiți tot timpul și cred că în asta a constat și faptul că noi suntem astăzi aici. Pentru că ne-am concentrat foarte mult pe ceea ce putem noi controla și mai puțin pe lucrurile care nu depindeau de noi”, a spus antrenorul echipei Dinamo, care așteaptă de la fanii ”alb-roșii” să-i împingă de la spate pe jucători cu încurajările lor.

E convins că galeriile vor face ”un spectacol foarte frumos”

Burcă este convins că nu vor fi probleme între suporteri, știindu-se că în galeria Politehnicii se vor afla și mulți fani rapidiști.

”Întotdeauna fanii sunt esenţiali, mai ales în meciurile de acasă, unde îți dau foarte multă energie, te împing de la spate. Ei simt momentele uneori mai bine decât jucătorii în timpul meciului și sper ca duminică să fie un astfel de meci, în care să ne dea energie, să ne dea încredere, curaj, să ne împingă de la spate. Va fi un meci în care va trebui să avem răbdare, atât noi, cât și suporterii, pentru că e un meci cu o oarecare încărcătură și atunci trebuie să ai răbdare.

Cunosc suporterii celor de la Timişoara, şi pe cei ai Rapidului, și îi știu și pe ai noştri. Și cred că va fi un spectacol foarte frumos”, a declarat Ovidiu Burcă.

”Întotdeauna performanța vine la pachet cu recompensa financiară”

Antrenorul echipei Dinamo a mai spus că problema obținerii licenței pentru noul sezon va fi rezolvată, dar și că jucătorii săi vor încasa o primă dacă vor îndeplini acest prim obiectiv. Potrivit DigiSport, dinamoviștii vor primi 20.000 de euro pentru accederea în play-off.

”Avem garanția că tot ceea ce înseamnă plăți pentru a obține această licență pentru anul viitor va fi rezolvată. În contul tuturor oamenilor din club a intrat un salariu restant. Nu știu să vă spun dacă au fost DDB sau noul acționariat, știu doar că s-a plătit un salariu. Nu aș vrea să vorbesc despre lucrurile astea, pentru că nu contează foarte mult pentru noi. Probabil o să avem și o primă, pentru că așa e normal când accezi în play-off, bifezi un obiectiv intermediar și întotdeauna performanța vine la pachet cu recompensa financiară”, a comentat Ovidiu Burcă.

Înainte de ultima etapă a sezonului regular, a 19-a, Dinamo ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 30 de puncte, fiind între Unirea Slobozia și Gloria Buzău ca golaveraj, cele două echipe având același număr de puncte. La rezultate directe, Unirea Slobozia stă cel mai slab, iar Dinamo e la mijloc, astfel că și-ar menține poziția a 6-a, dacă cele trei și Unirea Dej (locul 4) își vor câștiga meciurile duminică.

Poli Timișoara, în schimb, abia are 12 puncte și este penultima în clasament, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța. Trupa lui Octavian Benga a început anul dezastruos, cu două eșecuri: 1-3 la Dumbrăvița și 1-3 cu Poli Iași.

Conferința de presă, înainte de Dinamo – Poli Timișoara, în care au vorbit Ovidiu Burcă și Deniz Giafer:

https://www.youtube.com/watch?v=kgkVqyKxyB4

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-se-teme-de-arbitraj-inainte-de-dinamo-poli-timisoara-dinamo-este-dorita-in-play-off-si-probabil-si-in-liga-1-sper-ca-meciul-sa-se-desfasoare-dupa-regulile-fair-play-ului-19262778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-milionarii-ademeniti-la-dinamo-un-important-nume-din-sectorul-energetic-curtat-pentru-a-se-alatura-cainilor-intr-o-saptamana-o-sa-dau-raspunsul-imi-place-ide-19262735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-s-a-simtit-furata-cu-dinamo-si-il-reclama-pe-arbitrul-fifa-marian-barbu-la-cca-trebuie-sa-tragem-un-semnal-de-alarma-am-fost-dezavantajati-19262631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-iesit-la-lumina-clauzele-secrete-din-afacerea-redwhite-miscarea-startegica-a-noilor-actionari-de-la-dinamo-creanta-preluata-de-la-dorin-serdean-si-suma-salvata-de-la-masa-credala-exclusiv-19262628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidisti-si-au-anuntat-prezenta-la-meciul-sezonului-pentru-dinamo-isi-vor-incuraja-fratii-sa-realizeze-o-minune-vom-fi-acolo-19262623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamovistii-joaca-pe-o-prima-consistenta-la-meciul-cu-poli-timisoara-cel-care-le-poate-aduce-calificarea-in-play-off-19262417

Marius ANGHEL 11 Mar. 2023, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă