Dinamo a recunoscut discuțiile pentru venirile a doi jucători: un căpitan din play-off-ul Ligii 2 din sezonul trecut și un mijlocaș sub contract cu FCSB

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 16:06 Liga 2
Dinamo a recunoscut discuțiile pentru venirile a doi jucători: un căpitan din play-off-ul Ligii 2 din sezonul trecut și un mijlocaș sub contract cu FCSB

Dinamo trebuie să contureze cât mai repede un lot competitiv pentru sezonul următor de Liga 2, iar pe ultima sută de metri va anunța câteva veniri de jucători cu experiență. Ultimii doi de pe listă, care pot ajunge în ”Ștefan cel Mare” cu șanse reale, sunt Andrei Marc (29 de ani) și Ovidiu Horșia (21 de ani).

Dinamo se interesează de Andrei Marc și Ovidiu Horșia

Situația lui Andrei Marc e una mai simplă, fundașul fiind liber de contract acum, pentru că nu mai este sub acord cu Concordia Chiajna, echipă la care a fost om de bază în ultimii ani. Dacă mutarea se va realiza, Marc va fi, fără doar și poate, punct fix în defensiva lui Dinamo. Sezonul trecut, el a jucat în 30 de meciuri de Liga 2 pentru ilfoveni și chiar a marcat un gol, în sezonul regular.

În plus, semnarea contractului cu Dinamo ar consemna o revenire pentru Andrei Marc, el mai fiind legitimat de bucureșteni în perioada februarie 2015 – august 2016, când venea ce la Ceahlăul Piatra Neamț, iar apoi pleca în Turcia, la Sanliurfaspor.

Ovidiu Horșia, sub contract cu FCSB

O situație ceva mai complicată o are Ovidiu Horșia, el mai având contract cu FCSB, vicecampioana României. În această vară a fost trimis la Unirea Constanța sub formă de împrumut, dar e posibil ca cedarea să fie anulată, iar apoi contractul cu FCSB să fie rupt. Oricum, mijlocașul pare deschis unei veniri la Dinamo, în ciuda prezentului său.

Informațiile au fost confirmate de ”interimarul” lui Dinamo, Ionel Augustin, semn că mutările au șanse mari de reușită. În cazul lui Marc, e clar că totul depinde de discuția cu conducătorii lui Dinamo, salariul care îi va fi propus și cum va fi făcut contractul.

Mai așteptăm jucători și de luni o să mai vină doi fotbaliști la Săftica. Mai sunt câteva lucruri de discutat, dar sperăm să semneze. Este vorba despre un fundaș central, Andrei Marc, care a mai fost la Dinamo și un mijlocaș, care poate juca pe mai multe posturi, Ovidiu Horșia.

Mai avem nevoie de jucători și sper să mai aducem, însă ce facem dacă va veni un președinte cu un antrenor și nu va dori jucătorii pe care noi i-am adus? Noi nu știm încă lotul pe care ne vom putea baza și nu putem să mergem nici într-un cantonament în condițiile astea.

Mai avem nevoie și de un vârf, însă sunt foarte mulțumit de cum s-au prezentat Iulian Roșu și Cătălin Țîră, care a venit fără niciun antrenament. Măgureanu a avut și el ceva probleme medicale, la fel și Ehmann”, a declarat Ionel Augustin pentru Fanatik.

Dinamo are nevoie urgentă de jucători

E clar că Dinamo are nevoie de întărirea lotului, pentru că arată rău în partidele amicale. Are trei meciuri și trei înfrângeri în testele jucate după retrogradare. Sâmbătă a pierdut cu Unirea Constanța (scor 1-3), iar anterior a pierdut și cu Concordia Chiajna (scor 0-1) și Unirea Slobozia (scor 0-5).

La nivel oficial, Dinamo a reușit să aducă doar trei jucători pentru pregătire sezonului de Liga 2, pe Bogdan Gavrilă, Valentin Lazăr și Neluț Roșu. ProSport a anunțat în exclusivitate că Atacantul Cătălin Țîră (28 de ani) și mijlocașul Iulian Roșu (28 de ani) se află la antrenamentele ”interimarului” Iulian Mihăescu, astfel că și ei pot intra, în cele din urmă, la capitolul noutăți.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-capata-si-ea-moral-dupa-amicalul-cu-dinamo-care-e-ciuca-batailor-in-testele-cu-echipele-de-liga-2-cainii-pe-urmele-agentilor-007-19237556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ricardo-grigore-cedat-de-dinamo-la-fc-u-craiova-suma-de-bani-incasata-de-bucuresteni-19237535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-noi-jucatori-la-antrenamentele-conduse-de-mihaescu-catalin-tira-s-a-intors-la-dinamo-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-pustai-iar-celalalt-si-a-facut-junioratul-la-steaua-exclusiv-19237518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-raducioiu-si-a-anuntat-plecarea-de-la-dinamo-si-da-vina-pe-razvan-zavaleanu-lipsa-de-respect-i-am-explicat-ce-planuri-am-in-liga-2-si-nici-pana-acum-nu-am-raspuns-la-ce-am-cerut-19237390

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2022, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă