Dezvoltarea sănătoasă dorită pentru Dinamo de noii acționari! Andrei Nicolescu, despre ”fotbaliști de o anumită factură”, ridicarea interdicției la transferuri și ce presupune progresul pas cu pas pe latură sportivă

Dezvoltarea sănătoasă dorită pentru Dinamo de noii acționari! Andrei Nicolescu, despre ”fotbaliști de o anumită factură”, ridicarea interdicției la transferuri și ce presupune progresul pas cu pas pe latură sportivă

În conferința de presă în care Dinamo și-a prezentat noii acționari majoritari, pe lângă planurile privind viitorul managerial al clubului s-a vorbit și despre dezvoltarea sportivă a echipei antrenate de Ovidiu Burcă.

”Câinii” sunt pe locul 6 în Liga 2, ultimul calificabil în play-off, și mai au un singur meci din sezonul regular pentru a se menține cel puțin pe această poziție și, astfel, a-și îndeplini primul obiectiv al sezonului. Apoi urmează lupta pentru promovare.

Noii acționari au transmis că banii nu sunt o problemă, dar că vor să reconstruiască clubul pe ideile lor, altfel decât se procedează în România, pentru a-l transforma în cel mai puternic din țară, care să se susțină singur și să nu ajungă să aibă un singur investitor. Însă, pentru acest lucru, e nevoie de timp.

Andrei Nicolescu: ”Cei care ajung să fie fotbaliști la Dinamo să fie de o anumită factură și să înțeleagă conceptul lui Dinamo”

Andrei Nicolescu, acționar cu 60 la sută din procentele firmei care a preluat 80,7758 la sută din acțiunile clubului Dinamo, a dezvoltat ideea pe care se merge în transformarea grupării din ”Ștefan cel Mare” și mutată acum pe ”Arcul de Triumf”. Consideră că investirea în acest moment a unei sume de ordinul milioanelor de euro în transferuri nu rezolvă mare lucru.

”Dorim să dezvoltăm clubul sănătos. Asta nu înseamnă că de mâine cei 12 milioane vor fi aruncați în Dinamo, pentru că asta nu face sens. Nu face sens nici pentru transferuri, ca anul viitor noi să cheltuim 10 milioane pe transferuri. Vă spun sincer. Ne dorim chiar și în zona sportivă să progresăm tot pas cu pas. Ne dorim un management integrat și o tipologie pentru a construi echipa de fotbal, astfel încât cei care ajung să fie fotbaliști la Dinamo să fie de o anumită factură și să înțeleagă conceptul lui Dinamo. Faptul că noi vom da 2 milioane pe un transfer și vom aduce o vedetă nu înseamnă că ne rezolvă problema. Și noi nu gândim lucrurile așa. Cu o investiție de genul ăsta și cu riscul acesta poate să dezvolte Dinamo și poate să facă suporterii dinamoviști fericiți”, a spus Nicolescu.

Se gândesc la ridicarea interdicției de transferuri: ”Există cel puțin două posturi pe care le considerăm deficitare”

Cel care își asumă responsabilitatea de președinte și director general la Dinamo, așa cum a transmis clubul în momentul prezentării noilor acționari, a fost pus să explice și care este situatia reală a echipei în acest moment, dacă se discută despre rezolvarea problemei legitimărilor de noi jucători. Dinamo are interdictie la transferuri, o situație care atinge și din punct de vedere sportiv.

”Lucrăm la acest lucru și sunt convins că vom găsi o soluție. La momentul acesta nu putem să vă spunem exact ce facem pentru acest lucru. Ne gândim și la această posibilitate pentru play-off. Vă spun sincer, există cel puțin două posturi pe care le considerăm deficitare în acest moment și ne gândim la acest lucru. Numai că, așa cum știți, în această perioadă vorbim de jucători liberi de contract, care, teoretic, nu s-au antrenat într-un sistem al unei echipe mai bine de trei-patru luni de zile și care prezintă un grad ridicat de risc în cazul unui transfer sau semnării unui contract acum. Astfel încât trebuie să fim atenți și la acest lucru”, a explicat Andrei Nicolescu.

În această iarnă, Dinamo nu a perfectat niciun transfer, având interdicție, singurele noutăți în lotul lui Ovidiu Burcă fiind tineri promovați de la juniorii clubului, precum gemenii David și Alexandru Irimia și Yanis Cune. În schimb, s-a renunțat la Ștefan Fara (CS Dinamo / Liga 3), Alin Dudea (CSM Reșița / Liga 3), Bogdan Gavrilă și Vasile Buhăescu (CSM Vaslui / Liga 4 Vaslui), iar Marius Tomozei, oricum neutilizat deloc în prima parte a sezonului, este exclus.

Interdicția la transferuri este venită din partea FIFA, pentru neachitarea unor datorii către foști jucători.

Dezvoltarea pas cu pas pe latură sportivă înseamnă și cooptarea unui director sportiv

Fostul conducător rapidist, chiar alături de Ovidiu Burcă, a fost întrebat și ce înseamnă dezvoltare sportivă pas cu pas, așa cum el a punctat în discursul său.

”Este foarte greu să intervenim acum, oricâte idei am avea, în ceea ce a reușit să construiască Ovidiu (n.r. – antrenorul Ovidiu Burcă) alături de echipa lui. Și eu cred că Ovidiu a reușit să construiască ceva temeinic, ceva bazat pe puterea grupului, un lucru mai puțin apreciat în fotbalul din România. Dar, în curând sau cât mai devreme, ne dorim să avem un director sportiv cu care să facem o predicție pentru următorii 3 ani. Apropo de dezvoltarea pe latura sportivă a clubului”, a spus Nicolescu.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-a-prezentat-noii-actionari-majoritari-eugen-voicu-vrem-sa-gestionam-acest-club-impreuna-cu-un-grup-de-antreprenori-19262430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamovistii-joaca-pe-o-prima-consistenta-la-meciul-cu-poli-timisoara-cel-care-le-poate-aduce-calificarea-in-play-off-19262417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-din-nou-decisiv-pentru-dinamo-19262370

Pe aceeași temă