Curiosul caz al lui Marius Tomozei, explicat de președintele AFAN: ”Am făcut toate demersurile care au depins de noi. Jucătorul a făcut, însă, o greșeală.” Ce riscă Dinamo | EXCLUSIV

Silvian BĂDULESCU 22 Feb. 2023, 13:02 Liga 2
Curiosul caz al lui Marius Tomozei, explicat de președintele AFAN: ”Am făcut toate demersurile care au depins de noi. Jucătorul a făcut, însă, o greșeală.” Ce riscă Dinamo | EXCLUSIV

Marius Tomozei (32 de ani) este ultimul ”pucist” rămas legitimat la Dinamo. Fotbalistul și clubul nu au ajuns, până în acest moment, la un consens în ceea ce privește rezilierea contractului.

Fundașul a acceptat diminuarea salariului, însă nu a fost reprimit de Ovidiu Burcă la antrenamente. Mai mult, se antrenează cu juniorii formației din ”Ștefan cel Mare”.

În acest context, ProSport l-a contactat pe Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN). Acesta a explicat ce poate face, din punct de vedere legal, jucătorul, dar și ce consecințe riscă Dinamo.

Emiliam Hulubei: ”Poate să ceară intrarea în faliment a clubului”

Situația lui Marius Tomozei se complică de la o zi la alta. Fotbalistul a acceptat diminuarea salariului pe care îl avea la Dinamo, dar antrenorul Ovidiu Burcă nu a fost de acord să-l reprimească pe acesta la antrenamente. Mai mult, fotbalistul a fost trimis să se pregătească cu juniorii.

ProSport a luat legătura cu Emilian Hulubei, iar acesta a recunoscut că asociația a intervenit în cazul fotbalistului echipei Dinamo. ”Noi am făcut toate demersurile pentru Marius Tomozei. Am discutat cu jucătorul constant, l-am sfătuit ce are de făcut. Dinamo este un club în insolvență, iar noi nu ne mai ocupăm cu astfel de cluburi. I-am recomandat un avocat cu care am mai lucrat, Dragoș Baltă, care să-l ajute pe această parte de insolvență”, spune Hulubei.

Dragoș Baltă, din informațiile noastre, s-a ocupat și de cazurile lui Dusan Uhrin jr., Mirko Ivanovski și Cătălin Carp. Cei trei menționați, conform ultimului Buletin al procedurilor de insolvență din luna ianuarie, au de primit bani de la Dinamo, fiind datorii curente. În caz contrar, peste alb-roșii poate veni, în orice clipă, falimentul.

Ce ar presupune, însă, un ajutor pe ”parte de insolvență”?

”El poate să facă notificări mai departe pentru a-și cere banii, pentru că are restanțe salariale. În civil, dacă se adună o sumă mai mare, poate să ceară intrarea în faliment a clubului. Procedural, ce a depins de noi, de AFAN, am făcut. Și anume noi am purtat discuții directe cu clubul, pentru jucător. Totodată, eram dispuși să trimitem și unul dintre juriști dacă ar fi fost nevoie”, spune președintele AFAN.

Hulubei, despre Tomozei: ”Jucătorul a făcut o greșeală”

Marius Tomozei a acceptat, la jumătatea lunii februarie, diminuarea salariului. Totuși, fotbalistul a fost trimis la echipa înscrisă la Liga de Tineret. Ovidiu Burcă nu a fost de acord ca jucătorul de bandă să revină la antrenamentele trupei de seniori.

Jucătorul se antrenează pe terenul ”Granitul”, de la capătul cartierului Pantelimon, cu grupa condusă de Ionel Augustin.

Emilian Hulubei a subliniat, în cazul de față, principala greșeală pe care a făcut-o Tomozei. Totodată, a menționat că bucureșteanul ar putea trimite o cerere către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

”El a fost de acord să-și diminueze contractul. Ok, totuși, a făcut o greșeală. Nu a făcut o înțelegere, la momentul respectiv, pentru a fi reprimit la antrenamentele echipei de seniori. Nu s-a asigurat de acest lucru. Acum se antrenează cu juniorii. Este, clar, peste vârsta echipei de tineret. Vădit, din partea clubului, este rea-voință. Poate merge la CNCD, unde are posibilitatea de a înregistra o acțiune prin care să se constate că este discriminat. Acest lucru ar însemna o amendă către club. Bine, suma nu este mare, dar, pentru recidiviști, pot fi primite amenzi în continuare, și, sigur, alte sancțiuni”, a declarat Emilian Hulubei.

Tomozei a jucat pentru Dinamo în 3 meciuri, în sezonul retrogradării

Din informațiile ProSport, fotbalistul are restanțe salariale de aproximativ patru luni de la Dinamo. Acestora li se adaugă costurile pentru recuperare, circa 4000 de euro.

  • 3 este numărul de meciuri oficiale disputate de Marius Tomozei pentru Dinamo, toate în prima ligă, în sezonul trecut, 2021-2022. În Liga 2, acesta nu a jucat pentru ”câini”, fiindcă a fost accidentat în prima parte a sezonului. Și-a revenit la finalul anului 2022, iar campionatul se reia abia acum, la finalul lunii februarie a anului 2023.

Portarul Ștefan Fara (ajuns la CS Dinamo / Liga 3), fundașul Alin Dudea (CSM Reșița / Liga 3), mijlocașul Bogdan Gavrilă și atacantul Vasile Buhăescu (CSM Vaslui / Liga 4 Vaslui) sunt ceilalți jucători care n-au mai fost doriți de Ovidiu Burcă la Dinamo și care au ajuns la un acord cu conducerea pentru a rezilia contractul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-va-juca-pe-stadionul-arcul-de-triumf-19260769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-amicalul-cu-fc-brasov-ultimul-inaintea-reluarii-ligii-2-dan-alexa-mai-mult-cu-cu-gandul-la-jocul-oficial-cu-gloria-buzau-19260687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Silvian BĂDULESCU 22 Feb. 2023, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă