De la frații Nunweiller, la gemenii Irimia! ”Mister Burcă a început să ne nimerească abia acum”. Moment unic în istoria clubului Dinamo la primul meci oficial din 2023

De la frații Nunweiller, la gemenii Irimia! ”Mister Burcă a început să ne nimerească abia acum”. Moment unic în istoria clubului Dinamo la primul meci oficial din 2023

Debutul oficial din 2023 a fost de bun augur pentru Dinamo. ”Câinii” s-au impus, categoric, scor 6-0, în fața Unirii Constanța și stau la mâna lor pentru a prinde play-off-ul.

Un moment unic în istoria de peste 70 de ani a clubului din ”Ștefan cel Mare” s-a petrecut, însă, în minutul 81. Alexandru și David Irimia (17 ani) și-au făcut debutul oficial la Dinamo.

Frații Irimia devin, astfel, prima pereche de gemeni din istoria alb-roșiilor.

ProSport a realizat, în exclusivitate, un interviu la cald cu cei doi liceeni din curtea clubului Dinamo.

”Câinii”-monozigoți. Prima pereche de gemeni din istoria clubului din ”Ștefan cel Mare”. ”Am avut emoții, mai ales la o echipă cum este Dinamo”

Cei mai cunoscuți frați din istoria clubului alb-roșu sunt cei din familia Nunweiller. Se spune, în popor, că datorită lor, formația din ”Groapă” a primit porecla de ”câinii roșii”.

Înainte de ei, la Dinamo au jucat, la începutul anilor 1950, frații Băcuț: Gheorghe și Ladislau. Ulterior, după Nunweiller, la bucureșteni au mai fost legitimați, de-a lungul anilor, frații Szakacs (Iosif și Ludovic), frații Pană (Constantin și Marian), frații Chiacu (Tudor și Hristu) și marocanii Nabil și Reda Jaadi.

Premiera o reprezintă frații Irimia, primii gemeni care evoluează în tricoul lui Dinamo și debutează într-un meci oficial. ProSport a purtat un scurt dialog cu cei doi, liceeni la Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale”, una dintre cele mai bune instituții de învățământ din Capitală.

”Vă rog să ne auzim între antrenament și meditații. Avem la engleză”, a fost rugămintea lui Alexandru, elevul din clasa a X-a, mijlocașul de la Dinamo.

Tinerii fotbaliști au fost remarcați, pentru prima oară, într-o partidă din octombrie 2022, în Liga de Tineret. Atunci, într-un derby la juniori cu FCSB, cei doi au marcat câte un gol și au stabilit rezultatul final, 3-3, pe ”Granitul”, în coama cartierului Pantelimon.

Dintre cei doi, Alexandru, mijlocaș central, este ”mai mare cu cinci minute, cam așa ne-a zis mama” decât David, fundaș lateral, despre care fratele său spune că ”este polivalent, asta îmi place la el. Poate face ambele benzi. Mă enervează, însă, cel mai mult că, în anumite momente, ține prea mult de minge. Mai mult ar trebui să am eu mingea, doar sunt mijlocaș”. În schimb, lateralul lui Dinamo admite că ”un punct foarte al fratelui meu este tehnica pe care o are”.

Debutul a fost îmbibat în emoții. Alex povestește clipele pe care nu o să le uite vreodată: ”A fost primul meci oficial la o echipă cum este Dinamo, e clar că am tremurat puțin, însă după primul pas pe gazon, ne-am scuturat de orice fel de emoție”. În aceeași linie cu fratele său, David recunoaște că ”a fost multă lume, am avut emoții, debutul meu și al fratelui, însă, în febra meciului, au dispărut.”

David și Alexandru Irimia, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, după partida Dinamo – Unirea Constanța 6-0

”Ne susținem mereu și nu suntem geloși pe reușitele celuilalt. Ne așteptăm ca, în viitor, să evoluăm la echipe separate”

Din fericire pentru ei și pentru un tablou de familie perfect, gemenii și-au făcut apariția în același timp pe gazon, în minutul 81. David l-a înlocuit pe Alin Șerban, pe flancul stâng al apărării, pe când Alexandru a intrat în locul ibericului Daniel Iglesias.

Totuși, în cazul în care doar unul și-ar fi făcut debutul, nu ar fi fost nicio problemă, deoarece ”ne susținem mereu și nu suntem geloși unul pe reușitele celuilalt”, a mărturisit Alexandru. David vine și dublează această declarație: ”Nu ar fi fost o mare supărare, pentru că, sigur, ar fi debutat cel puțin unul dintre noi. Poate, însă, puțin, ar fi fost o diferență, dar nu ne-ar fi afectat.”

Cei doi tineri s-au apucat de fotbal în 2013, la AS Dan Chilom. În 2019, a venit pasul către ”Ștefan cel Mare”. De atunci aparțin de Dinamo. Nedespărțiți, frații Irimia nu au evoluat niciodată unul împotriva celuilalt. ”Doar la antrenamente, în meciuri nu”, lămurește David dilema reporterului.

În același timp, sunt conștienți că destinul le poate oferi și această posibiltate. Alexandru pare pregătit și pentru un astfel de moment: ”În viitor, ne așteptăm să jucăm la echipe diferite.”

Fratele mai mic cu cinci minute, David, a transmis că ”am ține legătura, am face schimb de tricouri (n.r. – râde). Ăsta e fotbalul, nu trebuie să jucăm neapărat la aceeași echipă.”

Fiind gemeni identici, monozigoți, născuți la o distanță de cinci minute unul de celălalt, diferențele fizice se fac, cu greu, la nivel de detaliu. Părul mai mare al lui David și aparatul dentar pe care-l poartă Alex propun, într-un final, diferențierea în ochii antrenorilor și colegilor de vestiar. Ovidiu Burcă a avut nevoie de multă documentare.

”Mister Burcă a început să ne nimerească abia acum, însă a durat puțin până a învățat diferențele dintre noi”, David Irimia.

”Le mulțumim suporterilor pentru susținerea necondiționată”

Pe final, cei doi juniori ai clubului au acceptat și un ”test” cu întrebări fulger.

Un gol urât sau o bară frumoasă?
Alex: Un gol urât.
David: Un gol urât.

Stângul sau dreptul?
Alex: Dreptul.
David: Ambele picioare.

Real sau Barca?
Alex: Real.
David: Real, datorită lui Cristiano Ronaldo.

Materia preferată?
Ambii, la unison: limba engleză.

Blonde sau brunete?
Alex: Blonde
David: Brunete.

Un cuvânt care să descrie suporterul dinamovist?
Alex: Pasiune.
David: Loialitate

Înainte de a încheia, gemenii Irimia au avut, la comun, un mesaj pentru suporterii ”câinilor”

Le mulțumim pentru susținerea necondiționată și îi așteptăm în permanență pe stadion. Vom face tot posibilul pentru a intrat în play-off.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-contact-intre-sefii-redwhite-si-rtz-razvan-zavaleanu-claudiu-balog-andrei-nicolescu-si-eugen-voicu-s-au-vazut-fata-in-fata-noii-actionari-vireaza-un-salariu-catre-jucatori-exclusiv-19261764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinu-gheorghe-spune-care-trebuie-sa-fie-adevaratul-obiectiv-la-dinamo-in-acest-sezon-altceva-este-foarte-important-nu-e-un-capat-de-tara-daca-nu-promoveaza-razvan-zavaleanu-l-a-ap-19261735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-despre-situatia-pe-care-o-are-cu-dinamo-club-caruia-i-a-cerut-falimentul-totul-depinde-de-avocatul-meu-razvan-zavaleanu-raspuns-pentru-antrenorul-ceh-video-19261722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-radu-s-a-saturat-sa-si-astepte-banii-si-ameninta-dinamo-cu-falimentul-reactia-lui-vlad-iacob-19261716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-de-parere-ca-dinamo-va-fi-din-ce-in-ce-mai-bine-19261705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unul-dintre-marcatorii-lui-dinamo-in-meciul-cu-unirea-constanta-luat-prin-surprindere-de-un-suporter-a-primit-o-prima-chiar-pe-gazon-19261693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-rosu-a-avut-lipici-la-gol-si-contra-unirii-constanta-mi-as-fi-dorit-sa-se-pastreze-echipa-din-prima-parte-a-sezonului-fostul-stelist-si-a-declarat-admiratia-pentru-suporteri-19261668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-relaxat-dupa-ce-dinamo-a-invins-unirea-constanta-19261673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-patriche-primul-marcator-pentru-dinamo-in-2023-ne-dorim-enorm-sa-ramanem-in-primele-sase-capitanul-cainilor-despre-noii-investitori-ai-clubului-19261641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-ovidiu-burca-poate-urca-de-astazi-pe-loc-de-play-off-19261573

Pe aceeași temă