Alin Dudea s-a dus în Liga 3 după despărțirea de Dinamo. Va încerca pentru al doilea sezon consecutiv să promoveze cu CSM Reșița

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 17:15 Liga 2
Alin Dudea s-a dus în Liga 3 după despărțirea de Dinamo. Va încerca pentru al doilea sezon consecutiv să promoveze cu CSM Reșița

Alin Dudea (25 de ani), fost căpitan la Dinamo în primele etape ale acestui sezon, unul dintre cei patru jucători cu care echipa bucureșteană a reziliat contractul în acest an 2023, și-a găsit un nou club unde să își continue cariera. E mult spus un nou club, fiindcă fundașul craiovean va juca pentru CSM Reșița, pentru care a mai evoluat în două rânduri, atât în Liga 2, cât și în Liga 3.

Dudea se află în lotul cu care echipa prezidată de Cristian Bobar este în acest moment în cantonament la Băile Herculane, însă până în acest moment nu a fost anunțată în mod oficial achiziționarea sa, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu primele trei achiziții din această campanie de transferuri: Remus Trancă (ex CSM Slatina), Alfred Mensah (ex Pandurii Târgu Jiu) și Alexandru Dane (ex CS Tunari).

Alin Dudea a ajuns la CSM Reșița după despărțirea de Dinamo

În lotul de jucători deplasat de CSM Reșița în stațiunea Băile Herculane, unde echipa face cantonamentul de iarnă, se află și Alin Dudea, plecat în mod oficial de la Dinamo din data de 20 ianuarie, odată cu Vasile Buhăescu și Ștefan Fara.

Dudea nu este deloc străin de echipa din Valea Domanului, deoarece a mai evoluat sub culorile acesteia în două rânduri. Prima dată, Dinamo l-a împrumutat la Reșița în februarie 2020, când echipa era în Liga 2. Ulterior, a jucat și în Liga 3, în sezonul trecut, când formația antrenată atunci de Dan Alexa rata promovarea în urma barajului cu CSC Dumbrăvița.

  • Fundașul a început actualul sezon ca titular la Dinamo și în primele două meciuri a purtat banderola de căpitan pe braț, ulterior pierzându-și statutul și inclusiv locul în formula de start. În primele 16 etape ale Ligii 2 a fost utilizat în 9 jocuri, în patru ca titular, și a totalizat 377 de minute pe teren. Ovidiu Burcă nu și l-a mai dorit în lot și pentru parte a doua a sezonului, astfel că s-a ajuns la un acord cu acesta privind rezilierea contractului.

Lotul deplasat la Băile Herculane de CSM Reșița: Zimmermann, Mereu – Bărboianu, Dudea, Popescu, Drăghiceanu, Breșneni, Mensah, Mihali, Petre, Miuțescu, Ardei, Căpățână, Aboubacar, Abel Ursu, Chera, Velcotă, Veca, Dane, Trancă, Negru, Rimovecz, Canea, Ivașcu, Szijj, Fota, Gomboș, Chițu, Cega și Dancea.

Alin Dudea a jucat pentru CSM Reșița și în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cristian Bobar: ”Încercăm să îmbinăm două lucruri, să ajungem la barajul de promovare și să creșterem tineri jucători”

În stagiul de la Herculane, CSM Reșița a luat și zece jucători din propria pepinieră, după cum se laudă clubul pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre: Denis Gurin (2006), Abel Ursu (2005), Paul Mereu (2005), Patrick Canea (2005), Alexandru Negru (2004), Cristian Gomboș (2005), Mario Ivașcu (2005), David Dancea (2006), Cristian Domil (2007), Antonio Miuțescu (2003), Sergiu Rimovecz (2003) și Mihaly Robert (2005).

”Consider că întreg lotul s-a pregătit foarte bine în cantonamentul de la Băile Herculane. Este o perioadă grea pentru jucători, cu câte două antrenamente, dar din discuțiile avute cu antrenorul Călin Cheregi, băieții au răspuns foarte bine la efort. Urmează a doua parte a cantonamentului de iarnă la stadionul «Mircea Chivu», unde vom juca marți, la ora 12, un amical cu Corvinul Hunedoara. Încercăm să îmbinăm două lucruri, primul să ne atingem obiectivul și să ajungem la barajul de promovare, iar al doilea lucru foarte important este creșterea tinerilor jucători. Le dăm încredere juniorilor din propria pepinieră, tocmai de aceea zece tineri fotbaliști s-au pregătit cu echipa mare în cantonamentul de la Băile Herculane. Călin Cheregi are o răbdare extraordinară cu ei. Majoritatea sunt la primul cantonament, le este un pic mai greu, dar trebuie să avem răbdare. Îi înțelegem, dar dacă vor să devină fotbaliști trebuie să le stea gândul doar la fotbal și să fie foarte atenți la alimentație și la timpul lor liber. Mă refer aici la Facebook, jocuri video, serile pierdute, nu sunt un lucru bun pentru a face performanță în fotbal. Întreg stafful a discutat acest lucru cu ei și cred că au înțeles. Vom avea răbdare cu ei, dar și ei trebuie să răsplătească această răbdare. Avem în lot exemple de fotbaliști cu mare experiență și de la care au ce învăța cei tineri. Mă refer aici la Cristian Zimmerman, Ștefan Bărboianu, Laurențiu Breșneni, Marian Drăghiceanu, care se pregătesc exemplar și care vor neapărat să ajungem în Liga 2”, a declarat Cristian Bobar, citat de Caraș Online.

CSM Reșița e lider în Seria 8 din Liga 3 și e deja calificată în play-off

CSM Reșița ocupă locul 1 în Seria 8 din Liga 3, cu 33 de puncte, în urma celor 15 etape scurse, înregistrând 10 victorii, trei egaluri și două eșecuri. Are un avans de numai un punct peste locul 2, Şoimii Lipova, și doar trei peste locul 3, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Acestea trei sunt deja calificate în play-off, iar pentru ultimul loc se luptă Crişul Chişineu Criş, Pobeda Star Bisnov și Progresul Pecica.

În prima etapă a Ligii 3 din 2023, CSM Reșița o va întâlni pe CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, pe terenul propriu.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-trei-achizitii-dintr-un-foc-19258245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-dudea-vorbe-grele-despre-antrenorul-lui-dinamo-mister-burca-practic-ne-a-vandut-a-incercat-o-chestie-psihologica-si-nu-i-a-iesit-apoi-a-fugit-nu-a-avut-barbatie-e-un-las-19258454

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă