Fost ”decar” la UTA revine în România pentru a jucat pentru Corvinul! Denis Hrezdac continuă cu hunedorenii

Călin MNERIE 08 Jun. 2024, 19:41 Liga 2
Fost ”decar” la UTA revine în România pentru a jucat pentru Corvinul! Denis Hrezdac continuă cu hunedorenii

Olandezul Desley Ubbink se întoarce în România după un an de la despărțirea de UTA, pentru care a evoluat în precedentele două sezoane de primă ligă.

De această dată, mijlocașul ultima dată fost la FC Emmen va juca în Liga 2, pentru Corvinul, atras de posibilitatea de a juca în patru meciuri de cupe europene cu hunedorenii.

Desley Ubbink se întoarce în România, la Corvinul

Fostul ”decar” al arădenilor de la UTA a acceptat oferta Corvinului, cu care va juca și în preliminariile Europa League.

După despărțirea de UTA, produsă în vara trecută, mijlocașul care în curând va împlini 31 de ani, în data de 15 iunie, a evoluat pentru FC Emmen, în eșalonul secund olandez, pentru care a înscris 5 goluri și a oferit 6 pase decisive în 35 de apariții stagionale. A ajuns cu Emmem până în semifinalele pentru promovarea în prima ligă, dar a cedat cu 1-4 la general în fața celor de la NAC Breda, care a și acces în elită.

Desley Petrus Cornelis Ubbink a devenit liber de contract și a fost convins de Bogdan Apostu, agentul cu care lucrează clubul hunedorean, să se întoarcă în România, pentru a ajuta cu experiența sa în preliminariile pentru cupele europene, dar și în drumul spre SuperLigă, în situația în care Corvinul va reuși să își schimbe forma juridică înainte de startul noului sezon de Liga 2 pentru a putea avea drept de promovare.

În cele două sezoane jucate pentru UTA, Desley Ubbink a bifat 5826 minute în 79 meciuri, în care a reușit 6 goluri și 13 pase decisive.

  • În cariera sa a mai evoluat pentru RKC Waalwijk (Olanda), Taraz, Shakhter Karagandy (ambele din Kazakhstan), Trencin (Slovacia) și Podbeskidzie (Polonia).

Denis Hrezdac continuă cu Corvinul cel puțin până în iarnă

La Corvinul, Ubbink se reîntâlnește cu doi foști colegi de la UTA, Roger Junio, care a semnat și el de curând cu ”corbii”, dar și cu Denis Hrezdac, care va continua cu hunedorenii și în noul sezon, cel puțin până în iarnă, când UTA l-ar putea chema înapoi.

Hrezdac și-a manifestat dorința să rămână încă o perioadă la formația hunedoreană, pentru a-și vedea implinit un alt vis, acela de a juca în cupele europene, iar Mircea Rednic nu l-a chemat și pe el la pregătirea din această perioadă, alături de ceilalți fotbaliști pe care UTA i-a avut împrumutați în sezonul recent încheiat.

Sigur, voi urma toți pașii, toate îndrumările de la UTA, însă dacă aș putea alege, aș vrea să continui la Corvinul măcar până în iarnă. Am și oportunitatea să joc și în preliminariile cupelor europene, unde, de ce nu, avem șansa noastră dacă am bătut deja Sepsi și CFR-ul, echipe care ne-au reprezentat vara trecută în preliminarii. Apoi, e clar că vreau să joc cu UTA în SuperLigă și să pun umărul și la Arad pentru un trofeu. Chiar mă gândeam, oare ce ar fi fost și la Arad dacă UTA ar fi luat Cupa? Suporterii arădeni merită și ei o astfel de bucurie după atăția ani grei, fără trofee, sper să o âtrăiască în curând”, mărturisea tânărul ”închizător” imediat după ce a făcut istorie în tricoul Corvinului, prin câștigarea Cupei României.

Corvinul va relua pregătirile luni, 10 iunie, ocazie cu care Denis Hrezdac se va prezenta din nou sub comanda lui Florin Maxim, la fel și Lucas Câmpan, în timp ce situația portarului Cristian Blaga este incertă, el participând în aceste zile la antrenamenetele clubului UTA.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Călin MNERIE 08 Jun. 2024, 19:41 Liga 2
Pe aceeași temă