Desființarea bate la ușă, la Recea. Clubul a pierdut procesul cu Ciprian Danciu și trebuie să plătească o sumă foarte mare. Președintele Florin Gherasim e sincer: ”Putem ajunge acolo”

Andrei PASCU 28 Jan. 2021, 16:41 Liga 2
Desființarea bate la ușă, la Recea. Clubul a pierdut procesul cu Ciprian Danciu și trebuie să plătească o sumă foarte mare. Președintele Florin Gherasim e sincer: ”Putem ajunge acolo”

O problemă foarte mare a apărut la Fotbal Comuna Recea în aceste zile. Când se părea că dificultățile cu banii și cele de ordin sportiv se vor rezolva, s-a ivit un context nefavorabil prin care clubul e nevoit să scoată din conturi 60.000 de euro.

Fostul antrenor Ciprian Danciu, cel care a promovat echipa în Liga 2 și a condus-o în primele patru etape din acest sezon, a câștigat litigiul cu maramureșenii.

Ciprian Danciu: ”Le-am propus să-mi dea o sumă mai mică, voiam să rămân în cadrul clubului” 

Danciu a reclamat la Federația Română de Fotbal modul în care clubul i-a reziliat contractul scadent în vara lui 2022. În urma judecării cazului, antrenorul a câștigat, astfel că Fotbal Comuna Recea este nevoită să îi plătească 60.000 de euro. Suma include și cheltuielile de judecată.

Danciu a povestit cum s-a întâmplat totul. A încercat să negocieze cu clubul, astfel încât toată lumea să fie mulțumită, dar în cele din urmă nu s-a ajuns la un numitor comun. Termenii în care s-a încheiat înțelegerea nu au fost pe placul său, astfel că a apelat la căile legale și a primit verdict favorabil.

”Părerea mea este că s-a făcut dreptate. Nu poți la infinit să-ți bați joc de cineva. Ai un contract, ai o răspundere și trebuie să o respecți. Eu am încercat să ajungem la un acord atunci când am fost dat afară, dar stăteam în fiecare zi pe la club și nu s-a ajuns la nicio concluzie. Atunci le-am propus să-mi dea o sumă mai mică, voiam să rămân în cadrul clubului.

Eu am ținut foarte mult la echipă, nu m-am pus niciodată pe mine pe primul plan. Până la urmă am decis să mă adresez instanțelor. N-am vrut să fac acest lucru, deoarece eu am promovat echipa în Liga 2 și nu doresc ca, din cauza mea, să ajungă în Liga 5, pentru că nu acesta este interesul meu. Sper ca cei de la ACSF Recea să rezolve această situație”, a declarat Ciprian Danciu, pentru AxaNews.

Fotbal Comuna Recea va face recurs. Dacă decizia nu se schimbă, riscă desființarea

Fotbal Comuna Recea va face însă recurs la decizie! Președintele Florin Ghearsim neagă că înțelegerea echipei cu Ciprian Danciu a fost reziliată, astfel că se așteaptă ca maramureșenii să primească aviz favorabil la rejudecare. În caz contrar, clubul riscă să se desființeze, după cum a afirmat conducătorul, pentru că suma este una importantă.

”Noi vom face recurs la această decizie. ACSF Recea nu i-a reziliat contractul lui Danciu, nu există o decizie scrisă în acest sens. Nu a mai venit la antrenamente după ce l-am adus pe Nae Constantin, care era director tehnic. Nu știu de ce FRF a luat de bune ceea ce au spus martorii pe care i-a prezentat Danciu. Noi am vrut să-i plătim atunci lui Danciu 10.000 de euro și i-am propus să rămână antrenor la o echipă de copii, pentru un salariu de 1.000 de euro pe lună, dar nu a acceptat.

Când a venit la noi, am vrut să stipulăm în contract că poate fi demis după patru înfrângeri consecutive, dar a spus că nu e cazul, că ne vom înțelegem amiabil dacă va fi cazul. 

Dacă vom pierde și recursul vom vedea ce vom face. Situația noastră financiară nu este roză. Dacă vom avea banii, vom plăti. Dacă nu, litigiul ăsta cu Danciu ar putea duce la desființarea echipei”, a declarat Florin Gherasim, președintele echipei Fotbal Comuna Recea.

Fotbal Comuna Recea a numit un nou antrenor și problemele cu banii păreau rezolvate 

Problemele la Fotbal Comuna Recea păreau că încep să se rezolve din toate punctele de vedere. În privința finanțării de la autoritățile locale, conducerea clubului a ajuns la un acord cu Consiliul Județean Maramureș, care și-a dat acordul să ajute echipa și în anul 2021.

În plus Fotbal Comuna Recea rezolvase și problema antrenorului. Chiar dacă în urmă cu câteva săptămâni conducerea afirma pentru Liga2.ro că sunt toate șansele ca pe banca tehnică să revină Nicolae Constantin, lucrurile nu s-au mai concretizat. Florin Fabian a fost în cele din urmă alesul. E fost jucător, 2006-2007, și antrenor, 2008-2010, la FC Baia Mare. Din 2012, Fabian a inițiat și s-a ocupat de Școala de Fotbal Primavera Satu Mare.

Lucrurile păreau că intră în normalitate, dar toată situația care se conturează în jurul procesului cu Ciprian Danciu poate duce clubul mult în spate, iar problemele să revină în prim-plan. După cum a declarat președintele Florin Gherasim, se riscă desființarea.

Foto: Paul Ursachi (Mediafax Foto) și Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-are-antrenor-florin-fabian-alesul-conducerii-pentru-salvarea-de-la-retrogradare-maramuresenii-negociaza-transferul-unui-atacant-important-si-au-primit-vesti-bune-din-partea-c-j-19166108

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jan. 2021, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă