Derby-ul etapei a 4-a a Ligii 2 are loc în Zăvoi! Liderul Șelimbăr primește vizita clasatei pe locul 3, SC Oțelul. ”Va fi un meci extrem de complicat!”

Ovidiu BOICA 24 Aug. 2022, 22:02 Liga 2
Derby-ul etapei a 4-a a Ligii 2 are loc în Zăvoi! Liderul Șelimbăr primește vizita clasatei pe locul 3, SC Oțelul. ”Va fi un meci extrem de complicat!”

Etapa a 4-a a Ligii 2 va fi deschisă de duelul dintre liderul la golaveraj CS Comunal Șelimbăr și ocupanta locului 3, nou-promovata SC Oțelul Galați.

Sibienii speră să aibă alături cât mai mulți suporteri la meciul de pe teren propriu, chiar dacă aceștia vor avea de străbătut circa 100 de kilometri până în localitatea în care se va desfășura întâlnirea, vineri după-masă, la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul Municipal.

CS Comunal Șelimbăr, lider pentru a doua etapă consecutivă în Liga 2, joacă vineri cu clasata pe locul 3, SC Oțelul.

După FC Brașov și Poli Timișoara, șelimbărenii vor primi, la Râmnicu Vâlcea, o nouă echipă cu un nume răsunător în fotbalul românesc. Oțelul a luat-o de la capăt, din Liga a 4-a, iar în vara această, după mai multe sezoane în care s-a zbătut în Liga 3, a promovat în Liga 2 sub comanda lui Dorinel Munteanu, fostul internațional deloc străin de Sibiu și împrejurimile lui, el jucând o vreme pentru legendara FC Inter la începutul anilor ’90.

Meciul dintre CS Comunal Șelimbări și formația din Galați inaugurează etapa a 4-a și este derby-ul ligii secunde din weekend, aflându-se față în față ocupantele locurilor 1, respectiv 3, ambele neînvinse, șelimbărenii cu maximum de puncte (9), cu două mai multe decât SC Oțelul.

Eugen Beza, antrenorul sibienilor, crede că va fi un meci ”extrem de complicat” pentru jucătorii săi. ”Va fi un meci extrem de complicat pentru că întâlnim o echipă în formă, așa cum suntem și noi. Oțelul este o echipă de luptă, o echipă construită pe caracteristicile lui Dorinel Munteanu”, a spus Beza, care nu crede că va fi o presiune în plus pe ”călăreții roșii” faptul că sunt pe primul loc: ”Am stat de vorbă (n.a. cu băieții), ne bucurăm de moment, vrem să-l prelungim, să profităm de forma pe care o avem și nu este niciun fel de presiune pentru că obiectivul echipei nu este primul loc. (…) Este o stare de entuziasm, dar în rândul nostru este un entuziasm ponderat pentru că au trecut doar 3 etape. Luăm fiecare meci în parte, încercăm să dăm sută la sută și vedem la final ce scoatem.”

Eugen Beza: ”Trebuie să rămânem cum am fost la cele trei meciuri”

Despre entuziasm vorbește Beza și când vine vorba de suporteri, dar spune că este dificil ca aceștia să facă deplasarea în număr mare la Râmnicu Vâlcea, având în vedere distanța dintre Șelimbăr și arena din Zăvoi.

”Referitor la suporteri, e complicat să le cerem aportul fizic, ținând cont că jucăm la Râmnicu Vâlcea. Le mulțumim pentru suport și, dacă există posibilitatea să ne susțină și fizic la Râmnicu Vâlcea, vă dați seama că ar fi extraordinar, pentru că e un moment în care echipa are nevoie de susținători”, a mai spus Beza.

Eugen Beza a adăugat că, pentru a obține toate cele trei puncte cu SC Oțelul, jucătorii săi trebuie să se comporte la fel ca în precedentele trei partide, toate câștigate.

”Trebuie să rămânem cum am fost la cele trei meciuri, în primul rând am câștigat prin atitudine, prin organizare. Nu trebuiesă facem alte lucruri speciale pentru că este un meci de campionat, un meci cu o echipă care este nou-promovată și nu cred că ar trebui să facem alte lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a concluzionat antrenorul echipei care nu are drept de promovare în prima ligă.

Robert Boboc: ”Vin cu un moral bun, dar cred că de noi depinde victoria”

Mijlocașul Robert Boboc e de părere că, dacă sibienii vor intra pe teren la fel ca în precedentele trei meciuri, vor obține alte trei puncte, în fața unei formații ai cărei jucători ”au un moral bun”.

”Va fi un meci dificil, cum au fost și primele din acest campionat. (n.a. Gălățenii) Vin cu un moral bun după ultima victorie pe care au obținut-o împotriva celor de la Unirea Constanța (n.a. 3-2), dar eu unul cred că totul va depinde de noi, cred că, dacă vom intra în teren la fel cum am intrat la celelalate meciuri, avem șanse foarte mari să câștigăm”, a spus Boboc.

Acesta a adăugat că forma bună și rezultatele pozitive ale Șelimbărului nu trebuie să surprindă: ”Nu știu dacă este neapărat un secret, ne-am pregătit foarte bine, avem încredere în strategia pe care ne-a prezentat-o staff-ul tehnic. Cred că suntem un grup unit și toate lucrurile acestea au dus la începutul acesta bun de campionat.”

Alexandru Ciocâlteu: ”Trebuie să fim mai arțăgoși”

Autorul unei ”duble” cu Poli Timișoara, în victoria cu 4-0, acum două săptămâni, Alexandru Ciocâlteu știe cum poate CS Comunal Șelimbăr obține toate cele trei puncte și cu SC Oțelul.

”Va fi un meci dificil, întâlnim o echipă arțăgoasă, m-am uitat la meciurile lor și noi trebuie să fim mai arțăgoși ca ei și să putem să aducem cele trei puncte acasă. Referitor la suporteri, sper să ne încurajeze, atât din tribune cât și de acasă, să fie alături de noi”, a spus Ciocâlteu.

Meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și SC Oțelul Galați se va disputa vineri, 26 august, de la ora 16:30, la Râmnicu Vâlcea.

Echipa sibiană este pe locul 1 în Liga 2, cu 9 puncte, devansând Unirea Slobozia, care are același punctaj, la golaveraj, 7-1 față de 6-1. Gălățenii sunt pe locul 3, cu 7 puncte și golaveraj 6-3, fiind mai bine clasați decât Gloria Buzău și Poli Iași, care au același punctaj, dar golaveraj mai slab.

Conferința de presă în care au vorbit Eugen Beza, Robert Boboc și Alexandru Ciocâlteu, înainte de CS Comunal Șelimbăr – SC Oțelul Galați:

https://www.youtube.com/watch?v=NlUkwml2nVM&feature=emb_title

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-facut-ce-a-promis-doi-jucatori-veniti-in-aceasta-vara-la-sc-otelul-dati-afara-le-multumim-si-le-uram-mult-succes-19242384

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-manole-la-primele-goluri-pentru-cs-comunal-selimbar-reusitele-sale-au-adus-victoria-contra-progresului-spartac-m-am-revansat-acum-19242045

Ovidiu BOICA 24 Aug. 2022, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă