Prima mutare la CS Tunari. Un mijlocaș de la U Craiova, împrumutat de ilfoveni

Andrei PASCU, Cosmin STAICU 04 Jan. 2024, 14:51 Liga 2
Prima mutare la CS Tunari. Un mijlocaș de la U Craiova, împrumutat de ilfoveni

CS Tunari începe să se întărească, după ce în primă fază, după ultima etapă din 2023 din Liga 2, a renunțat la 11 jucători. Clubul face ce a promis, anume că este în căutare de fotbaliști și printre ei se numără și câțiva din SuperLiga României.

CS Tunari a ajuns la un acord pentru împrumutul lui David Sala, mijlocaș central în vârstă de 19 ani, de la Universitatea Craiova.

Mijlocaș de la U Craiova la CS Tunari

Tânărul nu a jucat pentru olteni în prima parte a campionatului decât într-un meci, un minut în duelul cu Sepsi OSK din etapa a 9-a, din luna septembrie. Astfel, formația din Bănie a decis, conform informațiilor ProSport, să îl împrumute, iar cea mai bună variantă a fost considerată CS Tunari.

Președintele clubului din Tunari, Florin Vlădilă, a fost cel care a recunoscut discuțiile cu formațiile din eșalonul superior, probabil urmând să vină fotbaliști împrumutați în mare măsură, pe care echipele din SuperLiga României consideră că nu se poate baza pentru partea a doua a sezonului 2023/2024.

David Sala ajunge la CS Tunari

Printre ei se numără și David Sala, acesta poate fiind primul din cei aflați pe lista Tunariului, în funcție de discuțiile pe care le poartă conducerea cu alte echipe din primul eșalon. Până la finalul întrecerii cel puțin va rămâne mijlocașul sub comanda lui Ștefan Odoroabă, care poate ajuta la obiectivul stabilit, salvarea de la retrogradare.

Născut la Brașov, David Sala a făcut trecerea în Bănie în vara lui 2020, de la Colțea Brașov. A evoluat în primă fază la echipa secundă a Universității Craiova, iar ”promovarea” la echipa mare a avut loc în primele luni din 2023. Sezonul trecut a bifat minute în 6 partide din SuperLiga.

”Urmărim atent mai multe piste. Suntem în contact cu o serie de grupări de primă ligă pentru a vedea ce fotbaliști s-ar putea plia pe proiectul nostru. Pe de altă parte discutăm deja cu alți jucători capabili să ajute la îndeplinirea obiectivului rămânerii în Liga a 2-a. Vom avea, oricum, un lot mult mai echilibrat ca cel de până acum”, spunea președintele formației CS Tunari, Florin Vlădilă, despre strategia de transferuri din această iarnă, pentru partea a doua a sezonului de Liga 2.

  • Ilfovenii sunt în discuții, de exemplu, și cu Dinamo, pentru împrumutul lui Deniz Giafer, jucător de care sunt interesate și Unirea Dej și UTA.

CS Tunari se va pregăti la Cheile Grădiștei

Ilfovenii au programat cantonamentul de iarnă, la Cheile Grădiștei, care va debuta la 22 ianuarie. Formația lui Ștefan Odoroabă va disputa șase meciuri amicale, iar cinci adversari sunt cunoscuți. Va întâlni patru echipe din Liga 3, Progresul Fundulea, Agricola Borcea, Cetatea Turnu Măgurele și LPS HD Clinceni, dar și o adversară din Liga 2, Unirea Slobozia.

Apoi, până la finalul sezonului regular, CS Tunari va mai întâlni CSM Alexandria, în deplasare, CSC Șelimbăr, pe teren propriu, și Steaua, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-raducioiu-s-a-despartit-de-csc-selimbar-19296749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-sa-l-dea-pe-deniz-giafer-in-liga-2-19296745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-pop-pleaca-de-la-steaua-la-fc-hermannstadt-19296741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-renuntat-la-cantonamentul-montan-19296738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-va-faca-un-cantonament-in-turcia-si-va-juca-cinci-amicale-19296736

Andrei PASCU, Cosmin STAICU 04 Jan. 2024, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă