Delapidare la Dunărea Călărași! Fosta conducere a clubului e urmărită sub aspectul săvârșirii gravei infracțiuni

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 15:56 Liga 2

Fosta conducere a clubului Dunărea Călărași e urmărită sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, prevăzută de articolul 295, aliniatul 1, din Codul penal, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la solicitarea formulată de ziarul local Express de Călărași.

La finalul lunii februarie a acestui an, reprezentanți din cadrul IPJ Călărași, secția economică, au descins la sediul clubului de fotbal din Liga a 2-a Dunărea Călărași. Oamenii legii au ridicat mai multe documente din perioada 2014-2016 pentru a verifica cum s-au cheltuit sumele de bani din visteria echipei finanțate de Consiliul Local și cel Județean al Călărașiului.

Polițiștii s-au autosesizat în urma unor articole apărute în presa călărășeană, referitoare la nejustificarea unor sume de bani din cadrul clubului, materiale apărute după un control audit al Consiliului Județean și unul al celor de la Curtea de Conturi.

Fosta conducere a clubului de pe malul Borcei e vizată în acest caz. Fostul președinte, Constantin Ștefan, contabilul Ion Runcu, dar și alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate în cadrul clubului, ca Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu.

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, fosta conducerea a clubului din Călărași a demisionat, în locul acestora fiind adus ca președinte Bogdan Leu. „A fost, într-adevăr, un control. Sunt niște controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca președinte. Au fost patru-cinci persoane de la Ispectorat și au cerut niște documente. Le-am pus la dispoziție documentele și urmează să vedem ce urmează. Au citit articolele de presă din Călărași, despre niște probleme care s-au întâmplat înainte de venirea mea la club, și s-au autosesizat. Asta mi-au spus. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, de funcționarea sa. Din câte am înțeles, este un dosar penal deschis pentru persoane. Le-am pus la dispoziție documentele de achiziții din perioada 2014-2016, cu fișe, cu facturi, absolut tot. Bine, ei oricum știau ce caută”, spunea la acel moment, pentru Liga2.ro, președintele clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu. Leu, care săptămâna trecută și-a dat demisia din conducerea clubului după o ședință cu președintele CJ Călărași și președintele AJF Călărași, s-a răzgândit între timp și a revenit asupra deciziei sale.

Iată ce scrie în Codul penal la articolul 295 / Delapidarea (1) – „Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă