Flavius Stoican a transmis un mesaj ferm după 0-3 cu UTA. „E un joc de fotbal, nu cad elicoptere, nu mor oameni”

Octavian Vasilescu 12 Aug. 2019, 20:37 Campionat
Flavius Stoican a transmis un mesaj ferm după 0-3 cu UTA.**

Petrolul a pierdut cu 3-0 derby-ul cu UTA, după ce băieții lui Flavius Stoican au ratat ocazii uriașe în partida de luni, în încheierea etapei a 2-a a Ligii 2. Antrenorul echipei ploieștene le cere jucătorilor să fie mai lucizi în fața porții, deoarece Petrolul a ratat pe bandă rulantă în partida cu arădenii. Stoican nu dramatizează după acest eșec, considerat nemeritat, mai ales la acest scor, și spune că dramele sunt altele, nu un joc de fotbal. Totodată, vorbește despre presiune artificială.

Stoican a avut un discurs în stilul său caracteristic, după 0-3 cu UTA. „Este un rezultat care nu este conform cu realitatea. Fotbalul a fost nedrept astăzi. Am controlat jocul, am primit un penalty în prima repriză, dintr-o fază care nu anunța nimic, dintr-un aut de la margine, dar ăsta este fotbalul. Ne-am creat situații, am încercat, am văzut determinare la jucători. Îmi doresc mai multă luciditate în fața porții, chiar dacă este cald, chiar dacă este și o oarecare presiune. Dacă suntem fotbaliști, jucăm. Presiunea este artificială, ne-o creăm noi, singuri. Treaba este ca atunci când intrăm pe teren trebune să ne punem în valoare calitățile. Sunt jucători pe care eu i-am ales, în care am încredere și trebuie să le arate fotbal oamenilor care vin la stadion. Până la urmă este un joc, un sport. Astăzi am fost echipa care am controlat jocul, dar vreau mult mai mult, mult mai multă luciditate în fața porții. Ne-am fost situații în fața porții, plus șuturi pe acolo. UTA s-a apărat, într-adevăr, și-a atins scopul, dar fotbalul, până la urmă, nu se rezumă doar la un meci. Roata se întoarce. Echipa care va fi așezată – noi, probabil, suntem încercați la momentul acesta, ca să vedem și cum ne descurcăm în situații dificile. Era prea frumos ca lucrurile să meargă roz, câștigam, mergeam pe aceeași linie. Să vedem cum e când ne merge greu. Vreau mai mult risc din partea jucătorilor în ultimii 20 de metri. Trebuie să-și asume. Eu am încredere în ei. De asta sunt jucătorii aici, un Alex Munteanu, un Ștefănescu. Aveam senzația de pe margine, astăzi, că indiferent ce facem, mingea nu vrea să intre în poartă. Fotbalul, până la urmă, o să te răsplătește dacă, în momentele dificile și alea bune, ești așezat.

Portarul lor a prins o zi de grație, pentru că noi, în momentele respective, nu am fost lucizi. Dacă eram liniștiți, indiferent cine era în poartă, puteam să marcăm goluri. Dar îl felicit pe Iacob, un portar care, astăzi, și-a simțit prezența pe teren, chiar a fost îngerul lor păzitor. Poate și noi o să jucăm mult mai slab și o să câștigăm. În general, poate și eu am o parte de vină, pentru că le-am spus că, dacă o să jucăm bine, fotbalul o să te răsplătescă. Azi, fotbalul nu ne-a răsplătit.

Căldura este un factor important, ați văzut că au fost foarte multe fragmentări, opriri din partea oaspeților, cârcei, intra doctorul, arbitrul oprea jocul… Și înfrânează un pic spectacolul. Până la urmă, asta este ideea, oamenii de asta vin la stadion, să vadă spectacol. Una peste alta, este un joc de la care trebuie să învățăm, să fim mult mai dinamici pe teren, să fim oameni care arătăm că știm fotbal. Să fie jucători care să-și pună calitățile în valoare, să nu fie timorați, robotizați, indiferent de echipa pe care o întâlnim.

Până la urmă, noi trebuia să fim atenți la situațiile pe care le-am avut, pentru că am fost echipa care am controlat jocul. Nu se va mai întâmpla lucruri dintr-astea, să domini un adversar și apoi să pierzi. Sau sunt foarte rare jocurile astea. Nu poate să fie pe termen foarte lung. Dacă noi jucăm așa, nu avem cum să nu câștigăm. Important este ca, în momentele astea, să trecem peste o situație, care nu este. Este un fotbal, un sport, un joc. Presiunea asta poate e pusă articial. Nu se întâmplă nimic. A murit, Dumnezeu să-l ierte, Florin Halagian. Astea-s probleme, că mor oameni, cad elicoptere, sunt infractori care omoară. Astea sunt probleme. În rest, este un joc de fotbal, jucăm, vreau să văd mult mai multă determinare și entuziasm”, a spus Flavius Stoican, la microfonul Digi Sport.

Cu 6 puncte și 6-0 golaveraj, UTA se menține pe primul loc în Liga 2 și după etapa a 2-a, în schimb ce Petrolul cade pe locul 15, cu 3 puncte, și începe meciurile de pe teren propriu cu o înfrângere.

Etapa următoare, Petrolul joacă duminică, de la ora 15:30, la Dunărea Călărași, iar UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu FK Csikszereda.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Octavian Vasilescu 12 Aug. 2019, 20:37 Campionat
Pe aceeași temă