Dunărea a bifat încă două transferuri, iar luni e pe cale să îl facă pe al treilea. „Sper să se integreze rapid și să aibă evoluții foarte bune”

Dunărea Călărași a mai bifat două transferuri în această vară, ajungând astfel la trei achiziții din totalul de șase pe care și le dorește președintele clubului, Bogdan Leu. După atacantul Gelu Velici (25 de ani), echipa din Liga 2 a bătut palma cu încă doi jucători ofensivi, Andrei Pușcașu (27 de ani – foto mic 1) și Valentin Buhăcianu (23 de ani – foto principal). Următorul transfer ar putea fi Silviu Pană (foto mic 2) de la Olimpia Satu Mare.

Cei doi atacanți despre care Liga2.ro a scris zilele trecute au fost anunțați oficial la Dunărea. Pușcașu tocmai și-a reziliat contractul cu Dacia Unirea Brăila, echipă pentru care a jucat în ultimele trei sezoane și care în campionatul recent încheiat a evoluat în 28 de meciuri și a înscris 7 goluri. Conducerile celor două cluburi s-au războit în declarații săptămâna trecută, după ce s-a aflat că jucătorul ce își încheia contractul cu Brăila a discutat cu șeful Dunării.

În schimb, Buhăcianu, fost jucător la Bucovina Pojorâta, era golgheterul echipei Atletico Vaslui, în turul sezonului de Liga 3 recent încheiat, cu 15 reușite, atunci când s-a decis să plece în afara țării, în Italia, la muncă. 

„Cei doi, Buhăcianu și Pușcașu, au semnat cu Dunărea contracte valabile pentru 2 ani. Sper să se integreze rapid și să aibă evoluții foarte bune la Călărași. Le urez bun venit și mult succes la Dunărea!”, a declarat președintele Bogdan Leu pentru site-ul oficial al Dunării.

Luni primesc răspuns de la Pană și Lungu

Luni ar putea fi clarificată și situația transferului lui Silviu Pană de la Olimpia Satu Mare. Mijlocașul bucureștean de 25 de ani devine liber de contract și a purtat discuții cu președintele Dunării chiar din timpul campionatului. „Ne-a spus că sâmbătă seară va veni la Călărași, iar luni vom semna contractul. Sper să finalizăm și acest transfer”, a precizat Leu.

Pană a jucat în 25 de meciuri pentru Olimpia și a înscris 8 goluri.

În plus, tot la începutul săptămânii, călărășenii așteaptă un răspuns și din partea portarului Cezar Lungu, de prelungire a contractului. „Luni vom primi un răspuns final din partea lui Cezar. El, în acest moment, negociază cu o echipă din prima ligă. Avem nevoie de el și sper să continue la Călărași”, a mai spus președintele Dunării, care a mai dezvăluit că în această săptămână, celălalt portar, Gabriel Popa, și-a prelungit pentru alți doi ani contractul cu echipa din Călărași.

Altfel, Dunărea, care pe 26 iunie are programată reunirea, s-a despărțit după încheierea campionatului de jucătorii: M. Ștefan, Țîră, Al. Avram, Modra, Cincă, Ciocâlteu, Licu și Ibrian, însă pe acesta din urmă îl doresc din nou împrumut de la Unirea Slobozia.

Pe aceeași temă