Iese soarele în curtea Daciei Unirea! Primarul Brăilei a anunțat că a primit undă verde de la București să acorde finanțare sportului

Marius ANGHEL 11 Jul. 2017, 14:48 Campionat

Blocată din punct de vedere financiar, Dacia Unirea Brăila ar putea beneficia în curând de bani din partea autorităților locale.

Luni seară, primarul Brăilei, Marian Dragomir, a participat la o conferință de presă susținută de echipa de handbal feminin Dunărea Brăila, acolo unde a explicat că instituția pe care o conduce va aloca finanțare tuturor disciplinele sportive, inclusiv fotbal, din oraș după ce a primit un răspuns favorabil din partea Curții de Conturi București. Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, speră ca răspunsul primit de primărie să îi permită și entității conduse de el să aloce bani pentru sport.

Primăria Brăila a făcut contestație în urma verdictului primit după controlul Curții de Conturi Brăila, care anunțase că finanțarea sportului a fost făcută ilegal, și a fost înștiințată că în noul sezon va putea finanța sportul de performanță.

„Pentru noi, Primăria Municipiului Brăila, astăzi este o zi deosebită. Și nu mă aflu aici doar pentru un nou început, care să fie cu rezultate și mai bune, ci și pentru că am primit astăzi răspunsul de la Curtea de Conturi București. Este un răspuns favorabil nouă și putem să spunem că după o perioadă de incertitudine, s-a dovedit că toate acele lucruri pe care cei de la Curtea de Conturi din Brăila le-au spus despre finanțarea sportului nu au fost adevărate. Se dovedește cu această ocazie că Primăria a fost, este și va fi în continuare un susținător al sportului brăilean, din punct de vedere financiar. Că toate plățile au fost legale”, a afirmat Dragomir, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei.

În bugetul pentru acest an sunt alocate sumele pentru cluburile sportive, astfel că banii doar trebuie distribuiți.

Președintele Consiliului Județean speră să nu ajungă să contestații la București

Și președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, speră ca instituția pe care o conduce să primească un răspuns asemănător cu cel dat primăriei.

„Sperăm să țină cont de acest răspuns primit de primărie, conducerea Camerei de Conturi a județului Brăila. Să nu mai ajungem la București ca timpul să fie atât de îndelungat. Sumele alocate pentru sportul de performanță, inclusiv pentru handbal sunt în bugetul CJ, încă 12,5 miliarde lei vechi. Așteptăm cu nerăbdare să se încheie raportul, efectiv, pentru că putem să facem și contestație, și în funcție de răspunsul dânșilor vom merge mai departe. Ceea ce e îmbucurător pentru noi este că situația nu mai e atât de dramatică. Dacă Primăria nu primea un răspuns favorabil, atunci viitorul acestei echipe era cu semnul întrebării”, a afirmat Chiriac pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Consiliul Județean Brăila are conturile blocate la capitolul sport și este forțat de Curtea de Conturi Brăila să recupereze banii deja alocați începând de anul trecut. Decizia vine în urma unui control recent al Curții de Conturi, în urma căruia i s-au imputat sumele acordate către disciplinele sportive prin contribuții, pe perioada 2016 – 2017.

Conducătorii Daciei Unirea sunt încântați de vestea dată de primar

Oficialii clubului Dacia Unirea au reacționar la rândul lor pe pagina de facebook a clubului și sunt încrezători că situația finanțării de la bugetul local va fi deblocată.

„Se pare că, după o lungă perioadă de incertitudini, iese soarele și pe strada noastră! Brăila va respira în continuare fotbal! Sperăm să onorăm cum se cuvine încrederea care ni se acordă și să readucem la Brăila fotbalul de calitate, cu goluri multe și tribune pline de suporteri înfocați!”, e mesajul conducătorilor echipei de fotbal brăilene din Liga 2.

Marius ANGHEL 11 Jul. 2017, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă