Valentin Suciu, strigăt de disperare la adresa arbitrajului, după ce Csikszeredei i s-a anulat un gol pe final de joc cu Viitorul Pandurii. ”Își iau baremul, merg acasă. Mergem și noi acasă, cu coada între picioare. VAR-ul a intrat! Se vede că avem VAR! Dar nu-l vedem nicăieri”

Răzvan STÎNGĂ 22 Mar. 2021, 22:24 Liga 2

Meciul dintre Viitorul Pandurii și FK Csikszereda, scor 0-0, din etapa a 20-a a Ligii 2, a fost marcat de un episod care a avut loc pe final, în minutul 86.

Oaspeții au marcat prin David Bor, în urma unei lovituri libere din partea dreaptă executată de Jebari, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside, la câteva secunde după ce centralul Horia Mladinovici a validat reușita și apoi a asultat de asistentul Florin Păunescu.

Valentin Suciu, supărat pe arbitraj: ”Explicație? Păi, nu a putut să ne dea. Așa a văzut dânsul” 

Părerile de rău cu privire la anularea reușitei au fost continuate de antrenorul Valentin Suciu, care a vorbit, în mare parte, la interviuri, despre acest subiect. A precizat chiar că la finalul celor 90 de minute că a mers la arbitrul central Horia Mladinovici pentru a afla motivul pentru care Florin Păunescu a ridicat fanionul.

E important de precizat că decizia a venit la câteva secunde după ce Bor a trimis balonul în poartă și jucătorii s-au bucurat. În plus, Mladinovici indicase centrul terenului inițial, până la semnalizarea târzie a tușierului pentru offside. Asistentul a considerat că un jucător al Csikszeredei a deviat balonul de la prima bară spre cea de-a doua, acolo de unde s-a înscris. Numai că reluările TV nu arată nicio deviere, astfel că golul a fost perfect valabil.

”Ce pot să spun? Nu am cuvinte, sincer, nu am cuvinte. Băieții au muncit un an întreg, dar și astăzi. Știam că Viitorul e o echipă care joacă, dar și noi. Am încercat să jucăm, dar de arbitraj nu am ce să spun. Își iau baremul, merg acasă, și noi mergem acasă cu coada între picioare.

(N.r. – Ce explicație a primit de la arbitru) Explicație? Păi, nu a putut să ne dea. Așa a văzut dânsul. Altceva nu pot să… Offside, dar culmea că decizia s-a luat după cinci, șase, șapte secunde, pentru că s-a validat golul și după s-a anulat. VAR-ul a intrat! Se vede că avem VAR! Dar nu-l vedem nicăieri. Asta este acum. Una peste alta, sunt dezamăgit, dar mergem mai departe. Ne jucăm șansa până la sfârșit. Speranța moare ultima (n.r. – referitor la calificarea în play-off, mai ales că îl ultima etapă întâlnesc CSM Slatina, una dintre ultimele clasate). Au fost surprize și până acum, de ce să nu fim și noi o surpriză și să fim acolo? Chiar și cu 32 de puncte.

Știam că Viitorul e o echipă de calitate, care pasează foarte mult și am încercat și noi să facem posesie în unele momente. Astăzi atât am putut, dar, normal, ei au jucat acasă și își doreau și ei victoria. Dar, asta este”, a declarat Valentin Suciu la DigiSport.

Viitorul Pandurii trebuia să primească penalty la 0-0, FK Csikszereda a avut gol valabil în minutul 86

Trebuie spus însă și faptul că Viitorul Pandurii trebuia să primească penalty în minutul 57, la scorul de 0-0. Dragu a picat în careu după ce a fost călcat pe gleznă de Bor, însă arbitrul a arătat simulare și cartonaș galben, eronat.

O fază controversată, însă judecată corect de arbitru s-a petrecut și în minutul 81, când Lixandru a intervenit salvator în careu asupra lui Schieb și a salvat, după ce a lovit mingea și apoi l-a luat pe sus pe atacant, iar arbitrul a dat corner, nu penalty.

În minutul 90+4, Lixandru l-a tras pe Pinter din spate în fața careului, iar ciucanul a picat în careu. Arbitrul a arătat cartonașul roșu și lovitură liberă, nu penalty, decizia fiind una corectă, după reluările tv. Și această fază a fost îndelung contestată de harghiteni, fiindcă voiau penalty.

FK Csikszereda e pe locul 9 și încă speră la play-off

FK Csikszereda a ajuns la 29 de puncte în 18 meciuri, după egalul de la Târgu Jiu. Acum, e pe locul 9 în clasament, la numai un punct de locul 6, Metaloglobus.

În cazul unui succes, ciucanii ar fi urcat până pe locul 3. Viitorul Pandurii e prima în Liga 2, la egalitate de puncte cu ASU Poli, pe care o devansează la goluri marcate, fiindcă golaverajul este asemănător. Poate fi însă devansată de U Craiova 1948 SA, care în acest moment are 31 de puncte și care joacă marți cu Farul, în etapa a 20-a.

FK Csikszereda va încheia sezonul regular cu un meci pe teren propriu, teoretic facil. Va primi vizita unei echipe aflată într-o formă foarte slabă, CSM Slatina. De partea cealaltă, Viitorul Pandurii va termina prima parte a campionatului cu un meci pe terenul Dunării Călărași.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Răzvan STÎNGĂ 22 Mar. 2021, 22:24 Liga 2
Pe aceeași temă