Cine este Unirea Constanța, echipa care îi ia locul Farului în Liga 2! Cum se descrie clubul, unde va juca acasă, publicul țintă și sigla pe care jucătorii o vor purta pe piept

Marius ANGHEL 19 Jul. 2021, 13:57 Liga 2
Cine este Unirea Constanța, echipa care îi ia locul Farului în Liga 2! Cum se descrie clubul, unde va juca acasă, publicul țintă și sigla pe care jucătorii o vor purta pe piept

În locul Farului, în noul sezon de Liga 2, va evolua Unirea Constanța, nu FC Marina, așa cum anunțase inițial Ciprian Marica, fostul principal acționar al clubului de la malul mării, care și-a luat brandul FC Farul Constanța și s-a asociat în Liga 1 cu Viitorul Constanța, luând numele de F.C.V. Farul Constanța S.A..

Unirea Constanța e în cantonament la Poiana Brașov și a disputat două meciuri amicale

Despre echipa Unirea Constanța, noua denumire a SSC Farul Constanța, societatea înființată din Liga a 4-a de suporterii Farului și preluată după promovarea în Liga 2 de Ciprian Marica, căreia i-a cedat brandul FC Farul obținut în urma unei licitații publice, informațiile actuale sunt extrem de puține.

Se știe că președinte îl va avea pe Altay Nuredin, nepotul unui om de afaceri controversat din Constanţa, Beinur Nuredin, poreclit şi ”Spaima Litoralului”, cel care va și asigura susținerea financiară a clubului, antrenor a fost numit Ianis Zicu, iar în lot se află mai mulți jucători care în sezonul trecut s-au aflat sub comanda lui Zicu la Farul.

În această perioadă, până la finalul săptămânii actuale, ”noua echipă” este prezentă într-un stagiu de pregătire la Poiana Brașov, iar până acum a disputat două meciuri amicale, ambele desfășurate săptămâna trecută. Pe primul l-a cedat cu 0-2 cu Unirea Slobozia, iar pe al doilea l-a câștigat cu 4-0 cu trupa de liga a patra Olimpic Zărnești.

Potrivit Ziua de Constanța, Unirea a început amicalul cu trupa din Zărnești în următoarea formulă: Grecu – Băjan, Leca, Ursu, Carabela – Cioinac, Cărăruş – Grigore, Pereny, Damaşcan – C. Zamfir.

Echipa vrea să aibă ca public ”zona de sud a litoralului constănțean” și are siglă cu delfinii care au fost și pe logo-ul Callatisului

Se mai știe că echipa își va disputa meciurile de pe teren propriu, pentru început, pe stadionul din Techirghiol, acolo unde a jucat și SSC Farul în Liga 4, urmând ca în viitor să se mute la Mangalia, unde baza sportivă este impracticabilă în acest moment.

Până la startul noului sezon de Liga 2, programat în ultima zi a lunii iulie, au mai rămas mai puțin de două săptămâni, astfel că Unirea Constanța trebuie să se pregătească într-un timp scurt pentru a lua startul în campionat.

Tot în privința organizării, de astăzi, 19 iulie, echipa Unirea Constanța a făcut primii pași în a oferi informații despre ea iubitorilor de fotbal. Și-a făcut pagină de Facebook prin care promite că va furniza informații de tot felul despre activitatea sa.

În descriere, Unirea Constanța spune că este o echipă nouă a județului Constanța care vrea să facă performanță și să aducă la stadion locuitorii din zona de sud a litoralului. Totodată, clubul și-a făcut dezvăluit și sigla sub care va evolua. Este una ușor asemănătoare, privind cei doi delfini pe care îi are în centru, cu cea pe care a avut-o în trecut clubul de ligă secundă Callatis Mangalia, deținut tot de familia Nuredin.

”Suntem Fotbal Club Unirea Constanța! Un club care evoluează în Liga a 2-a! O echipă nouă a JUDEȚULUI CONSTANȚA care vrea să facă performanță și să aducă din nou la stadion locuitorii din ZONA DE SUD A LITORALULUI CONSTĂNȚEAN, care nu au mai avut de foarte mulți ani o echipă în a doua ligă a fotbalului românesc!
Ne propunem să facem PERFORMANȚĂ la cel mai înalt nivel și să reprezentăm cu mândrie din punct de vedere sportiv județul Constanța! Obiectivul nostru este să ne bucurăm de fotbal ÎMPREUNĂ!
Hai UNIREA!”, sună prezentarea clubului Unirea Constanța.

Tot la Unirea Constanța vor fi și doi membri ai staffului fostului Farul. Daniel Florea va fi antrenor secund al lui Ianis Zicu, iar director sportiv este George Galamaz.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-anunt-despre-locul-farului-in-liga-2-in-liga-a-doua-va-activa-din-noul-sezon-fotbal-club-marina-totul-sta-la-decizia-frf-dupa-ce-planurile-fostului-international-a-19191148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ianis-zicu-vorbeste-despre-posibilitatea-de-a-prelua-ca-antrenor-echipa-fc-marina-cea-despre-care-ciprian-marica-spunea-ca-i-va-lua-locul-farului-in-liga-2-19191437

Marius ANGHEL 19 Jul. 2021, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă