Ionuț Coadă i-a dat speranțe Politehnicii la o calificare în sferturile Cupei României: ”Experiența și-a spus cuvântul.” Ionuț Cioinac, deranjat de terenul înghețat: ”Minge lungă și ce-o fi acolo, în față”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2021, 21:41 Cupa

ASU Poli Timișoara a sperat într-o calificare în sferturile Cupei României și a fost aproape de acest lucru după ce a condus din minutul 27 până în 59. La 1-0 a avut încă o mare situație de gol, însă n-a fructificat-o, iar Astra a întors rezultatul și s-a impus cu 2-1 pe ”Dan Păltinișanu”.

Ionuț Coadă a deschis scorul pentru timișoreni în minutul 27, după o respingere greșită a portarului Lazar, Silviu Balaure, intrat la pauză, a egalat în minutul 59 după ce a înscris cu capul din 6 metri, de lângă Mera, și tot jucătorul crescut de ACS Poli a centrat la faza în care Mattia Montini (81) a trimis în poartă din apropiere, după ce inițial italianul a expediat mingea în bară.

Ionuț Coadă, un gol și o ratare mare pentru ASU Poli în meciul cu Astra: ”Primul lucru care s-a văzut a fost că ei au mai multe meciuri jucate în acest an”

Pe lângă golul marcat, Ionuț Coadă (23 de ani) a mai avut o mare ocazie de gol la 2-1 pentru Astra, când din 7 metri a trimis mingea pe lângă poartă. Poate nu s-ar fi ajuns în această situație dacă Ivanovici (50) nu ar fi ratat la 1-0 golul desprinderii Politehnicii din postura de singur cu Lazar.

Mijlocașul timișorenilor a analizat meciul cu Astra, spune că a resimțit diferența de forțe de o ligă dintre echipe, dar a spus și faptul că oaspeții au fost avantajați de arbitrajul lui Florin Marcu (Oradea).

”Au fost două reprize total diametral opuse. Experiența, din punctul meu de vedere, și-a spus cuvântul. Am întâlnit o echipă din Liga 1. Chiar dacă am jucat acasă, cred că ei au fost puțin avantajați din punct de vedere al arbitrajului. Clar, primul lucru care s-a văzut a fost că ei au mai multe meciuri jucate în acest an. Noi am avut doar meciuri amicale și acesta a fost primul meci oficial din 2021”, a spus Ionuț Coadă la microfonul DigiSport.

Pentru ASU Poli rămâne acum doar lupta pentru promovarea în Liga 1, iar Coadă a vorbit despre primul adversar pe care echipa sa îl va întâlni în campionat în acest an, SCM Gloria Buzău. Trupa lui Ilie Stan a fost aproape de retragere în această iarnă, însă s-a răzgândit după o zi. ”A fost o situație la care nu ne-am așteptat. Prima dată și-au depus actele, cum că s-ar retrage, apoi au revenit asupra deciziei. O să vină aici și noi trebuie să câștigăm. Obiectivul nostru acum este accederea în play-off, rămânem concentrați doar pe campionat”, a mai declarat fotbalistul lui Dan Alexa, utilizat în 13 meciuri în acest sezon în care echipa sa a disputat 14 jocuri.

Ionuț Coadă a mai înscris într-un meci oficial pentru ASU Poli în sezonul 2018/2019 de Liga 2, când marca decisiv în victoria cu 1-0 cu Farul.

Ionuț Cioinac: ”Ne-am apucat de fotbal, jucăm în orice condiții și mergem înainte”

Ionuț Cioinac a debutat pentru ASU Poli cu ocazia acestui meci. A fost introdus pe teren în minutul 70, la 1-1, în locul lui Mircea Axente, iar la două minute distanță, la prima fază a primit cartonaș galben după un atac tare asupra lui Balaure. În rest, nu s-a remarcat și nu a adus un plus echipei sale, care avea să mai primească un gol.

Ușor distrat la flash-interviu, Cioinac a vorbit despre terenul afectat de ninsoarea căzută astăzi peste Timișoara, cât și de frigul de la ora jocului.

”A fost un meci frumos. Din păcate, a fost destul de frig, în primul rând, terenul puțin înghețat, dar, ce să facem, astea sunt condițiile, trebuie să ne descurcăm în orice condiții. Mergem înainte, nu avem ce să facem. Nu poți să joci pe un astfel de teren. Minge lungă și ce-o fi acolo, în față. N-ai ce să faci… Încercă să dai o pasă, se oprește mingea, ți-o ia adversarul și-ți dă gol. N-ai ce să joci pe terenuri dintr-astea, dar asta e. Ne-am apucat de fotbal, jucăm în orice condiții și mergem înainte”, a spus Cionac la microfonul DigiSport.

Dorit în această iarnă de Flavius Stoican la Viitorul Pandurii, a doua clasată din Liga 2, Cioinac a ajuns în cele din urmă la ASU Poli, cu care se va lupta tot pentru play-off. ”M-a sunat Dan Alexa, mi-a spus că are nevoie de mine, că are un obiectiv pe care vrea să-l îndeplinească și vrea să contribui la obiectivul lui. În secunda 2 am zis da și am venit aici. Sincer să fiu, îmi doresc foarte mult să reușim lucruri frumoase. În primul rând, vreau să intrăm în primele șase și după să terminăm în primele două locuri”, a spus mijlocașul care în prima parte a sezonului a prins 10 meciuri și un gol pentru Turris Oltul, echipă care s-a desființat în această iarnă.

ASU Poli joacă în deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2021. Timișorenii întâlnesc pe teren propriu, tot pe ”Dan Păltinișanu”, joi, 18 februarie, de la ora 15:00, pe SCM Gloria Buzău. Alb-violeții sunt pe locul 5, cu 24 de puncte, iar buzoienii sunt pe 10, cu 21 de puncte.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-asu-poli-astra-se-joaca-de-la-ora-1745-timisorenii-vor-sa-produca-si-ei-surpriza-si-sa-treaca-in-sferturi-19169165

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mos-gerila-a-tinut-cu-astra-pe-un-ger-naprasnic-echipa-lui-eugen-neagoe-a-eliminat-asu-poli-din-cupa-romaniei-19169243

Marius ANGHEL 11 Feb. 2021, 21:41 Cupa
Pe aceeași temă