VIDEO | ProRapid, imagini dezolante cu fosta ”casă” a Rapidului! Baza sportivă, altădată cea mai modernă din București, a fost lăsată în paragină

02 Jun. 2020, 21:16 Liga 2
VIDEO | ProRapid, imagini dezolante cu fosta ”casă” a Rapidului! Baza sportivă, altădată cea mai modernă din București, a fost lăsată în paragină

ProRapid, o bază sportivă cum nu multe cluburi din România beneficiau atunci când era funcțională, locul unde Rapid s-a considerat acasă mulți ani, unde a pregătit parcursul EuroFantastic, a ajuns în paragină, iar imaginele surprinse la fața locului de administratorul paginii de Facebook VISINIU.ro șochează în special suporterii echipei giuleștene.

”Pro Rapid. O alăturare de cuvinte care înseamnă enorm în istoria Rapidului. De când a fost ridicată la inițiativa lui Mircea Lucescu, locația a devenit polul civilizației românești în materie de bază sportivă. Nimic de așa amploare nu a mai existat și nu va mai exista în România. Din păcate acum, arată starea de degradare fără precedent în care baza Pro Rapid a ajuns în 2020”, a scris VISINIU.ro.

Închisă în urmă cu patru ani, când Rapid a intrat în faliment, ProRapid a ajuns în propietatea Statului, iar acum se degradează pe zi ce trece, buruienile acaparând-o. Imaginile de la ProRapid te fac să plângi:

Cu puțin timp în urmă, ProRapid a fost la un pas de dispariție. Tribunalul București a suspendat însă avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal, care ar fi permis ca în locul fostei baze a Rapidului să fie ridicat un complex de clădiri de birouri sau un mall.

Dan Tudorache: ”Ministerul Sportului am înțeles că este interesat în momentul de față să pună mâna pe acea bază”

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, prezent la o acțiune de 1 iunie, susține că ProRapid ar putea ajunge la Ministerul Tineretului și Sportului, să fie readusă la viață, iar Rapid să o poată utiliza din nou.

”Baza ProRapid ține de Ministerul Finanțelor. Eu tot am speram să o iau la primăria Capitalei, nu am reușit. Ea va rămâne în continuare la Stat. Ministerul Sportului am înțeles că este interesat în momentul de față să pună mâna pe acea bază. Cu siguranță, Ministerul Sportului, dacă va ajunge să o administreze, va rămâne bază sportivă. Deci cei care au vehiculat tot felul de bazaconii erau în campanie electorală și atât”, a spus Dan Tudorache pentru ProSport.

Rapid se pregătește în această perioadă fie la baza Regie, fie la Coresi.

 

02 Jun. 2020, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă