Daniel Paraschiv e convins că la FC Hermannstadt este un mediu în care orice fotbalist poate să progreseze: ”Sunt foarte mulți fotbaliști ofensivi cu mare calitate. Trebuie să mă pregătesc și mai bine, să devin golgheter”

Ovidiu BOICA 20 Jan. 2022, 10:31 Liga 2
Daniel Paraschiv e convins că la FC Hermannstadt este un mediu în care orice fotbalist poate să progreseze: ”Sunt foarte mulți fotbaliști ofensivi cu mare calitate. Trebuie să mă pregătesc și mai bine, să devin golgheter”

Pentru vârful de atac Daniel Paraschiv (22 de ani), ajuns sub formă de împrumut de la CFR Cluj, după o primă parte a sezonului nereușită la FC Voluntari, la echipa sibiană FC Hermannstadt este ”un mediu propice pentru jucătorii tineri”. Asta susține fotbalistul originar din Brașov, într-un interviu acordat noului său club.

”Deja consider că m-am adaptat destul de bine, îmi place echipa, îmi place orașul și cred că vom face o treabă bună împreună în acest retur de campionat și, cine știe, poate și în viitor”, a susținut atacantul care în Liga 2 a mai jucat pentru Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar în Liga 1 a prins zece apariții la FC Voluntari.

”Nu vreau să creez speranțe false, pentru că, până la urmă, nu depinde doar de mine, însă cu siguranță este un mediu în care orice fotbalist, nu doar unul tânăr, poate să progeseze, poate să evolueze pentru că sunt condiții foarte bune la Sibiu, e o echipă foarte bună și, cu siguranță dacă se va promova, e un mediu propice mai ales pentru jucătorii tineri”, a mai spus tânărul atacant, întrebat dacă ia în calcul să rămână și la anul la FC Hermannstadt, în condițiile în care echipa ar promova în Liga 1.

Daniel Paraschiv: ”Obiectivul meu, pentru acest sezon, este clar promovarea”

Daniel Paraschiv își dorește să fie sănătos și să înscrie cât mai multe goluri în noul an și crede că faptul că a fost principalul marcator în Liga 2 în dreptul jucătorului U21, în ediția precedentă de campionat, nu este o garanție că va reuși același lucru și acum, cu FC Hermannstadt.

”Obiectivul meu, pentru acest sezon, este clar promovarea. În primul rând, să fiu sănătos și apoi să ajut echipa prin performanțele mele. Nu m-am gândit la un număr exact (n.a. – de goluri), dar m-am gândit să fructific majoritatea ocaziilor pe care o să mi le creez, pentru că, la ce echipă avem, cu siguranță o să ne creem destul de multe ocazii. (…) Nu neapărat (n.a. – este un avantaj că am fost golgeterul Ligii 2 în sezonul trecut), pentru că nu joacă trecutul, nu joacă ce am făcut eu anul trecut, trebuie să mă pregătesc și mai bine, să devin golgheter, iar dacă anul trecut am dat 13 sau 14 goluri, anul acesta trebuie să dau 15 și tot așa. Consideră că fiecare an competițional începe de la zero, nu joacă trecutul, cum am mai zis”, a mai spus Paraschiv.

Impresionat că va fi coechipier cu Hora, Năstăsie sau Buhăcianu

Deși este la echipă doar de câteva zile, Daniel Paraschiv spune că se înțelege bine cu noii săi colegi: ”Sunt foarte mulți fotbaliști ofensivi cu mare calitate, cel puțin până acum nu i-am remarcat pe toți, fiecare a demonstrat ceva în carieră și chiar și la antrenamentele astea, câte au fost.”

”Cu Vali Buhăcianu, cu Ioan Hora, chiar Ionuț Năstăsie, sunt niște fotbaliști valoroși. Am jucat împotriva lor și chiar mă bucur că am ocazia să lucrez cu astfel de fotbaliști”, a mai spus Paraschiv, întrebat cu care dintre noii săi colegi din ofensivă are ”chimie” la FC Hermannstadt.

Daniel Paraschiv a vorbit și despre relația pe care a avut-o în prima parte a sezonului, la FC Voluntari, cu Adam Nemec. Întrebat ce anume a avut de învățat de la internaționalul slovac, Paraschiv a declarat: În primul rând poziționarea. Adam (n.a. – Nemec) este într-adevăr un vârf foarte bun, a demonstrat multe în campionatul nostru și nu cred că vă pot spune mai multe, pentru că altfel n-ar mai fi avantajele mele”.

Interviul video cu Daniel Paraschiv la FC Hermannstadt:

  • Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj), Ioan Hora (ex UTA) și Gabriel Șerban (ex Astra) sunt achiziții făcute în această iarnă de clasata pe locul 2 în Liga 2 după 16 etape.

Foto și video: FC Hermannstadt

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirel-bolboasa-si-stjepan-plazonja-maresc-lista-plecarilor-de-la-fc-hermannstadt-portarul-n-a-apucat-sa-debuteze-la-prima-echipa-a-sibienilor-19216843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-biceanu-convins-de-un-lucru-in-privinta-noii-sale-echipe-fc-hermannstadt-la-finalul-sezonului-vom-fi-una-dintre-echipele-promovate-direct-in-liga-1-19216731

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-hora-despre-trecerea-sa-la-fc-hermannstadt-e-un-proiect-care-se-poate-realiza-promovarea-fostul-utist-isi-propune-la-sibiu-sa-traga-la-aceeasi-caruta-19216575

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-secretoasa-privind-lotul-de-jucatori-si-programul-de-pregatire-in-afara-de-blejdea-sibienii-au-semnat-si-cu-ionut-biceanu-si-daniel-paraschiv-19216014

Ovidiu BOICA 20 Jan. 2022, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă