OFICIAL | Gabriel Șerban a semnat cu FC Hermannstadt. Mijlocașul venit de la Astra e a cincea achiziție a sibienilor

Marius ANGHEL 15 Jan. 2022, 10:10 Liga 2
OFICIAL | Gabriel Șerban a semnat cu FC Hermannstadt. Mijlocașul venit de la Astra e a cincea achiziție a sibienilor

FC Hermannstadt și-a prezentat oficial, vineri seară, a cincea achiziție perfectată în această campanie de transferuri de iarnă. Mijlocașul Gabriel Șerban (21 de ani) s-a despărțit de Astra și a semnat cu clubul sibian, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

  • Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj) și Ioan Hora (ex UTA) sunt celelalte achiziții făcute de clasata pe locul 2 în Liga 2 după 16 etape.

Gabriel Șerban a semnat cu FC Hermannstadt

Gabriel Șerban împlinește la 11 februarie 22 de ani, este originar din Ploiești, iar până acum, în cariera sa, a evoluat doar la Astra, la echipa secundă a clubului și la cea principală. În actualul sezon, mijlocașul central a fost unul dintre jucătorii de bază ai Astrei, a evoluat în 14 din cele 16 meciuri, în 13 a fost titular, dintre care în 11 a fost integralist. A acumulat 1158 de minute pe teren și a marcat un gol, din penalty, cu ”U” Cluj, cel care a adus victoria pe Cluj Arena, scor 2-1. Ar fi putut înscrie și în ultima etapă din 2021, acasă cu Poli Timișoara, însă a ratat din penalty când bănățenii aveau 1-0.

”Gabriel Șerban are 21 de ani, joacă pe postul de mijlocaș ofensiv, este cotat la suma de 75.000 euro pe siteurile de specialitate și a făcut parte din Echipa Națională a României – U19. În prima parte a sezonului de Liga a II-a, Gabi a evoluat în 14 partide pentru Astra Giurgiu, pentru care a marcat un gol și a oferit un assist. Tânărul și-a început cariera la clubul giurgiuvean, fiind singura echipă pentru care a jucat până acum ca fotbalist profesionist.
Îi spunem bun venit lui Gabriel Șerban și avem încredere că ne va ajuta în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”, a anunțat FC Hermannstadt.

Astra păstrează 25 la sută din drepturile federative ale lui Șerban

Șerban a fost antrenat la Astra inclusiv de Marius Măldărășanu și l-a avut ca președinte pe Dănuț Coman, actualul antrenor, respectiv președinte de la FC Hermannstadt.

Mijlocașul a fost cedat de Astra la clubul din Sibiu în schimbul a 25 la sută dintr-un viitor transfer al său, însă nu mai puțin de 50.000 de euro.

”Șerban a plecat la FC Hermannstadt, i-am dat dezlegarea. Merge pe procente, când va fi vândut. L-am pus în vitrină, ca să poată fi vândut mai departe, ca să zic așa. I-am dat definitiv dezlegarea pentru 25 la sută dintr-un eventual transfer, dar nu mai puțin de 50.000 de euro. Alaltăieri i-am dat actele de transfer”, a spus, pentru Liga2.ro, Marian Costea.

În precedentele două sezoane, Șerban a evoluat în 12 meciuri de Liga 1 pentru Astra (4+8), cât și într-un joc în Cupa României. În cariera sa a evoluat mai mult la echipa a doua a clubului.

FC Hermannstadt și l-a dorit și pe Dragoș Gheorghe de la Astra, însă mijlocașul stânga a preferat să meargă la Petrolul, una dintre adversarele în lupta pentru promovare.

  • În meciul Astra – FC Hermannstadt, scor 0-5, Dragoș Gheorghe și Gabriel Șerban nu s-au aflat în lotul echipei lor.
Marius ANGHEL 15 Jan. 2022, 10:10 Liga 2
Pe aceeași temă